Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy kalória deficitben vagyok, mozgok is mellé és mégsem fogyok? :,( Érdemes volna kivizsgáltatni?

Figyelt kérdés

Volt, amikor raaltam a mérlegre, és még többet is mutatott🥲ez pár napja történt, én pedig kb 1 hónapja csinálom ezt.

Nem értem.

A diétám alapját a csirkemell, rizs és zöldség teszi ki. Reggelire pedig zabkasat eszek, amibe feherjepor helyett kollagén port szoktam teszenni és kreatint. Tej helyett vízzel öntöm fel.

Egy éve szintén dietaztam, viszont akkor nagyon gyorsan történt változás, mondjuk akkor konditerembe is jártam,(amit akkoriban leadtam, annak most majdnem a duplája vissza is jött) most szimplán csak itthon edzek és igyekszem olyan tevékenységeket csinálni, ami nagy mozgást igényel, de iszonyatosan elvagyok keseredve és nagyon reménytelennek kezdem látni ezt a helyzetet:((

2023. okt. 6. 02:19
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
16%

"Nagy valószínűséggel kaloriadeficitben vagyok :D"

Nem fogod fel, hogy nem vagy abban?

Ha abban lennél, akkor fogynál. Kész, pont. Ez tudomány, törvény, fizika. Nem mi találjuk ki.

Miért is gondolod, hogy 1800 kalória az deficit nálad?

Férfiként, napi 10km sétával, heti 4 edzéssel 2000 kalória a súlytartásom. Akkor miért is gondolod, hogy nőként, kevesebb izomtömeggel, kevesebb aktivitással te fogyni fogsz 1800 kalórián?

2023. okt. 7. 10:31
 12/34 anonim ***** válasza:
Miért hazudsz magadnak és próbálod bizonygatni, hogy de márpedig úgy van? Azt írod 1000 kcal a beviteled, próbálod feltornázni. Ez egyáltalán nem így van, lehet, hogy nem veszed észre vagy szándékosan becsapod magad. Legalább 3-4 napig írj fel mindent, amit eszel.
2023. okt. 7. 10:46
 13/34 anonim ***** válasza:

Ez a mese, hogy a túl kevék kaloriától nem fogy valaki…

Akkor senki nem fogyna soha aki deficitben van… a semmiből nem tud raktározni a szervezet, ha kevesebb kcalt fogyasztasz mint ami kell, akkor fogyni fogsz…

Max feltöltődött a szervezeted vízzel mert végre egészséges mennyiséget iszol a hely kitöltése végett a kórosan kevés kaja mellé.

2023. okt. 7. 12:26
 14/34 anonim válasza:
Írd le pontosan mikor mennyit eszel. Már érdekel
2023. okt. 7. 12:37
 15/34 anonim ***** válasza:
39%
Nem kell bunkónak lenni vele én is most megyek endokrinológushoz kideríteni mi a bajom, mert fél eve iszonyat fáradt vagyok és ez nem normális, nyilván igy fogyni se tudok, mert nem kardiozom eleget. Nonstop éhes vagyok pedig gyógyszert nem szedek aminek ez a mellékhatása. 10 kilót híztam. :/
2023. okt. 7. 22:27
 16/34 anonim ***** válasza:
74%

"nyilván igy fogyni se tudok"

Ha nem vagy kalóriadeficitben, akkor nyilván nem fogysz.

"10 kilót híztam"

Mert kalóriatöbbletben vagy. Ha esetleg megállapítják a vizsgálatok, hogy pajzsmirigy alulműködésed van, akkor is gyakorlati szinten arról lesz szó, hogy 200-300 kalóriával különbözik az alapanyagcsere-szinted egy egészséges egyén BMR-jéhez képest. Ergo hiába lesz papírod a pajzsmirigy alulműködésről, ha továbbra is több kalóriát fogsz bevinni annál, mint amennyit a fizikai aktivitásod megengedne, akkor nem fogsz fogyni.

2023. okt. 7. 22:39
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
És ha 0 empátiával kezeled azt, hogy non-stop fáradt vagyok meg szédülök szerinted attól többet fogok mozogni? Amiatt kell a pajzsmirigyalulműködésre gyógyszer, hogy ne legyek szarul, ne kívánjam a csokit IR gyanú miatt és ilyen egyéb csodák. Marha f*sza lenne, ha minden megoldható lenne egy kis diètával, de légy az én helyemben. A pajzsmirigyalulműkődést NEM kezeli a diéta önmagában, én csak nem akarom kívanni a csokit és társait végre.
2023. okt. 7. 22:51
 18/34 anonim ***** válasza:
Nyilvan én is tudom, hogy azért híztam, mert nem mozgok, de nem is eszem kevesebbet, de attól még empatikusabb nem leszel, és mindenkit egy akaratgyenge, lusta disznónak állítasz be. XD
2023. okt. 7. 22:52
 19/34 anonim ***** válasza:
31%
Dietetikával foglalkozok, úgyhogy el kell szomorítsalak: önmagában a pajzsmirigy alulműködésre felírt gyógyszer nem fogja megszüntetni a kalóriatöbbletedet, illetőleg azt sem, hogy a kényszeres csokievésedet endokrinológiai okra vezeted vissza, amikor ennek jó eséllyel pszichés okai vannak.
2023. okt. 7. 22:53
 20/34 anonim ***** válasza:
48%

1,5 éve kezelnek depresszióval. Heti 20 órát tömegközlekedek Bp-re, mert feleannyit keresnék a szülővárosomban. Ez egy kenyszerhelyzet sajnos, mert el kell végeznem egy levelezős szakot, amit 220 ezres fizuból nem tudnék a szülővárosomból. Van azóta párom már szóval fejlődök. De sajnos válnak a szüleim,részben emiatt is estem vissza, illetve heti 40 óra meló és 20 óra tömegközlekedés mellett nincs időm kardióedzésekre járni, mert nőként egy rakás más kötelességem is van.

Már nem eszem kenyszeresen csokit, a szex megoldotta hogy csak mensi előtt kívánjam. XD

2023. okt. 7. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!