Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Étkezési problémám van,tudok...

Étkezési problémám van,tudok róla..sajnos már egy éve .Már előre rettegek az ünnepektől,hogyan tudom kicselezni a nagy családi zabálásokat?

Figyelt kérdés

Legalább 5 helyre megyünk karácsonyozni,újév...igy is mindenki etetne,nem tudom mit tegyek.Kiméljetek a hát egyél,mi az a pár nap stb kommentektektől! Akinek volt vagy van anoreksziája az tudja,hogy nem így működik! Privátban is szívesen beszélgetnék hasonló gondokkal küzdő emberekkel.

20/l

dec. 19. 16:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

De azért eszel valamit?

Az első falatot látványosan dicsérd meg, közben beszélgetsz, a többiek esznek, fel sem tűnik senkinek, hogy nem nagyon fogy.

Ha nem jön össze, a tegnap valami nem jót ettem mindig bevallik. A többi helyen meg lehet mondani, hogy már xy-nál sokat ettünk ma ebédre, vacsorára tegnap.

De ha az egy év alatt senkinek nem tűnt fel, hogy rohamosan fogysz, az sem fog, hogy éppen alig eszel.

dec. 21. 13:53
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Ez nehéz időszak az anorexiások számára.

Igyekezz csak keveset szedni a kajákból, az alacsony kalóriatartalmúakkal rakd meg a tányért inkább. Egyél lassan, kis falatokban, nagyon alaposan megrágva mindent, így nem fogsz látványosan hamarabb végezni az evéssel, mint a többiek. A maradékot kotord össze a tányéron, úgy kevesebbnek látszik.

Esetleg kitalálhatsz valami ürügyet, hogy mi miatt nem bírsz többet enni.

Ellensúlyozd több mozgással. Javasold, hogy menjetek sétálni, vagy menj egyedül a vendégség előtt / után. Reggel / este tornázz stb.

Egyébként kértél segítséget a gyógyuláshoz? Jársz pszichológushoz?

dec. 21. 14:03
 13/21 anonim ***** válasza:
7%
20 évesen felnőtt nőként ki kényszerít arra hogy menj jobbra balra? Szüleid tudnak a betegségedről? Ha elis mész, lesz 600féle étel, szedel egy rántotthúst pürével, vagy ami éppen fogadravaló, eszel pár falatot, de azt is hazudhatod hogy beteg vagy ezért eszel ennyit, vagy alapból el se mész annyira beteg vagy.
dec. 21. 15:07
 14/21 anonim válasza:
38%
És ha nem mész el? Betegnek tetteted magad és az egész alól kihuzod magad..
dec. 21. 19:36
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
Nem csak a karácsonyi evéssel van a probléma, hanem a kezeletlen anorexiával, ami már egy éve tart. Ez egy pszichés betegség, de ha nem gyógyulsz meg Kérdező, hamarosan testi betegségeid is lesznek (ha még nincsenek). Legyen ez az új évi fogadalmad kérlek!
dec. 21. 20:41
 16/21 anonim ***** válasza:
55%
Nincs étkezési zavarom - már -, de a köszi, ennyi elég volt - tökéletes mondat ;)
dec. 21. 23:16
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

12-es, a család sem hülye. Attól, hogy nem hangoztatják, pontosan tudják, hogy a kérdező étkezési zavaros.

Nyilvánvaló, és aki kicsit is foglalkozik a másikkal, annak egyből feltűnik.

Kérdező: a saját érdekedben menj szakemberhez. Én nem mentem, mert "jól vagyok" - és 35 kilósan majdnem meghaltam.

dec. 21. 23:18
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanide: 4-est jelentettem, remélem, törlik a moderátorok.

Az anorexia nem játék, és a mentális betegségek közül legmagasabb a halálozási rátája!

dec. 21. 23:20
 19/21 anonim ***** válasza:
73%
Mondd, hogy hánytál reggel az előző napi zabától, úgyhogy most nem eszel, max később. Aztán nem eszel később sem.
dec. 22. 10:04
 20/21 anonim ***** válasza:
25%
19-es, a család tudja, mi a helyzet, szóval pontosan tudják, hogy a kérdező valójában nem hányt - vagy ha igen, akkor 99% hányTATTA magát ;)
dec. 22. 14:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!