Ez mennyire káros az egészségemre?
Kioktatásra nem vagyok kíváncsi(egyébként sem használ)szóval kérem,hogy a kérdésre válaszoljatok!
Anyuka vagyok gyerekem is van és nem bírja ezt nézni, félek elhagy, az apjához. Testdiszmorfiás zavarom van.
A következő a tervezem rendszer szerűen: vigyázok nagyon a folyadékra, viszont nem eszek semmit relatíve hosszan tartó ideig (max 2 - 3 nap) és ezalatt viszont szedek multivitamint+C+D és vitamintokat meg folsavat?
Ez nagyon veszélyes? Ebből lehet jelentős károsodás bennem?
1
Ezekkel együtt lehet élni. Inkább szervi problémák érdekelnek. Köszönöm a választ, ment a zöld is.
Minden nap 2x 45 percet vagyok futópadon, szóval a mozgás megvan. Nem akarom ezt tenni, csak nem tudok mást tenni, mert az agyam blokkolva van.
Értsd ez alatt, hogy nem vagyok hülye, felfogom, hogy ez nem a legjobb, amit tehetek, de nem tudok mást tenni, mert bűntudatom van minden falattól,amit megeszek, és azoktól is, amikre csak gondolok.
Amúgy az éhinség egy-két nap után örömérzést vált ki, a teltségérzet pedig negatív, nem pedig pozitív. A fáradtságot, meg a többit is le lehet küzdeni.
Csak abban reménykedem hogy ha az életem van veszélyben ezáltal, és ezt tudatosítom, akkor másként tudok majd erre gondolni.
Nekem mindig is elég nehezen ment a segítségkérés. Úgy állok hozzá mindenhez, hogy meg tudom oldani egyedül is.
Előző félévben azt terveztem, hogy az egyetemen, ahová járok, pszichológia szakra járok és a pszichológia szigorlat után odamegyek beszélni az egyik pszichológushoz, ha jól sikerül a vizsga. Jeles lett a szigorlatom, de nem mentem oda, lebeszéltem magam, hogy nincs rá szükségem. De köszönöm a megerősítést, legközelebb lépéseket fogok tenni.
"Ez nagyon veszélyes? Ebből lehet jelentős károsodás bennem?"
Igen. Igen.
Kérlek fordulj orvoshoz, és ne itt a gyakorin kérj ilyen komoly/súlyos esetről véleményt.
4
Mikor lesz az a legközelebb? Hétfőn azonnal állj neki az interneten pszichológust keresni, és még ma fel is hívhatod vagy írhatsz neki.
Kérlek ne csináld ezt magaddal, veszélyes.
És persze a gyerekeddel se, nagyon rossz hatással van a felnőttkori testképedre, ha ezt látod a szülődtől, hogy nem étkezik normálisan.
Fordulj inkább orvoshoz, lehetőleg minél hamarabb
Persze, hogy veszélyes, teljesen összezavarodik a tested! Ha mozogsz is, pótolni kell a kalóriát. Ha nem eszel semmit, hiába iszol, rosszul leszel. Ha rosszul leszel, mi lesz a gyerekeddel? Néhány vitamin nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet.
Biztosan nehéz segítséget kérni, de muszáj! Miért beszélted le magad? És mikor lesz a legközelebb? Addig mi lesz veled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!