Fogyni szeretnék, amihez minden adott, valamit mégis rosszul csinálok?
Mindenkinek igaza van.
Nekem meg az a véleményem hogy rendesen bevan lassulva az anyagcseréd, főleg ha ennyire keveset eszel. Ez a szervezet válaszreakciója, egyszerűen érzi a veszélyt hogy kevés a kalória és átállítja magát raktározó üzemmódba. Erre jön az újabb hiba amikor még lejjebb viszi valaki a bevitt kalóriát, ezzel még jobban belassítja az anyagcserét és máris benne van az ördögi körben.
Gyorsítani kell az anyagcseréden. Napi 6x kajálás és heti 3x kemény edzés hogy azt megérezd, legyenek mikro sérülések abban izomban. Nem kell sajnálni. Egy ilyen edzésnek az a lényege hogy nem az edzésen hanem az edzést követő időszakban megy le rólad a zsír. Ekkor javítja a szervezet a sérüléseket, ilyenkor tud regenerálódni az izom és ez mind plusz energiával jár. Legjobb lenne a súlyzós edzés, bár nem tudom mennyi idős vagy.
Ha nincs rá mód akkor otthon egy cross training is jó lehet:
plusz heti 3x aerob edzés pl helyben futás 30 perc megállás nélkül hogy még az orrodon tud venni a levegőt. Aerob edzés a legjobb reggel éhgyomorra, ha más időpontban edzel akkor előtte három órával már ne egyél semmit. Ez a cross training-re nem igaz ennél 1-2 órával előtte egyél.
Kaja, ez a legfontosabb. Legalább 110g fehérjét vigyél be naponta, plusz amennyi zöldség megy.
Fehérje: csirke, pulyka, hal, tojás, túró
Szénhidrát: rizs, krumpli, t.k kenyér, durum tészta
Zsír, lenmagolaj
Ezekből is összerakhatsz akár egy napi 6x-i étrendet persze úgy hogy kalória mínuszban legyél. 3 nap mehet a kalória mínuszos kaja, utána 1 nap pedig ne legyél kalória mínuszba de persze egészséges kajákból. Aztán megint mehet elölről az egész. Ezzel megakadályozhatod hogy nagyon belassítsd az anyagcseréd. Annak pörögnie kell mert csak akkor tudsz igazán fogyni. Edzés előtt 1-2 órával mehet a CH, edzés után fehérjebevitel, neked 25-30g, este túró, vagy tojás zöldség vagy hús zöldség (nem felvágott) napi 3 liter víz és multivitamin reggel ha lehet.
Próbáld ki ha gondolod :) Sok sikert.! :)
Kifelejtettem, 20 vagyok és lány. :)
Köszönöm a normális hozzászólásokat, megfogadom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!