Ez mennyire káros az egészségemre?
Kioktatásra nem vagyok kíváncsi(egyébként sem használ)szóval kérem,hogy a kérdésre válaszoljatok!
Anyuka vagyok gyerekem is van és nem bírja ezt nézni, félek elhagy, az apjához. Testdiszmorfiás zavarom van.
A következő a tervezem rendszer szerűen: vigyázok nagyon a folyadékra, viszont nem eszek semmit relatíve hosszan tartó ideig (max 2 - 3 nap) és ezalatt viszont szedek multivitamint+C+D és vitamintokat meg folsavat?
Ez nagyon veszélyes? Ebből lehet jelentős károsodás bennem?
Maradandó szervkárosodást fog okozni, a test ugyan alkalmazkodik sok dologhoz, de ez nem jelenti azt, hogy nem sérül közben.
Gyerekről annyit, hogy ezzel kikövezted számára az utat az étkezési és testképzavarhoz.
Továbbra is nagyon káros.
Ha ennyi ideig nem eszel, a szervezeted egy idő után az izmaid kezdi bontani zsír helyett, többek között a szívizmaid is. Had ne kelljen elmondanom, hogy milyen komoly következményekkel jár, ha a szívizmaid kezdenek bomlani...
Ha volt valakinek epeköve a felmenőid között, a fastolással (vagyis azzal, hogy X órán keresztül nem eszel, majd hirtelen igen) te is sokkal hajlamosabb vagy rá.
Persze ezen kívül még kismillió kockázata van, szóval hagyd abba minél hamarabb.
Léböjtnek utána lehet nézni és 3 napig kibírható, bár én nem pártolom. Illetve itt fel lett ismerve mentális-pszihológiai probléma, így pedig inkább ennek vonalán elindulva kéne orvoshoz menni léböjt helyett!! Ha mégis szükséges fogyókúra, adok én tanácsot. Zöldség, gyümölcs, sok rost. Utóbbi a lényeg, én nem mondtam le semmilyen olajos ételről mellette, 16 kilót fogytam 3 hónapon belül.
34/F
Igen kiemelem a kérdést mert próbálok valami enyhébb alternatívát találni hátha valaki ír, és hosszú távon fenntartható és megtarthatom a rutinom.
igaz már visszavettem, mármint felvettem, de nem akarok emiatt orvoshoz menni.
Mit jelent, hogy vigyázol a folyadékra, mennyit iszol?
Ha nem táplálkozol megfelelően akkor a vitaminok, táplálkozási kiegészítők sem fognak felszívódni, kb mintha be sem szedted volna őket.
Vannak a neten kalkulátorok, hogy nagyjából mennyi kcal-ra van szüksége a szervezetednek (pl ez [link] ez alapján tudom tanácsolni neked, hogy kezdetben számold a kalóriákat, étkezz legalább ennyit mert tényleg súlyosan egészségkárosító hatása van annak, ha valaki hosszútávon úgy étkezik, mint te.
Olyan szempontból megtudlak érteni, hogy nekem enyhe testképzavarom van, illetve az ételekkel sincs a legjobb kapcsolatom 40kg fogyás után.
De az, hogy ne egyek, eszembe nem jutna. Szeretek enni, mindenki szeret enni. Te is ennél, de nem mersz.
Tűzz ki egy kalóriakeretet. Ezen belül bármit ehetsz. Nekem is van X kalóriám és csak arra figyelek, hogy ezen az értéken belül maradjak és meglegyen a ~2g/testsúlykg fehérje.
Ugyanúgy eszek mindent, amit megkívánok, pont azért, mert a kalóriák számítanak. A szervezeted nem tudja, hogy Te éppen salátát, vagy töltöttkáposztát eszel.
Kalóriákban és makrókban kell gondolkodni (fehérje, szénhidrát, zsír).
Kezdd az elején azzal, hogy felhagysz ezzel a 3 napig nem evéssel. Legyen az, hogy 1 nap megeszel 2000 kalóriát, a másik nap pedig böjtölsz 1 napig és szépen fokozatosan szoktasd hozzá ehhez magad.
Később pedig minden nap egyél, de mondjuk 1600 kalóriát. Ha már ez is megy, növelheted az 1600 kalóriát addig, ameddig tartod a súlyod.
Rengeteg zöldséget egyél, kevés kalóriát és sok rostot tartalmaznak. A kevés kalória miatt többet ehetsz belőlük, a rost pedig jobban eltelít.
Egészségügyileg milliónyi káros hatása van. Oké, a fáradságot letudod küzdeni. A mentális dolgokat letudod küzdeni, minden fejben dől el, szóval ha elég elhatározott vagy ezek nem okoznak gondot.
DE
A fizikai részét a dolgoknak nem tudod befolyásolni. A szerveid tönkre fognak menni, legyen akármilyen akaraterőd az egészségügyi gondokat nem tudod kikerülni.
MINIMUM 1200 kalória + 1g/testsúlykg zsírbevitel. Ha meg a zsír sincs meg ennyi, akkor évek kérdése egy esetleges epekő.
Szakemberre van szükséged.
A gyereked helyében meg már rég megszakítottam volna veled a létező összes kapcsolatot és csak akkor beszélnék veled, ha helyrejöttél. Legyen Ő a motivációd. Ha már a saját gyereked sem elég motiváció számodra, akkor semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!