Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki többszöri...

Van itt olyan, aki többszöri elkeseredett fogyás kísérlet után, egyszer s mindenkorra lefogyott? Mi adta meg a végső löketet, mit rontottatok el, ami miatt előtte nem ment?

Figyelt kérdés
Nem várok csodaszereket. Tudom:diéta + sport, ennyi titok. De minden fejben dől el. Nektek mi volt az a pont, ami annyi lendületet adott, hogy sikeresen veghezvihettétek a kívánt fogyás?

2020. okt. 3. 21:06
 1/10 anonim válasza:
100%

Szia! Én évekig kinlódtam, feladtam gyenge voltam.

Aztán szakított velem a vőlegényem, egy vékony csajért. Utána nem sokkal később 32 kilót fogytam. Kicsit összetörtem lelkileg.....

2020. okt. 3. 22:17
 2/10 csempéző vizipisztoy ***** válasza:
11%
Őszintén, csak éhezéses lehet fogyni, persze ott az alakformálás, de a lényeg az hogy a számodra minimumot vidd csak be. Ki kell számolni, szénhidrát, fehérje, kalória. Nejem így sikerült -50.
2020. okt. 4. 07:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám, hogy elkeseredettek voltak a kísérleteim, épp az a baj, hogy nincs kb. semmi motivációm. Inkább csak abból lett elegem, hogy "nem igaz, hogy nem tudom megcsinálni". Ennyi. Amit most másképp csinálok, az talán az, hogy egy kicsivel többet engedek meg magamnak, és nem törekszem a sportra, mert az végképp betett. (A mozgással amúgy nincs bajom, ha kirándulásról, kerti munkáról stb. van szó, de az "öncélú" sport nekem nagyon nem jött be, pedig többfélét kipróbáltam.)

Ami még más, hogy kezdetben 3-5, max. 6 hónap alatt akartam elérni a kívánt célt, és persze az első stagnáláskor elcsúsztam az "ütemtervtől", ami persze demotivált. Most 9 hónapra lőttem be a célt, és ez eddig (2,5 hónap) után úgy tűnik, bőven tartható lesz.

2020. okt. 4. 11:25
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Még nem értem a végére, de ez már csak idő kérdése. Minden esetre -65 kilónál járok, 19 hónap után. Már félút után vagyok. :)

Úgy 14 éves koromtól kezdve próbálkoztam, többnyire kalóriaszegény diétákkal, kevés evéssel koplalással, később fehérjeporos diétával és 160 grammos szénhidrát diétával is- amikor az orvos azt javasolta a szénhidrát-anyagcsere betegségemre. Végül egyik dolog se vált be, de a betegségem után jobban elkezdtem érdeklődni. Ennek eredményeképp bukkantam rá egy olyan dietetikusra, aki szerint az IR- em miatt egyéni állapot függvénye hogy mennyi szénhidrátot képes feldolgozni a szervezetem. Javaslata szerint 100 g alatt kellene lennie ha többel nem indul be a fogyás, és ezt kell tartani. Beálltam egy 80-85-90 grammos napi szénhidrátbevitelre. Hozzá sok zsírt eszem és több fehérjét is. Ezzel beindult a dolog, se éhezni se koplalni nem kell, és kalóriákat sem számolgatok. Ráadásul olyan kajákat ehetek amiket igazán szeretek.

Mellé hetente 4 szer szoktam egy órácskát mozogni, gyorsgyaloglás, szobabicikli, hasizom, súlyzózás.

Mi motivált? Az hogy meg fogok halni, ha nem találok valami élhető de tartós megoldást. Mivel orvos nem tudott használható útmutatást adni, hát utána mentem én, kerestem, kutattam, majd amikor az alap irány meglett, kidolgoztam egy olyan stratégiát ami számomra hosszútávon kivitelezhető és élvezhető.

2020. okt. 4. 15:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok a sok szép eredményhez, igazán motiváló ak!
2020. okt. 5. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem beszólt egy ismerősöm hogy ," hova hízol már"

3 hét 3 kg. Elég jól átállt az agyam. Nem eszem ha nem vagyok éhes. Tudom messze még a cél.. mert az -15 kg. Igazából azelőtt is tudtam hogy nem jó ez így, csak leszartam.

2020. okt. 6. 15:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Igaz szíven csapják az embert ezek a beszólások, de tényleg nagyon motiváló ak tudnak lenni. Nekem sajnos/nem sajnos a család, barátok, párom, mind azt mondják úgy vagyok jó ahogy vagyok, pedig 10kgtól jó lenne megszabadulni. Egy év alatt bizony minden hónapban szépen lassan egy egy kilót híztam. És hát mostmár +10nél tartok a régi súlyomhoz képest. Muszáj valami motivációt találnom, mert nem akarom folytatni ezt a tendenciát, szeretnék tetszeni magamnak is, és a páromnak is:)
2020. okt. 6. 18:46
 8/10 anonim válasza:
100%
Vegyél magadnak valami csini ruhát és tűzz ki egy reális időpontot,hogy akkorra belefogysz, foglalj le akkorra valami romantikus vacsit, wellness, stb ami a keretbe fér. Pl. :)
2020. okt. 6. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok, 4-es!

Nekem egyébként az jött be, hogy napi 3x ettem - reggeli, ebéd, vacsora. Bármit és bármennyit. Kivéve az alkohol, azt egy cseppet sem. Fél év alatt lefogytam 20 kilót, és utána már könnyedén "szinte szálltam".

2020. okt. 24. 12:53
 10/10 anonim válasza:
100%
Én nagyjából 19 éves koromig elég "versenysúlyú" voltam, ami 71-74 kilót jelent elég izmos felépítéssel. Az egyetem öt éve alatt ebből 128 lett, viszont mostanra 84, és kifejezetten kigyúrtam magam. Kiszámoltam a kalóriákat, étrendet csináltattam, és heti hatszor edzettem.
2021. máj. 8. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!