Szeretnék futópadot vásárolni, egyenlőre sétálás céljából. Elvesztem a kínálatban, rengeted típus van. Mit ajánlotok, ha séta a fő szempont?
125kg túlsúllyal szeretnék elkezdeni otthon futópadon sétálni. Séta padot nem találtam ami 100kg felett is bír.
Kérdésem, hogy a 100-130 ezres gép is "elég" vagy érdemes komolyabb berendezést vásárolni? Decatlonos is jó, vagy honnan érdemes venni?
A kövér vagy, menj ki sétálni, vagy terembe kommentelők kíméljenek.
Köszi
A futó padhoz nem értek, de ha ennyire elhíztál akkor, nem tartom valószínűnek, hogy sétálnál otthon a futópadon. Pár hétig biztos, azán abba hagyod.
Menj csoportos edzésre, ott legalább mondják mit hogyan csinálj, és hajtanak. Az edzőt meg kérdezd meg a táplálkozásoddal kapcsolatban, mert ez fontosabb tényező, mint maga az edzés, de önmagában ez kevés! A kondi teremmel az a baj ott magadra vagy utalva, és az lesz, mint a sétálással.
Tudom bunkónak tartanak sokan emiatt, de ami tény: elenyészően kevés nagyon elhízott ember képes tartósan lefogyni.
(Itt főleg túlsúlyos emberek okoskodnak, mit hogyan kell, miközben ők magnak sem sikerült a módszerükkel tartós eredményt elérni)
Én már kb 20 éve lefogytam, és tartom is az alakomat!
3-as, azert ne itelkezzunk elsore, mert nem tudunk semmit.
Ahol anyukam el, millio kobor kutya van meg egyebkent egy szar kornyek. Na ott aztan megnezem ki hogy setalgat teljesen nyugodtan. (Senki, a helyi c maffian kivul).
Szoval peldaul ez lehet egy ok. A masik meg az, hogy en is szivesebben futok bent telen, mint kint. Mert csak, utalom a hideget, nekem igy jo :D
En is nagyon kover voltam, amikor vettem es hasznalom azota is. De pontos markaban nem tudok segiteni, en meglattam az elso marketplacen es megvettem azt. Nem tudom jo vagy sem, de olcso volt es automata, amin lehet allitani par dolgot, nekem ennyi volt a lenyeg 😂
ma 11:21 Egyáltalán nem ítélkezett senki, de a te kérdésedre válaszolok:
"Ahol anyukam el, millio kobor kutya van meg egyebkent egy szar kornyek. Na ott aztan megnezem ki hogy setalgat teljesen nyugodtan. (Senki, a helyi c maffian kivul).
És hogyan oldod meg például a napi bevásárlást? Esetleg a környék kóbor kutyái összehordják a betevő falatokat?
És hogyan oldod meg a munkába járást? Esetleg a helyi c maffia tagjai dolgoznak helyetted?
Nem értem ezt a szabad levegőn az igazi a séta dolgot.
Sokkal egyszerűbb számomra is a futópadon megoldani, ott van az edző ruhám rajta, felveszem és gyaloglom egy órát mindennap. Nézek közben egy sorozatot vagy egy “jólvanezígy”-et, aztán lefürdök.
Jóval egyszerűbb, nem kell gyalogost sem kerülgetni, nem kell az időjárásnak megfelelő szetteket vásárolnom, valamint a friss levegő azért eléggé szmogos sok helyen, ahogyan esetemben is.
Valamint ez nem a lustaság indikátora, mint ahogyan sokan írják. Világéletemben sportoltam, 5 éve súlyzós edzést csinálok hetente 3-4x alkalommal. Szóval elmondhatom magamról, hogy nem csak kifogás a futópad a kinti séta ellen.
7
Szerintem a szabad levegőn való séta sokkal több mint testmozgás, mentálisan is jót tesz, nem csak fizikailag. Addig is nem egy képernyőt bámulsz és nem köti le az agyadat valami értelmetlen sorozat, helyette el tudsz gondolkodni az élet nagy dolgain, különböző ingerek érnek, pl valaki rád mosolyog... :) Persze azt is megértem ha valakinek nincs erre igénye, mert máshogy tartja karban a mentális egészségét. De azért ez is segítség hozzá. :) Meg én ezt úgy mondom hogy egy nagyon jó környéken lakom Budán, ha a nyócban laknék lehet nem így élném meg. :D
8-as
Valószínűleg igen, én mosolyt még nem igazán kaptam séta közben. :D Számomra ez hat jól mentálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!