Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehetne...

Mennyi idő alatt lehetne 6kg-ot fogyni?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki belém kötne, nem iskolakezdésre akarok lefogyni, hanem úgy általánosságban. 151 centi és 52kg vagyok. Ha a kalóriadeficitet nem lépem túl akkor lehetséges a fogyás? Valamint ha napi 3szor ennék, és kb mindig ugyanakkor, de például 6 után már nem ennék akkor van esély változásra? Tudom hogy nem caak az étkezésen kell változtatni, ezért azt is megkérdezném hogy milyen mozgást ajánlanátok? Futni nem tudok aszthma miatt, de szinte bármi mást tudok csinálni. Köszönöm előre a segítséget.
aug. 1. 10:43
1 2
 1/16 DeMoR válasza:
84%

Heti 0,5-1 kg fogyás számít normálisnak. Ebben az esetben feltehetően zsírból fogysz és nem izomtömegből. Ettől nagyobb mértékű fogyás során veszíthetsz az izomtömegedből és csökkenhet a szervezet hidratáltsági állapota is. Ebből fakadóan 6-12 hét, tehát 1,5-3 hónap.

Mellesleg 151 cm mellett 52 kg még talán kevés is. Más dolog az egészséges fittség és a "modern model soványság". Érdemes lenne leülnöd egy diplomás dietetikussal, aki jobban elmagyarázza neked ezt, mielőtt a nők lapja top 5 fogyási tippjét és az itteni emberek gondolatait követed "vakon".

A kalóriadeficit egy dolog, egészségesen is kell étkezni. Pl.: Közepes reggeli, nagy ebéd, kis vacsora, mind ezt mefelelő táplálék típusokkal az adott étkezésre nézve. Ne hagyj ki étkezést, mert hirtelen hízhatsz is a koplalástól ideiglenesen, mert bepánikol a tested és raktározni kezd, tehát zsírrá alakít tápanyagokat, aztán csak elfáradsz, csökken a motiváció, s dugába dől a kitartás. De tényleg érdemes látani azt, hogy inkább többször jó időpontokban kevesebbet, mint néha rosszkor sokat.

Ne diétázz, életmódot kell válts, különben szinte azonnal vissza táncolnak a nem kívánt kilók, amint leállsz a diétákkal. Ha van álomtest, akkor azzal együtt jár a "álom"élet is. :D

Ha 8-9-kor fekszel le, akkor 6 után ne egyél. Tehát a bioritmusodtól, alvási szokásodtól függ, hogy mikortól ne egyél már.

Az is jó, ha sétálsz/túrázol "nagyokat", jogázól, szaunázól, szimplán a mozgást választod, lépcső lift helyett, bicikli kocsi helyett, stb. stb. Nem csak gym-ek és azok megoldásai léteznek a világon.

Kalóriás appok:

Én a Yazio app letöltését is javaslom, de akár a MyPal-t is csak engem zavartak benne a reklámok.

Remélem, célodhoz érsz. ;D <3

aug. 1. 11:39
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen kis súlyból ilyen sokst fél év is lehet fogyni.

Nem kell fogynod.

Barmit mozoghatsz akit tudsz és élvezel.

Nyugodtan egyél 6 után ha 6 után éhes vagx, nem is segíti és nem is hátráltatja a fogyást

aug. 1. 13:33
 3/16 anonim ***** válasza:
41%
Teljesen jó a súlyod. Attól még mozoghatsz. Pont azt, amit szeretsz.
aug. 1. 13:38
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Igen, ha betartod a kalóriát, lehetséges. Mozgás mindenképp kell. Arra figyelj hogy sose egyél kevesebbet mint 1220 kalória mert az nagyon egészségtelen lenne
aug. 1. 13:43
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Az edzőm mondta hogy fogyjak le, ha szeretnék komolyabban versenyezni (eddig évente kb. 15 versenyem volt, ha fogyok akkor lehetne akár a duplája is) azt is mondta hogy jót tenne nekem ha fogynék, és hogy nem vagyok vékony, ezért tettem fel ezt a kérdést
aug. 1. 13:47
 6/16 anonim ***** válasza:
58%
Na, egy gyerekkínzó edző! Szerintem nem éri meg. Kihajtja a beledet is, csak hogy neki nyerj. Milyen sport?
aug. 1. 13:49
 7/16 A kérdező kommentje:
Műkorcsolya
aug. 1. 14:21
 8/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem hiszem hogy kellene fogynod, max formán dolgozni egy kicsit, állj be egy szinten tartó kalóriára, és mozogj mellette egy nagyon kicsivel többet, mondjuk heti 1-2 súlyzós edzés és jó lesz.
aug. 1. 14:21
 9/16 anonim ***** válasza:
77%
Mért akarsz még pluszban sportolni, nem elég az edzés?
aug. 1. 14:54
 10/16 anonim ***** válasza:
11%
Az idealis suly: testmagassag, minusz 100, minusz 15% nöknel. Edesseget, szenhidratot mertekletesen egyel. 18 ora utan semmit. Semmi nassolgatas ket etkezes között. Probald meg következetesen az eddigi adag felet enni. Kb.1,5-2 honap alatt lehet 6 kg ot fogyni
aug. 2. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!