Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jutalmak büntetések fogyókúra...

Jutalmak büntetések fogyókúra alatt? Ezek működnek, motiválnak, vagy röhejes inkább?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok, hogy pl. vki adott hónapban 100%-ban betartotta az étrendet, kalóriakeretet, mozgott amennyit kell stb, akkor "megjutalmazza" magát valamivel. Legyen ez bármi, vmi pénzért megvehető dolog, ruha, kütyü, videojáték, elmenni egy wellnessbe, bármi.

És persze a büntetés, ennek megvonása. Például hallottam olyanról, aki ha nem sikerült a kitűzött cél, akkor lemondott valamiről amit szeret, pl. egy koncertre nem ment el, vagy egy hónapig nem evett húst, hideg vízzel zuhanyzott, stb. Ha egyik héten nem tartotta be a keretet akkor másik héten direkt csak olyan kaját vett magának, amit utál, így egyrészt keveset is evett, másrészt ezzel motiválta magát, hogy odafigyeljen legközelebb. Ezt a módszert egyébként már több embertől is hallottam.

Bár ez nekem fura, és biztos nem működne, mert nincs hozzá önkontrollom. Igazából a sporton kívül semmihez nincs elég önkontrollom és motivációm sajnos.

Mit gondoltok erről? Van olyan aki hasonló dolgokat vet be a fogyás érdekében?

nov. 8. 21:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Röhejes. Felesleges, és egészségtelen pszichés kapcsolatot alakít ki az étkezéssel.
nov. 8. 21:43
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Nekem az a jutalom, ha kevesebbet mutat a mérleg, és a büntetés, ha többet. Ilyen egyszerű.
nov. 8. 22:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez eszembe nem jutott volna, de amúgy a jutalom része nem biztos hogy hülyeség, akár motiváló is lehet. Viszont a büntetés jó nagy hülyeség, a nélkül és épp elég szar a fogyás időszaka....
nov. 8. 23:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezek az emberek ennyire utálják magukat? Ez önbántalmazás. Úgyse lesz tartós a fogyásuk, ha lelkileg nincsenek rendben. Márpedig aki bünteti magát, az nincs.
nov. 8. 23:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez óvodás szintű módszer. A kisgyerekekkel szoktak így viselkedni.

Egy érett felnőtt embernek az a jutalom, ha eléri a kitűzött célját.

nov. 9. 07:02
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Röhejesnek tartom. Legalábbis magamra vonatkoztatva. Ha más így csinálja, azt nem nevetem ki
nov. 9. 08:17
 7/14 anonim ***** válasza:
69%
Akinek ez motiváció, annak működhet. Nem mindenkinek válik be ugyanaz a módszer.
nov. 9. 09:19
 8/14 anonim ***** válasza:
84%

HA neked beválik, csináld.

De ide a rizsdás bökőt, hogy nem fogsz lefogyni. MErt akinek ilyen praktikák kellenek, mint egy illatgyertya ajándékba magának, ha fogyott két kilót, ott fejben nincs még meg az akarat és normális motiváció.

nov. 9. 11:09
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt egyetértek, hogy a legnagyobb jutalom vagy büntetés az eredmény vagy annak az elmaradása tud lenni. Másrészt ha valaki nem elég fegyelmezett, hogy tartsa a diétát, az szerintem a "büntetését" sem fogja tartani.
nov. 9. 13:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez az étkezési zavar előszobája - pszichésen nagyon beteg kapcsolat alakul ki az ételekkel emiatt -, és innen már csak egy ugrás a tényleg ED.

Felejtős.

nov. 9. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!