Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem tudok fogyni?

Miért nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés

Már több mint másfél hónapja elkezdtem diétázni és mellette rendszeresen edzeni.

170 cm vagyok és 90 kg-ról indultam. Napi 1400-1700 kalóriát viszek be és 2,5-3 liter vizet iszok. Eleinte az edzésem a következő volt 40 perc szobabiciklizés és 30 perc torna különböző YouTube videókkal. Majd később felemeltem a biciklizést 1 órára most pedig van amikor másfél órát is tekerek, ha nézek egy filmet. A bicikli szerinte 23km/h sebességgel tekerek. Heti átlagban 5 napot edzek és két nap pihenőnapot tartok.

Az négy hét után sikerült lefogynom 3,5 kg-ot, de az utóbbi két hétben már akárhányszor ráálltam a mérlegre mindig többet mutatott. Jelenleg újra 90 kg vagyok.

Nagyon csalódott vagyok nem tudom hol rontottam el, amikor mindent mérek és applikáció segítségével jegyzem fel az adatokat.

2024. jún. 28. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha egészségileg minden rendben, és rendesen méred/számolod az ételeidet, akkor én az ödémásodásra fognám. Meleg van, vizet gyűjtesz. Ha nő vagy, a ciklus is bekavarhat.
2024. jún. 28. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Ebben a hőségben ne csodálkozz. A testhőmérséklet fenntartásához rendkívül kevés energia kell, még a napi 1400 Kal is sok lehet.
2024. jún. 28. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Így is tul keveset eszel. Amit a merleg mutata az a viz amit a szervezet elrak hlgy kiizzadhasd a hosegben. Szepen folytass mindent es ket het mulva ujra allj merlegre
2024. jún. 28. 21:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ebben a hőségben nincs étvágyam. Valamikor úgy tuszakolom magamba az ételt, hogy azért mégis legyen bennem valami.
2024. jún. 28. 23:29
 5/8 anonim ***** válasza:
31%
Nem kell tuszakolni, nem halsz éhen. Csak zöldség-gyümölcs legyen.
2024. jún. 28. 23:31
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ez csak víz, vagy a ciklus is pl bezavarhat, 2 hét alatt nem hizol vissza 3,5 kgt. Hónapról hónapra értékeld az eredményeket. Gyakrabban mérlegre ugrálni felesleges. Addig csináld ahogy eddig. És időnként centivel is mérd a körméreteidet.
2024. jún. 29. 01:59
 7/8 anonim ***** válasza:
69%

Ez teljesen normális így az elején, ne aggódj.

Nekem végig ilyen szakaszos volt a fogyásom. Stagnálás-fogyás, stagnálás-fogyás. Az első egy hónap után egy hónapig nem fogytam semmit, legalábbis a mérleg nem mutatta. A végére mégis kijött az átlag heti fél kiló fogyás, ami a célom volt. :)

Az hogy többet mutat a mérleg per pillanat, meg tényleg csak víz, ez is teljesen normális. Tudom, könnyű mondani... De ne csüggedj, csináld tovább ahogy eddig, és egyszer csak elkezd majd zuhanni a súlyod. :) Aztán még lehetnek ilyen nehezebb időszakok, de hidd el hogy hosszú távon jó lesz!

2024. jún. 29. 09:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a lelkesítő szavakat! Természetesen nem volt célom feladni csak demotivált lettem, hogy nem történik változás.
2024. jún. 29. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!