Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy kalória deficitben vagyok, mozgok is mellé és mégsem fogyok? :,( Érdemes volna kivizsgáltatni?

Figyelt kérdés

Volt, amikor raaltam a mérlegre, és még többet is mutatott🥲ez pár napja történt, én pedig kb 1 hónapja csinálom ezt.

Nem értem.

A diétám alapját a csirkemell, rizs és zöldség teszi ki. Reggelire pedig zabkasat eszek, amibe feherjepor helyett kollagén port szoktam teszenni és kreatint. Tej helyett vízzel öntöm fel.

Egy éve szintén dietaztam, viszont akkor nagyon gyorsan történt változás, mondjuk akkor konditerembe is jártam,(amit akkoriban leadtam, annak most majdnem a duplája vissza is jött) most szimplán csak itthon edzek és igyekszem olyan tevékenységeket csinálni, ami nagy mozgást igényel, de iszonyatosan elvagyok keseredve és nagyon reménytelennek kezdem látni ezt a helyzetet:((

2023. okt. 6. 02:19
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

30/30 így van. Én sem akarok izomból veszteni, mivel örülök annak, hogy az edzések során szedtem fel elég szép izomtömeget.

Egy végleges életmódváltás van folyamatban egyébként is. Lecserelem azokat alapanyagokat, amiket jónak látok lecserélni. Viszont nem merek még nagyon változatosabban enni, mert már bennem van egyfajta félelem, hogy többletben leszek😅 le tudnám mozogni, de akkoris bennem van ez az érzés.

Tudom, hogy ezek a kalkulatorok nem pontosan és nem kőbe vésett szent írás. Ezért is írtam azt, hogy próbálom feltornazni kicsit a kalóriát, merthat nem hiszem azt, hogy egészséges közel 1000kaloriat enni egész nap, mégha ezek jó minőségű kaják is. Semmiféleképpen nem fogok pár száz kalóriát enni addig, amíg el nem érem a célom, inkább mozgok sokkal többet és mégha több időbe is telik, de próbálok inkább esztetikusabban lefogyni, bár türelmetlen vagyok. Szerintem az 1400as kaloriadeficit jo lehet, de próbálgatom, hogy mennyi a megfelelő. A makroimat tekintve pedig arányaiban fehérjéből eszek többet(ebből tudom mennyit kell).

2023. okt. 9. 00:12
 32/34 anonim ***** válasza:

30 nem mondam olyat, hogy szép lenne, ha az izomzata leépül… ahogy olyat sem, hogy nem kell életmódot váltani…

Annyit mindtam, hogy azt állítod az egyik mondatoddal, hogy nem fogy mert a szervezete raktározik a túl levés kaloria miatt…

Aztán a következővel azt állítod, hogy mégis fogy de izomból… most akkor fogy vagy nem fogy?…

És ha mègis fogy, akkor hogyhogy nem változik a súlya?…

Na és ha nem fogy alacsony kalorián, mert valami misztikus intergalaktikus kapun át odateleportál az az hiányzó anyag amit nem visz be, és ezért aztán nem csökken a súlya, akkor hogy hogy a munkatáborokban legogynak az emberek csontsoványra???

Rájuk nem érvényes ez a misztikus mindent elraktároz a szervezet ha alacsony kalorián van?

2023. okt. 9. 07:40
 33/34 anonim ***** válasza:
50%
Egyébként meg ez az “izomból veszteni” ez rémesen túl van pörögve, a szervezet legutoljára nyúl ahhoz az izomhoz, ami a homeosztázis miatt az embernek kell nap nap után… ráadásul egyáltalán nem könnyen bontja a szervezet az izmot… ezt az idióta testképzavaros testépítők terjesztették el ez az izomból fogyni legendát… egy átlagos izomzatú embernek, semmi félnivalója nincs az “izomból fogyástól”
2023. okt. 9. 07:44
 34/34 anonim ***** válasza:

De tudodmit, légyszíves ne higgy nekem.

De ne higgy más gyökérnek sem itt gyakorin… eleve ne itt kérdezz ilyen marhaságokat mert a válaszadók fele fél információkkal sem rendelkezik, vagy tenyérbemászó a stílusa, mint pl nekem.

Tessék, hallgass őrá, jelenleg ő az egyik legrelevánsabb a magyar youtube-on ebben a témakörben.

Szakmája is és megélhetése is hogy olyanoknak segít, mint pl te, de ingyen is elmond mindent a videóiban.

[link]

2023. okt. 9. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!