Mi lehet az oka annak, hogy kalória deficitben vagyok, mozgok is mellé és mégsem fogyok? :,( Érdemes volna kivizsgáltatni?
Volt, amikor raaltam a mérlegre, és még többet is mutatott🥲ez pár napja történt, én pedig kb 1 hónapja csinálom ezt.
Nem értem.
A diétám alapját a csirkemell, rizs és zöldség teszi ki. Reggelire pedig zabkasat eszek, amibe feherjepor helyett kollagén port szoktam teszenni és kreatint. Tej helyett vízzel öntöm fel.
Egy éve szintén dietaztam, viszont akkor nagyon gyorsan történt változás, mondjuk akkor konditerembe is jártam,(amit akkoriban leadtam, annak most majdnem a duplája vissza is jött) most szimplán csak itthon edzek és igyekszem olyan tevékenységeket csinálni, ami nagy mozgást igényel, de iszonyatosan elvagyok keseredve és nagyon reménytelennek kezdem látni ezt a helyzetet:((
“Nem fogod fel, hogy nem vagy abban?”
De, abban vagyok :). Többször is átszámoltam, különböző kalkulátorokkal is. Volt, amelyik 1600-1700 kcal-t adott ki, és volt, amelyik 1400at, viszont ennél már kérte magát a testzsír százalékot is, így lett 1400 kalória.
Én pedig 1400nal is kevesebbet eszek. A reggelim 313 kalória szokott lenni, hogyha tejjel csinálom a zabkasat. Az ebédem és a vacsorám 341. Ha ezen kívül nasizok valamit, azt is beleszámolom, de még azokkal sem lépem át pl még az 1100 kalóriát sem. Valószínűleg lassabb az anyagcserém:) vagy nem tudom, idővel csak lemennek azok a kilók, hogyha kitartó vagyok és szorgalmas a mozgást tekintve.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nehéz tanácsot adni ha nem tudjuk hány cm magas, hány kiló, hány éves vagy... mert ez sokat számít. Az is, mi a fogyási célod. 5-10 kilot nehéz leadni, ha vizesedsz, mint a csuda...
Én 25 alatt se, ha meggebedtem se tudtam 60 kiló alá menni 162 cm-rel. Voltam testi arányos felmérésen, megmondták, hogy erős, széles csontjaim és izmosabb alkatom van, nem kell erőltetni azt a fogyást, esetleg 5 kilót eléghetek még kemény kardiós diétával, és ha tényleg tartani akarom, az életmódváltás elengedhetetlen. Látod, beütött a depi és most annyi bajom van, hogy orvoshoz járkálok, mert nem kínzom magan 180 gramm CH diétával, ha nem muszáj, pedig az tényleg jó, de 200-zal is sokan tudnak fogyni és ilyenek.
Az önsanyargatásos 1000-1500 kalóriás diéták azèrt nem működnek nálad sem, mert ezen a szinten nem égeted már a zsírt, hanem tartalékol a szervezeted, ugyanis nem viszel be elegendő makrot a kalóriáidtól függetlenül. Sürgősen szokj le erről, mert baromira egészségtelen. Az izmaid, csontjaid is leépülnek ebbe, meg az immunrendszered is. Legalabb 1 olyan napi étkezésed legyen, ami megfelelő makrokkal és rostos élelmiszerekkel megüti az 500 kalóriát. 300-400 kalória kevés minden étkezésre, aki kitalálta ezt, bolond.
Ha úgy érzed nincsen endokrinológiai bajod, akkor a dietetikus és egy személyi edző a specifikus adottságaidra való tekintettel tud segíteni.
Nálam ez most kevés lesz, mert annyi más bajom is van, emiatt megyek orvoshoz, de máskor is segített a 180 gramm ch diéta és sok tojás fogyasztás, csirkemellel, rengeteg zöldséggel, korpovit keksszel, tejtermékek kilőve és társai. 11 kilót fogytam akkor kb. 1 év alatt, mert lassú az acs-m.
A 23/24-es válaszolónak is köszönöm, hogy ezek mind megosztotta!☺️
162 centi és 22 éves fiatal nő vagyok egyébként. Pontos értéket nem szeretnék megadni, viszont az fix, hogy -18 kiló a cél, de -10 kilónál is nagyon örülnék. Tudom, ezeket sok időbe fog telni leadni.
Az, hogy egy kalkulátor megadja, hogy mennyi a szükségleted, az nem kőbevésett info, pusztán az, hogy egy átlagos adatok alapján kapsz egy becsült értéket…
Semmi nem garantálja, hogy neked az a szám, az a tökéletes adat lesz…
Ha nem fogysz nem vagy kaloria deficitben.
+ az sem biztos, hogy az adott kalkulátor jól számolja a kaloriákat, de nem is szükséges, hogy jól számolja, tök egyszerű, belövöd az étrendedet adott kalkulátorral afott kaloriára, ha nem fogysz, akkor a következő hétre csökkentesz a napi kcal bevitelen 200at… ha akkor sem fogytál, csökkentesz még 200at… ha meg többet fogysz, mint 1kg, akkor meg növelsz 200at.
“önsanyargatásos 1000-1500 kalóriás diéták azèrt nem működnek nálad sem, mert ezen a szinten nem égeted már a zsírt, hanem tartalékol a szervezeted, ugyanis nem viszel be elegendő makrot a kalóriáidtól függetlenül. Sürgősen szokj le erről, mert baromira egészségtelen. Az izmaid, csontjaid is leépülnek ebbe, meg az immunrendszered is. “
Ez egy idióta városi legenda… ráadásul önellentmondás… nem fogysz, de az izmaid leépülnek??? Mi van? Tehát akkor nem fogysz de mégis fogysz???
Ka kevesebbet eszel mint amit felhasználsz, csökken a súlyod ennyi.
Akkor hasonló magasság vagy mint én, nekem is 10 kilót kéne ledobni. :( sok sikert neked, 18 kiló nekem is jól esne, de a párom mostani állapotomban szeretett meg és én sem szerettem nagyon vékonynak lenni... szóval 18 kilót nem fogok fogyni már, erről letettem.
Neked nem kell! ^^
Abból kedves 4 pont alatti, hogy nem fogy az illető, ha minden bevitt kalóriát megpróbál elraktározni!
Mit nem lehet azon az elven èrteni, hogy önsanyargatás helyett inkább tartósan életmódot kellene vàltani? Mert szerinted az a szép, ha valaki azzal fogy ha a meglevő izomzata is leépül?
Bizonyos sportok mellett tarthathatatlan az 1000-1500 kalóriás diéta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!