Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék futópadot vásárolni,...

R.Réka kérdése:

Szeretnék futópadot vásárolni, egyenlőre sétálás céljából. Elvesztem a kínálatban, rengeted típus van. Mit ajánlotok, ha séta a fő szempont?

Figyelt kérdés

125kg túlsúllyal szeretnék elkezdeni otthon futópadon sétálni. Séta padot nem találtam ami 100kg felett is bír.

Kérdésem, hogy a 100-130 ezres gép is "elég" vagy érdemes komolyabb berendezést vásárolni? Decatlonos is jó, vagy honnan érdemes venni?

A kövér vagy, menj ki sétálni, vagy terembe kommentelők kíméljenek.

Köszi

dec. 11. 09:47
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
86%
A dechatlanosok jól birják személyes tapasztalatom alapján én 180-200 ezer ft. ár körüli modelleket ajánlanám. Másrészt értem, hogy csak sétálnál, de a futópadokon többnyire lehet állítani a sebességet szóval nyugodtan tudsz sétálni is rajta. Másrészt ha fogynál, vagy megjönne a kedved hozzá, akkor futni is tudsz rajta idővel ami hasznos.
dec. 11. 16:25
 12/35 anonim ***** válasza:
69%
decathlon*
dec. 11. 16:25
 13/35 anonim ***** válasza:
25%

Elsősorban az étkezéseden kell változtatni és nem futópadot venni. Jóval kevesebbet kell innentől kezdve enned, mint eddig.

Fogyás kalóriadeficittel lehetséges.

Ekkora túlsúllyal nem ajánlatos futni. Első körben csak gyors tempójú séta, hogy kíméld az ízületeidet.

dec. 12. 05:56
 14/35 anonim ***** válasza:
83%

Semmi baj nincs az otthoni sétával.

A mi környékünk pl halálosan unalmas, plusz nem mindig van időm sétálgatni napközben, este sötétben már nem mennék le egyedül.

Nekem jelenleg sétapadom van otthon, általában benyomok egy filmet, sorozatot és sétálok másfél órát. Ki van elégítve a "sorozatfüggőségem" és még mozogtam is.

Vedd számításba a futópad vásárlásnál, hogy az olcsóbb verzió bár ugyanúgy teszi a dolgát alapból hangosabb lesz, ráadásul sok ilyen gép pár használat után elkezd indokolatlan hangokat kiadni :D

Ha a későbbiekben sem tervezel futni rajta és nem zavar a hang akkor jó az olcsóbb dechatlonos is.

dec. 12. 07:14
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha hosszútávon tervezel így mozogni, akkor vegyél egy olyat, amiről vannak vélemények, tesztek, van szervíz háttér és alkatrész ellátás. Én sok olvasgatás után így választottam BH fitnesst, igaz én futásra használom.

A karbantartást akkor is végezd el rendszeresen, ha egyáltalán nem használod hónapokig.

Amire érdemes figyelni: a súlyod a felső határon van az átlag gépek esetében. Többnyire 120-140 kiló a felső határérték. A motor inkább legyen erősebb, minimum 2,5-3 lóerő. Szerintem számít az is, hogy mennyi a vállalt garancia. A szalag szélessége akkor kezd igazán számítani, ha rendszeresen és hosszabb ideig használod. 40-45 cm szélességnél fáradtan elég könnyű félre lépni az álló részre. Ha nem csak sétálsz, hanem futsz is, illetve magas vagy és a lépéstávolság átlagtól nagyoobb, akkor számít a futófelület hossza is.

dec. 12. 07:50
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 évig itthon edzettem heti ötszöt másfél órát súlyzókkal, gumi szalaggal és saját testsúllyal. Este kilencre értem csak haza, itt vidéken meg nincs olyan sport klub, ami olyankor nyitva lenne, így szinte éjszakára estek az edzések. Pár éve más munkakörbe kerültem, most el tudok járni edzeni máshova. De amúgy otthon is simán le lehet edzeni, ha csak hobbi sportolás vagy fogyás a cél és nem verseny.
dec. 12. 09:27
 17/35 anonim ***** válasza:
55%

Nyolcas, megnézném, mennyire lenne őszinte a mosolyod, hgoha azt mondanám neked, a szabad levegőn való séta az egészséges, szóval menj csak ki 1,5-2 órára.

Nálun "csak" -5 fok van - amúgy mellesleg kib.tt szél fúj már harmadik napja, szóval a hőérzet olyan -8-10 fok.

Tudod, ki megy ki sétálgatni ilyen időben.

De ahol felnőttem, ott sem mennél ki, mert nem akarod tudni, milyen szuper környék :D

dec. 12. 14:22
 18/35 anonim ***** válasza:
31%
ma 14:22 😀 Nem a nyolcas vagyok, de ebben az országban a héten még nem volt mínusz 5 fok. De ahol én felnőttem ott bizony hetekig jártunk iskolába és dolgozni is mínusz 15 fokban a szabad levegőn, és attól még nagyon is őszinte volt a mosolyunk mert végig hógolyóztuk, csúszkáltuk, rosszalkodtuk az időt odafelé és hazafelé is! Ennek ellenére engem egyáltalán nem érdekel ha valaki úgy mozog, sportol vagy fogyókúrázik hogy a fűtött szobában betakarózva fekszik a hátán és mozgatja a lábfejét, hiszen az a magánügye.
dec. 12. 14:45
 19/35 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Hát figyi, mivel van egy kutyám én időjárástól függetlenül sétálok napi 2-3 órát vele, akkor is ha mínusz 10 van, akkor is ha esik. :) Sőt, én bringázom is ilyenkor, hosszú távokat, engem nem hat meg a szar idő. :D Viszont a rossz környéket megértem, írtam is hogy ha mondjuk a 8 kerben laknék, én sem biztos hogy oda lennék a sétáért. De itt Budán zöldövezetben jó. :)
dec. 12. 16:23
 20/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes kommenteket azoknak akik a feltett kérdésemre válaszoltak.

A decatlonban néztem ki egy jó kis gépet, van rá garancia, jó a teherbírása és még akciós is volt.

Többiek: tudom, igen kövér vagyok, nem vitatom. Azért is szerettem volna futópadot vásárolni sétálás céljából, mert mint írta is valaki (akinek nagyon köszi) komfortosabb a szobába, egy szál öltözetben padon sétálni esetleg egy sorozat előtt, mint nálunk falun, a sötét, kóborkutyás, sok helyen járda nélküli utcákon. Bocsi srácok, ehez tényleg nincs kedvem, kényelmes vagyok.

Boldog, jóindulatokkal teli új évet kívánok nektek :)

dec. 13. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!