Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mégis mit csinálok rosszul?

Mégis mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Szilveszter, újévi fogadalom...

Szokásos, nyárra lefogyok.

Kb 6 évvel ezelöttig 65-68kg körül mozogtam. Aztán szültem 2 gyereket, 70-71maradtam. 1 éve újra dolgozom, 8 órát ülök, 78-79kg lettem.

Igazából január 6.-án kezdtem bele a dologba, a téliszünetet még kihasználtam a pihenésre.

Eddig kb 1 napi étkezésem:

Reggeli: 2szelet kenyér valamivel.

Ebéd: egy otthonban dolgozom, kapunk ebédet. Ez 80%-ban tészta. Zsírosan főznek nagyon.

Uzsi: szendvics 1-2 szelet kenyérrel.

Vacsora: Kenyér bármivel (rántotta, virsli, hurka, kolbász stb)

Január 6 óta a tésztát pl elhagytam. Helyette bulgur, rízs, vagy semmi.

Kenyérből is nap 1 nagyon max 2 szeletet eszek.

Most egy napom:

Reggeli: zabpehely, zabkása, extrudált kenyér, kefír, ilyesmik.

Ebéd: vagy ittbent eszek, de a tésztát totál mellőzöm, vagy ma is pl hoztam rízst, grillezett csirkemellet.

uzsi: répa, alma, mandarin

Vacsorára max 1 szelet kenyér. De inkább virsli üresen, tojás üresen, tegnap kocsonya magában pl.

Eddig imádtam nasizni. Azóta totál semmi.

Az adagokon is visszavettem, amíg eddig megettem egy teli tányérral, most féllel kb. Nagyjából számolom a kalóriákat, tegnap 1500-at ettem. Elötte is végig 1400-1500 közt.

Napközben tökjól bírom. Viszont estére megőrülök. Olyan szintű éhesség tör rám, már sírok, hogy enni akarok, de kitartok. 10 fele arra kelek, hogy korog a gyomrom.

És ami fura, amióta így eszem, felfújódok. Nagyon durván. Reggel alul ömlenek belőlem a gázok. Hogy szépen fogalmazzak.

Emellett nekiálltam tornázni. Minden nap-másnap egy 40 perces hard jógát lenyomok. Bírom, leizzaszt rendesen.

Ennek ellenére a mérleg és a centi meg sem mozdul.

Egyre jobban el vagyok keseredve, hogy a neten olvasottakat töb betartom. Rávettem magam a mozgásra. és 2 hét alatt tényleg totál semmi eredménye.

A net meg dobálja elém, hogy pár hónap alatt 30-40 kilókat fogynak mások.

tegnap 07:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is azt mondom, hogy türelmesen csináld tovább.

A testsúly egyébként is naponta ingadozhat.

Lehet, hogy fogytál már valamennyit amit még nem látsz mert éppen több vizet tart vissza a szervezeted.

2 hét alatt akkor látnál 2-3 kg mínuszt a mérlegen ezzel a kalória mennyiséggel amit eszel ha pl a szénhidrátot drasztikusan lecsökkentetted volna (de nem tetted, csak lecserélted kb másra) de ez nem számít fogyásnak, csupán víz vesztésnek.

A puffadás, gázok lehetnek azért mert több zöldséget/gyümölcsöt fogyasztasz mint eddig.

Nincs hozzá szokva a szervezeted, reagálhat így, de ez elmúlik.

tegnap 10:56
 12/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

És mozgás terén?

Mert itt írta valakin 40 perc jógától ne várjak csodát. Akkor mégis mit csináljak?

Olyan kellene, amit otthon is tudok. 2gyerekkel vagyok délutánonként egyedül.

tegnap 11:12
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

"40 perc jógától ne várjak csodát"

Kalóriaégetés szempontjából nyilván nem a jóga a legelőnyösebb mozgásforma, de mindenképp olyan sporttevékenységet válassz, amit hosszútávon is szívesen űzöl heti többször. Ha ez számodra a jóga, akkor legyen!

Elkezdhetsz futópadozni, vagy szobabiciklizni, vagy ugrókötelezni, de ha abba hagyod pár hét/hónap után, és nem épül be az életmódodba, akkor annyit is ér.

tegnap 11:16
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

Igen, a jógától nem kell csodát várni de ha szereted és ezáltal tudod rendszeresen csinálni akkor csináld azt, a semminél sokkal jobb.

40 perc tempósabb séta, vagy kerékpár jobb lenne kalória szempontjából...csak hát ehhez kell otthonra futópad, vagy szobabicikli ha nem akar mínuszban kint lenni az ember.

Esetleg beszerezhetnél néhány pár kézisúlyzót és kicsit mozoghatnál néha intenzívebben.

Youtubon rengeteg csatornát találsz ahol 20,30,60 perces otthoni edzéseket tudsz csinálni :)

Az éhségérzeted is csökkeni fog ahogy megy az idő, most persze, hogy éhesnek érzed magad...hiszen kevesebbet eszel. Ehhez is képes hozzá szokni a szervezet és alkalmazkodni.

Ha úgy érzed, hogy este jön rád nagy éhség akkor próbáld meg átszervezni kicsit a napodat kaja téren.

Ha napközben jobban bírod, akkor egyél valamivel kevesebbet ebédre, vagy hagyd ki az uzsonnát és egyél többet vacsira :)

tegnap 11:21
 15/22 anonim ***** válasza:
42%

"Youtub"

Azokkal megint az a gond, hogy céltalan, igénytelen, össze-vissza ugrálgató fitnesz videókra senki nem fog a nappaliban fetrengeni pár hétnél/hónapnál tovább. Olyan mozgásformát kéne keresni, amiben van cél és progressziós lehetőség, különben a fejlődés hiánya miatt az emberi psziché offolja az egészet.

tegnap 11:25
 16/22 anonim ***** válasza:
46%

Köszönöm, hogy sikerült fennakadnod egy elíráson. Lehet ebben is fogsz találni.

Én korábban évekig csináltam és progresszió lehetőség nagyon is van.

Nyilván nem az izomépítés terén...az elég limitált.

Otthon tanultam meg egyedül nő létemre húzódzkodni és gond nélkül lenyomni egyhuzamban 35 fekvőtámaszt (tudod ez egy férfinek vicces...de nekem óriási eredmény volt)

Azóta már terembe járok de sokáig és eredményesen "elbohóckodtam" otthon.

tegnap 11:32
 17/22 anonim ***** válasza:
55%

Elég jól leírták előttem.

Azért az este a kritikus kert addigra leesik a testednek hogy nem ettél eleget, éhezik és pótolni akarja.

Ha nincsen kiegyensúlyozott tápláló reggeli megfelelő mennyiségben akkor 80 százalek eséllyel esti ordas éhseg lesz az eredmény.

Mondom a változásokat

Extrudált kenyér helyett teljes kiőrlésű kenyér (az extrudáltban se vitamin, se ásványi anyag, se rost, jól se lakat és extrafeldolgozott. Az egyik legrosszabb étel dietetikai szempontból)

Zaboehely, zabkása, kefír önmagukban nem számítanak kiegyensúlyozott tápláló reggelinek. A zabkása csak szénhidrát. Nem lakat jól. Ha beleteszel tiz deka zsírszegény túrót, egy marék olajos magot és 15 deka bogyós gyümölcsöt, mindjárt kiegyensúlsozottabb lesz.

A kefir se reggeli. De szuper dolog meginni egy kefírt pl két szelet babkrémes vagy sonkás teljes kiőrlésű kenyér es sok zöldség mellé.

Illetve mondták előttem h több étel kell egész napra. Es amint éhes vagy, enni kell. Sokkal fontosabb a testedre figyelni mint a számokra.

De amint meglesz a normál kb 400 kcalos tápláló változatos reggelid, el fog múlni az esti éhség

tegnap 11:40
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

Értelek. A visszajelzés (fogyás megindulása) az elején nagyon fontos, hogy ne múljon a lelkesedés.

Ha mindent jól csináltál volna, már meg kellett volna mozdulnia a mérlegnek.

Nem tudom milyen magas vagy, de lőjjük be 170 cm-re, és azt sem, hogy hány éves, de legyél 38, és jelenleg 79 kg.

Az alapanyagcseréd (BMR) kb. 1550 kcal. Az átlagos kcal szükségleted kb. 2100 kcal. De ha azt nézzük, hogy 70 kg körül szeretnél lenni, akkor ez kevesebb, csak 2050 kcal.

Ha 1500 kcal-t eszel naponta és még mozogsz is, akkor fogynod kellene.

Ha elhagyod a cukrot, az jó. A ch-t nem kell, abból a napi 160 g simán maradhat. Zsírból 50 g-nál ne vigyél be többet, viszont fehérjét 90-100 g-ot. Így állítsd be a táblázatod. Ehhez igazítva állítsd össze az étrendedet.

Ha tényleg komolyan veszed, akkor főzz otthon és vidd magaddal. Én is ezt teszem, nem kell bonyolult dolgokra gondolni, és előre főzök 3 napra.

Este is kell enni. Én vacsira többnyire fehérjét eszem: csirkehúst, párolt vagy nyeres zöldségeket, túrót, tojást, parmezánt, vagy pedig leveseket (nem zsírosat, szóval nem gulyást).

Uzsonnára inkább nyers zöldséget egyél, mint gyümölcsöt.

Most már lehet kapni aldiban is pl. tök jó fehérje pudingot, drinkeket, ezzel lehet fehúzni a fehérjét és még nagyon finomak is.

Tésztát is lehet enni, csak ne minden nap, én csak havonta 1-2 alkalommal eszek. Rizsből basmatit szoktam enni, egy étkezésre max 150 g (ez 3 pupos evőkanálnyi főtt rizs).

A folyadékfogyasztásra is figyelni kell. Napi átlag 2 liter legyen meg.

Sokszor eszem úgy, hogy kihagyom a köretet, pl. vacsinál, ilyenkor megeszem 150 g sült csirkehúst és eszek hozzá 200 g ecetes céklát. Ettől teljesen jól lehet lakni.

Ha nem eszel elég fehérjét, éhes leszel! Főleg, ha mozogsz is.

tegnap 13:17
 19/22 anonim ***** válasza:
43%

18-as vagyok

Reggeli, amit én szoktam enni, pl.:

purpur kenyér, 70 g

kecskesajtkrém 20 g

sonka 50 g

zöldségek (1 db paprika és 1 db paradicsom, vagy egy negyed uborka), annyi zöldséget ehetsz, amennyi jól esik.

Vagy:

purpur kenyér 70 g

2 tojásból rántotta (nem zsírban tocsogó)

zöldségekkel

Vagy:

Készítesz túróból valamilyen zöldség krémet

Ami fontos, hogy reggel legyen kb. 20 g fehérje az étkezésben és lakj is jól. Mindig szépen teríts, hogy a szemedet is etesd.

Tehéntejet cseréld kecsketejre, vagy tehéntej mentesre (Alpro pl.) sajtoknál is inkább a kecsketejből készültek jobban támogatják a fogyást.

tegnap 13:22
 20/22 A kérdező kommentje:

165cm vagyok és 32 éves :)

Köszönöm a válaszod! :)

tegnap 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!