Étkezési problémám van,tudok róla..sajnos már egy éve .Már előre rettegek az ünnepektől,hogyan tudom kicselezni a nagy családi zabálásokat?
Legalább 5 helyre megyünk karácsonyozni,újév...igy is mindenki etetne,nem tudom mit tegyek.Kiméljetek a hát egyél,mi az a pár nap stb kommentektektől! Akinek volt vagy van anoreksziája az tudja,hogy nem így működik! Privátban is szívesen beszélgetnék hasonló gondokkal küzdő emberekkel.
20/l
De azért eszel valamit?
Az első falatot látványosan dicsérd meg, közben beszélgetsz, a többiek esznek, fel sem tűnik senkinek, hogy nem nagyon fogy.
Ha nem jön össze, a tegnap valami nem jót ettem mindig bevallik. A többi helyen meg lehet mondani, hogy már xy-nál sokat ettünk ma ebédre, vacsorára tegnap.
De ha az egy év alatt senkinek nem tűnt fel, hogy rohamosan fogysz, az sem fog, hogy éppen alig eszel.
Ez nehéz időszak az anorexiások számára.
Igyekezz csak keveset szedni a kajákból, az alacsony kalóriatartalmúakkal rakd meg a tányért inkább. Egyél lassan, kis falatokban, nagyon alaposan megrágva mindent, így nem fogsz látványosan hamarabb végezni az evéssel, mint a többiek. A maradékot kotord össze a tányéron, úgy kevesebbnek látszik.
Esetleg kitalálhatsz valami ürügyet, hogy mi miatt nem bírsz többet enni.
Ellensúlyozd több mozgással. Javasold, hogy menjetek sétálni, vagy menj egyedül a vendégség előtt / után. Reggel / este tornázz stb.
Egyébként kértél segítséget a gyógyuláshoz? Jársz pszichológushoz?
12-es, a család sem hülye. Attól, hogy nem hangoztatják, pontosan tudják, hogy a kérdező étkezési zavaros.
Nyilvánvaló, és aki kicsit is foglalkozik a másikkal, annak egyből feltűnik.
Kérdező: a saját érdekedben menj szakemberhez. Én nem mentem, mert "jól vagyok" - és 35 kilósan majdnem meghaltam.
Ugyanide: 4-est jelentettem, remélem, törlik a moderátorok.
Az anorexia nem játék, és a mentális betegségek közül legmagasabb a halálozási rátája!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!