Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jutalmak büntetések fogyókúra...

Jutalmak büntetések fogyókúra alatt? Ezek működnek, motiválnak, vagy röhejes inkább?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, hogy pl. vki adott hónapban 100%-ban betartotta az étrendet, kalóriakeretet, mozgott amennyit kell stb, akkor "megjutalmazza" magát valamivel. Legyen ez bármi, vmi pénzért megvehető dolog, ruha, kütyü, videojáték, elmenni egy wellnessbe, bármi.

És persze a büntetés, ennek megvonása. Például hallottam olyanról, aki ha nem sikerült a kitűzött cél, akkor lemondott valamiről amit szeret, pl. egy koncertre nem ment el, vagy egy hónapig nem evett húst, hideg vízzel zuhanyzott, stb. Ha egyik héten nem tartotta be a keretet akkor másik héten direkt csak olyan kaját vett magának, amit utál, így egyrészt keveset is evett, másrészt ezzel motiválta magát, hogy odafigyeljen legközelebb. Ezt a módszert egyébként már több embertől is hallottam.

Bár ez nekem fura, és biztos nem működne, mert nincs hozzá önkontrollom. Igazából a sporton kívül semmihez nincs elég önkontrollom és motivációm sajnos.

Mit gondoltok erről? Van olyan aki hasonló dolgokat vet be a fogyás érdekében?

nov. 8. 21:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem éppen eléggé egészségtelen a kapcsolatom az evéssel, ami ellen sok éve küzdök ( pedig közben le is fogytam már), nem fokozom ekkora marhaságokkal.
nov. 9. 18:28
 12/14 retektorta ***** válasza:
Én ezt a módszert használom, de nem fogyásra. Más, szintén önfegyelmet kívánó tevékenységre (igazából kettőre is), amit nem fejtenék ki most bővebben. Eddig működik.
nov. 9. 21:36
 13/14 anonim ***** válasza:
82%

Ez se nem motiváló, és nem is röhejes. Ez szimplán egy orbitális nagy hülyeség.

Itt ennél az a jutalom ha azt látod hogy fogysz rendesen és látod a haladást a célod felé. A büntetés része meg nyilván az amikor azt látod hogy nincs eredmény annak ellenére hogy szerinted jól csináltad, de közben nem tartottál be ezt azt.

Ennyire egyszerű az egész.

nov. 10. 23:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Ezekből lesz nagyon könnyen étkezési zavar.

Nem véletlen mondja mindenki hogy életmódváltas kell. Es életmodvaltasban megettem vasárnap a szeletet tesom tortajabol, elveztem, semmi buntudat es fogyok tovabb

nov. 11. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!