Tudomány vs Hit? Miért lenne 2 ellentétes dolog? Szerinted?
Hisz ott van például a főttrizs-teszt.
Ahol meg kell főzni némi rizst.
3 befőttes üvegben elrakni.
1.-re SZERETLEK van írva
2.-ra semmi sincsen írva
3.-ra meg UTÁLLAK van írva.
Naponta 1x-2x elő kell őket venni és percekig mondani a szót, ami rájuk van írva.
2 hétre rá mindenki látja,
hogy SZERETLEK friss marad
UTÁLLAK rizs meg csupa penész.
Tudomány bebizonyította, a hit erejét.
Ezt a "kísérletet" mi is kipróbáltuk annó, akkora kamu mint az állat, mindegyik majdnem ugyanúgy nézett ki, annyi különbség volt hogy máshol indult a penész,de ugyan úgy berohadt :D
Kipróbáltuk növényekkel is,ugyan az.
Ráadásnak nem egyszer hanem többször ugye minél több minta annál hitelesebb a dolog, mindig ugyan az jött ki.
Úgyhogy a hit az csak hit.
Mondjuk van önszuggeszió is, pl ha megvágod/ütöd stb.. magadat és azt mondogatod magadban nem fáj nem fáj nem fáj.... a végén elhiszed hogy nem fáj és nem fogod érezni, de ez szimplán önszuggesszió.
2-es. De BELEÉLTED MAGAD? Mármint, amikor csinálod akkor olyanra kell gondolnod, akit vagy amit szeretsz (pl.: egy házikedvencet - kutyát mondjuk, akit szívből szeretsz).
magad elé képzeled, átérzed a szeretetet. Átéled.
És így mondogatod a rizsnek.
Az utállak rizsel ugyan így, csak fordítva. pl. egy utált kollégádat képzeled el. Hagy, hogy annyira felzaklasson az emléke, hogy felmegy a pulzusod, elárasszon a düh. És mintha neki a pofájába mondanád, csak a rizsnek mondod.
Így működik.
Tudom, mert először én is monoton hangon,(közben az órára pillantva vártam mikor telik már le a 3 perc), 0 beleéléssel, ÉRZELEMMENTESEN csináltam. Nem hittem benne.
Majd , mikor újracsináltam, de most már komolyan is vettem és beletettem magam, működött! (úgy nem fog, ha azt mondogatod magadban: "Cöh! Ez úgysem fog működni, ez egy baromság!")
Ez (is) egy óriási kamu. Semmi változás nem történik.
Ha egy(bocsánat) nem túl okos illető próbálja ki a társaival, még el is hiheti az egészet, de ha egy rendesen megcsinált, több tíz vagy száz fős kísérletet nézünk, már kiderül a turpisság.
Pedig a 7-esnek van igaza.
Ha a hit valóban működő dolog lenne semmi szükség nem lenne a templomokon villámhárítóra, lévén a pap/hívők hite illetve az istenük megvédené, de nem ez történik, jönnek a pozitív és negatívtöltések, amik vonzódnak egymáshoz és szépen igen nagy energiával össze is találkoznak, és ha nincs a tudomány VALÓS eszköze úgy kigyújtja a villám a templomot ilyen olyan hit ide vagy oda mint a huzat.
Sajnos a természet, és a tudomány ami a természeti jelenségeket leírja nem szarozik, nem kérdezi meg hogy hiszel-e istenben szimplán szétcsap akkor is ha széthiszed hogy isten megvéd. Hogy miért képes ezt megtenni? Mert a hit csak az emberek által leleményesen kitalált eszköz ami elfeledteti a félelmüket, és könnyebb irányíthatóságot ad, vagyis pontosabban adott a középkorban, ma már csak a saját elmúlásuk miatti félelmét nyomja el a hívőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!