Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kövérként és átlagosként is...

Kövérként és átlagosként is csak kínlódom. Ki van hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Sikerült elhíznom majdnem 130 kilóra. Finom ételek, finom borok, jó pálinkák a ludasak.

Jól éreztem magamat a mindennapokban, viszont érthető módon egy valami zavart: a kinézetem.

Mérlegre nem állok már egy jó ideje, viszont egy számmal kisebb ruha már nem feszül rajtam ami azt jelenti, hogy 10 kiló már biztosan lement (de lehet több, egyelőre nem akarok számokról tudni.)

Most ugyanaz a képlet mint az első bekezdésemben, csak éppen fordítva. Kevésbé zavar a kinézetem (ami viszont hónapról hónapra egyre jobb lesz)

viszont nem érzem jól magamat, úgy érzem hogy saját magam szabadságát korlátozom.

Eszek finomakat, (nem gyorskajákat, azokat korábban sem ettem) csak pár falat után, mikor már nem vagyok éhes, megállok és nem eszem többet.

Utána nézem az órát, hogy mikor lesz már vacsoraidő, hogy megint ehessek egy kicsit. Ezek mellett eszem gyümölcsöket, tehát szó sincs éhezésről, csak sóvárgásról…

Sokkal gyakrabban vagyok ingerlékeny, nehezebben alszom, boldogtalanabb vagyok.

Hiába a mozgás, nem vagyok kiegyensúlyozottabb.

Régebben is ugyanez volt, mielőtt elkezdtem volna lesz@rni, csak akkor 50 kilóval könnyebb voltam.

Az a bajom, hogy hiába alakulok, ugyanúgy kínlódom magammal. Konkrétan ugyanott vagyok, csak ebben még munka is van…

2023. máj. 22. 14:17
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

A fogyás egy nagyon soktényezős dolog tud lenni, és az is, hogy ez mennyire lesz tartós. Fejben nagyon ott kell lenni. Ez van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben, és akinek ez nincs rendben, az nem tud tartósan lefogyni. Van aki egész életében úgy érzi küszködni fog vele, érte. Más könnyebben elfogadja a helyzetet.

Tudom, mert voltam 170kg, most már jó ideje normál súlyban, 1 évig 67, mostanában 64kg.

Fogyni már nem akarok. De így is egy életre való küzdelem lett ez önmagam ellen.

Boldogabb vagyok? Igen. Megéri? Határozottan. De mindennek megvan sz ára. Ennek is. Amit így vagy úgy, de meg kell fizetni. Ez számomra is a sóvárgás jelenti, és a muszájmozgást, mert anélkül nem tudom megtartani a súlyom. Nem mondom, tényleg szeretek úszni járni ezt tudtam csak megszeretni. De ha azt mondaná nekem valaki, hogy nem kell mozognom, mostantól úgyis tartom a súlyom, nem kèrdés hogy a kanapén tespednék a laptop előtt sorozatokat nézve vagy olvasnék egy jó könyvet abban az időszakban is, amit mozgással kell töltenem.

Én egy , a lehetőségekhez mérten számomra egészen élvezhető, változatos étrendet, és ezzel kapcsolatos szokásokat alakítottam ki magamnak, + heti 10 óra sport. Ezekkel tartom a súlyom.

Nálam hullámokban, időszakosan jön elő mennyire hiányzik az evőkorszak. Az állandó kontroll nélküli élvezetek. Én főleg az édességekre kattantam rá függőségszerűen. Hosszú évek alatt meg tudtam találni egy számomra fenntartható egyensúlyt a régi és az új életmódom között, amivel a sóvárgást nagyrészt tudom ellensúlyozni.

Én fontosnak tartom, hogy bizony szembe kell nézni a problémával, így havonta kíméletlenül mérlegelés, mérés, az első naptól kezdve hogy elkezdtem. Tapasztalatból tudom már hogy ha homokba dugom a fejem az nem segít.

Engem a kinézetem pl egyáltalán nem érdekelt, most is csak azért mert így könnyebben kapok magamra ruhát, nem kell a 25. Üzletből is sírva üres kézzel kijönnöm, mert nem jó rám semmi.

Én az egészségemért, és tulajdonképpen az életemért fogytam le, ez bizonyult jó, tartós motivációnak, mert szó szerint fulladtam éjszakánként az utolsó, legnehezebb időszakomban és nem szeretnék oda visszajutni. Ebből esett le hogy nagyon nagy a baj és ezzel már tényleg kezdeni kell valamit.

2023. júl. 8. 13:40
 32/34 anonim ***** válasza:

Soha nem volt súlyproblémám, és hobbigyúrósként a magam 190/90 számaimmal is megvagyok elégedve. Mégis mindig óriási respekttel olvasom a hozzád hasonló emberek erőfeszítéseit (és sikereit), pedig tudom, hogy sokszor megkapjátok azt, hogy “hát nem kellett volna ennyire meghízni”.

#kérdező, mi a helyzet az arany középúttal? Az sem tud működni?

2023. júl. 8. 13:53
 33/34 A kérdező kommentje:

31#

Egyszer én is így szeretném gondolni ezt az egészet…

32# Most már teljesen átment a dolog abba, hogy szinte folyamatosan csinálok valamit, pl dobolok a kezemmel, hülye hangokat adok ki, röhögőgörcsök jönnek rám. Az őrület határán vagyok, de néha csak röhögök már ezen is… :D :( Egy hete mértem magamat, 115 kiló voltam, most is kb annyi lehetek. Nem éhezem, nem az a bajom, hanem érzem hogy kéne valami… Kaja, pia. Helyette túlpörög az agyam, aztán pedig ledobja az ékszíjat. Sokszor már az öngyilkosságon gondolkodom.

Hiába foglalom le magamat, mert egy percig sem unatkozom, egyszerűen csak kattogok a testi - lelki öröm hiányától.

2023. júl. 8. 15:33
 34/34 anonim ***** válasza:
61%

32. Igen, sokszor megkapom én is ezt a dumát:) de sosem láttam értelmét, mert nincs is neki. Csak arra való, hogy elismerés ( vagy csak szimplán hallgatás) helyett ( mert ugye abszolut nem kértem a véleményét, kommentárt stb) odaszúrjon az ember. Én nem tudok mit kezdeni vele. Bár nem is érdekel már. Nem tudok és nem is akarok másoknak megfelelni. Régen volt ilyen, de nem sült el jól...így elengedtem.

Sokszor csak azt tudom mondani erre, ha ad egy időgépet, visszamegyek vele a múltba és figyelmeztetem a 6 éves kislányt aki voltam, hogy el ne kezdjen bánatában enni, ( nekem sajnos érzelmi evésből indultak ezek a problémák) mert kövér lesz, függő lesz, beteg lesz, és minden jöttment szidni fogja. Továbbá hogy ami volt, az már elmúlt, utólag rajta változtatni nem tudok, én a jelenben élek és a jövőmet alapoztam meg- hogy egyáltalán legyen. Igen, Sok hibát követtem el életemben, főleg ezt, és bár baromi nehéz, nagyjából megoldottam, sokkal jobban vagyok lelkileg is, testileg is, és azóta is minden nap küzdök érte hogy ez így maradjon. Erre általában csak pislognak és mentegetőznek😂

2023. júl. 8. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!