Étkezési problémám van,tudok róla..sajnos már egy éve .Már előre rettegek az ünnepektől,hogyan tudom kicselezni a nagy családi zabálásokat?
Legalább 5 helyre megyünk karácsonyozni,újév...igy is mindenki etetne,nem tudom mit tegyek.Kiméljetek a hát egyél,mi az a pár nap stb kommentektektől! Akinek volt vagy van anoreksziája az tudja,hogy nem így működik! Privátban is szívesen beszélgetnék hasonló gondokkal küzdő emberekkel.
20/l
Nekem is volt evészavarom, bár nem anorexia de nem tudtam enni szinte semmit. És nagyon nehéz volt az első karácsony. A másodikra már annyira jól voltam, hogy el tudtam játszani, hogy eszek. Levest nem kértem, a másodikból nagyon keveset szedtem, és egyébként a zabálásba elég jól belefeledkeztek a többiek, nem nagyon tűnt fel, hogy az üres kanalat emelem a számhoz vagy hogy már megettem-e annyit amit ki se szedtem.
Utána következő karácsonyra már azt hiszem rendben voltam nagyjából.
"Köszönöm, nem kérek. Már jóllaktam"
Mindig mindenre.
Figyu, nekem nincs étkezési zavarom, de herótom van ettől a kajakómáig zabálástól.
Mint, a disznók. Komolyan. 😂
Alkalmazd, amit az 1-es javasolt.
Úgysem fogja észrevenni a sok primitív zabagép.
Ha van köztük IQ-s akkor bukta van, de a zabálás általában elveszi az emberek eszét. 😂
1 eve.
Akkor vagy bem jarsz szakemberekhez, vagy rossz helyre jarsz.
Üdv, tényleg keress fel egy szakembert, mert ebből nem fogsz tudni egyedül kimászni, sajnos. 20 évesen már nem kell semmilyen szülői beleegyezés, hogy eljárj egy pszichológushoz, ha esetleg ettől tartanál. És szeretnélek bíztatni, hogy ezt ne szégyelld, mert ugyanúgy nem tehetsz róla, mint bármely más betegségről sem! És nagyon jó, hogy észrevetted magadon, hogy problémád van, ez az első lépés a gyógyulás felé.
A kajálásra:
Próbálj az ételek között szelektálni, az egészségesek felé. Egyél levest, húst, zöldséget, ezek nem hízlalnak. A sütire mondd, hogy (már) nem szereted.
És ne feledd: kérj segítséget szakembertől, mert mi itt csak bíztatni tudunk, de a gyógyulást csak terápiával fogod elérni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!