Elkeseredjek vagy folytassam így tovább?
Lemondtam teljesen a cukros ételekről, nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek: zöldségek, valamennyi gyümölcs, semmi tészta és zsíros ételek.... Fele annyit eszek, mint korábban és csak egészséges ételeket.
Rendszeresen jártam úszni (előtte egyáltalán nem mozogtam, ülő munkát csinálok egész nap).
Úgy voltam vele, hogy nem mérem magamat egy ideig. És végül tegnap ráálltam a mérlegre.
3,5 hónap alatt nem fogytam semmit, ugyanannyi a súlyom.
Ismerkedj meg a kalóriaszámolás fogalmával, kerülj képbe a tényleges táplálkozási alapokkal, szükség szerint pedig keress fel egy orvost/dietetikust, mert ennek a zagyvának ebben a formában láthatóan közel 4 hónap után sincs eredménye. Ennyi idő alatt egy kalóriadeficiten alapuló étrenddel már simán fogyhattál volna akár 10 kilót is (akár még többet is). Olvasd el az alábbi cikket sürgősen:
Nagyon jól csinálod, ne add fel! Lemondani a cukorról nagyon nehéz, ezért le a kalappal, hogy neked sikerült! Sok ember feladja már az elején.
Ne keseredjél el, jó úton haladsz!
Ne foglalkozzál a kalóriák számolásával, mert attól fogsz kikészülni és abba fogsz belefáradni!
Az én javaslatom: folytasd így, ahogy eddig! Egészségesebb ételek, sok zöldség, az eddigi ebéd és vacsora adagoknak a fele. Ússzál, amikor csak tudsz, ez is egy nagy változás, hogy elkezdtél mozogni! :-)
Érezd jól magad és lassan a fogyás is elindul majd!
Saját tapasztalatból írom, én is így csináltam, szépen lassan lefogytam 22 kg-ot. Nem görcsöltem, nem számoltam a kalóriákat! Nem kell!
Hogy nez ki egy napi etkezesed?
Mit ettel pl tegnap es az elott?
Ebbol lehet kiindulni, az , hogy valamirol azthiszed egeszseges nem biztos, hogy az, ha kaloriaban ugyanannyi
"Ne foglalkozzál a kalóriák számolásával folytasd így, ahogy eddig"
A kérdező több mint 3 hónapja egy dekát sem fogyott. Mit folytasson? A kérdező 168 centivel 106 kiló, ami alaphangon 30 kiló (de inkább több) túlsúly, ez pedig egészségügyileg abszolút a súlyos kategóriába sorolható. Egy ilyen személynek hogy mered azt tanácsolni, hogy ne foglalkozzon a kalóriaszámolással, ami dietetikai alapkő ilyen esetekben? Élből hogy mersz tanácsolni/javasolni bármit is látatlanban laikus kommentelőként, releváns végzettség nélkül, láthatóan nulla táplálkozás-szakmai tudás nélkül?
Az pozitív, hogy a kérdező nem eszik hozzáadott cukrot (már ha a kérdező erre gondol, és nem valami baromságra), meg hogy zöldségekre/gyümölcsökre alapozz az étrendjét, meg hogy eljár úszni, de ez önmagában Femina.hu szint, és nincs mögötte egy koherens tudás és ismeret a fontos táplálkozási kérdések tekintetében. Ez önmagában látható kevés is, és nem is sokat jelent, hiszen ha közel 4 hónap alatt nem fogyott semmit, akkor a kalóriabevitellel továbbra is probléma van, továbbra is bőven többletet eszik. A fizikai aktivitása továbbra sincs összhangban az étrendi kalóriabevitelével. Ezért mondom, hogy olvassa el az 1. kommentben belinkelt cikket, utána pedig ajánlom, hogy keressen fel egy orvost/dietetikust, mert telnek a hónapok, szenved, szorong eredmény nélkül, aztán egyszer a szervezet benyújta a számlát.
önmagába az egészséges étkezés [ez a fogalom még mindig csak a szomszéd nénik meg a nők lapja szerint jelent bármit is de mindegy] nem fog lefogyasztani
ha nem vagy kaloria deficitbe akkor hiába nem eszel cukrot meg hiába jársz úszni nem fogsz fogyni
"Élből hogy mersz tanácsolni/javasolni bármit is látatlanban "
És ez itt mindenkire igaz, ha laikus, ha nem.
"ez itt mindenkire igaz"
Nagyon más, ha te valakinek szakember felkeresését, cikkek olvasát, a kalóriák számolását javaslod, meg nagyon más, ha egy 4 hónapja fogyni képtelen, súlyosan túlsúlyos egyénnek TANÁCSOLOD, hogy folytasson mindent nyugodtan úgy, ahogy eddig, garantált fogyást ígérve neki, amikor a kérdező jelenlegi életmódja több hónap után sem jár semmi eredménnyel, ráadásul láthatóan teljesen vakon van táplálkozásbeli kérdések terén, ahogy te magad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!