Mégis miért történik ez?
Január 1el, mint az emberek igen nagy része, megfogadtaam, fogyni szeretnék. Minden évben megfogadom, de általában 1 hétig tart. Most kitartok.
Mégis úgy érzem, valami nem jó, de fizetett segítségre nem telik most, így hátha itt segítene valaki.
32 vagyok, 165/78-79ről indultam. Irodai munkám van, napi 8 órát ülök. Otthon 2 kisgyerek, így pl edzőterem, átaludt éjszaka lehetetlen.
Az étkezésem eddig:
Vagy semmi, vagy pékcucc, nutellás kenyér, félbarna kenyérből valami.
Ebéd: ettem itt az irodában. Sokszor zsírios, mégtöbbször tészta. Otthon rengetegszer sültkrumpli, rántott hús.
4re hazaértem, onnantól kezdve nasi vacsiig. Csipsz, gumicukor, csoki maradékok, szendvics amiket meghagytak, ropi, szotyi, stb.
Majd vacsorára ismét kenyér, 2-3 szelet félbarna. Sonnkával, szalonnával, virslivel, hurkával, sült kolbásszal.
Inni víz vagy tea, de max 0,5 liter/nap
Január óta:
Reggeli: teljeskiőrlésű kenyérből szendvics (max 2 szelet, közte csirkemellsonka, tojás, uborka, ilyesmik.
Ebéd: Leves. Eddig sosem ettem levest, most zöldségleves kb minden nap + rízs, bulgur, főzelék, soványhús, ilyesmik. Ritkán tészta.
uzsonna: alma, banán, zabpehely, nyers répa...
Vacsi 1 szelet tk kenyér valamivel.
A mérleg meg is indult, tegnap pl 75.8-at mértem (29 nap alatt durván 2,5-3kg) Látni még nem látom, de érzem magamon a változást.
Emellett heti 3* megpróbálok otthon tornázni. Telefonom applikációján vannak különböző edzések, azokra.
Viszont. Reggel tök energikusan kelek. Ez ki is tart olyan fél4ig durván. Mikor hazaindulok a munkából, ott igencsak holtpontra jutok.
4fele uzsizom, az dob kb 1 órát rajtam. Viszont 5től vacsoráig semmi erőm, éhes vagyok, fáradt vagyok, hisztis vagyok.
Ez a holtpont megvolt tavaly is, de mellé folyamat éhesnek érzem magamat. Emiatt még ingerültebb vagyok.
A reggelim és az ebédem kiadós.
Ugye ez az az idő, amikor nassolni szoktam. Lehet hogy ezután sóvárog a testem? mit tehetnék ellene?
Szerintem a pontos okát nem tudjuk megmondani, lehet, hogy több tényező is belejátszik.
Amivel próbálkoznék, tetszőleges sorrendben és kombinációval:
- kicsit későbbre tolni az uzsonnát (ugye mint írtad,az ebéd laktató)
- többet kellene inni, amikor éhes vagy, akkor tudatosan igyál egy pohár vizet, vagy gyümi teát
- egy pár perces átmozgató edzést iktass be, nekem szokott segíteni
- az uzsonnát élvezd ki, szánj rá annyi időt, amennyit csak tudsz nyugiban
Szerintem nagyjából ennyit tudsz tenni. Nagyon ügyes vagy, ne add fel. Normális, hogy elfáradsz, nyűgös vagy stb. Illetve azt se feledd, hogy a ciklusod második felében a testednek kicsivel több energiára van szüksége, így ja éppen ebben a szakaszban jársz, akkor picivel toldd meg az uzsit.
Jaj azt nem írtam, csak elkezdtem. Eddig kb ha 0,5l-t ittam. Mára feltornáztam 2l körülre.
A többit köszönöm, próbálkozom :)
(mondjuk a ciklus nemtudom bezavar-e, fogamzásgátlót szedek, ettől pedig ugye lényegében ki van ütve a ciklusom. Elvileg)
3-as vagyok
Azt is teheted még, hogy az uzsonnádhoz, ami gyümölcs, eszel diót, mogyorót, ugyanis az olajos magok lassítják a ch felszívódását, így nem tud felugrani a vércukrod a gyümölcs elfogyasztása után.
Sok a szénhidrát, növeld a fehérje bevitelt, tojás, soványtúró, hús, hal meg hasonlók. Minimum 0.8g/tk (testkilógramm) de mivel edzel otthon így akár 1g/tk is lehet. Fehérjének van étvágycsökkentő hatása is és az izmoknak is jót tesz.
Uzsiddal felugrik a vércukor szint, és a tested felhasználja bevitt mennyiséget, majd hirtelen szeretne még többet, ezért érezheted magad gyengének fáradtnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!