Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kövérként és átlagosként is...

Kövérként és átlagosként is csak kínlódom. Ki van hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Sikerült elhíznom majdnem 130 kilóra. Finom ételek, finom borok, jó pálinkák a ludasak.

Jól éreztem magamat a mindennapokban, viszont érthető módon egy valami zavart: a kinézetem.

Mérlegre nem állok már egy jó ideje, viszont egy számmal kisebb ruha már nem feszül rajtam ami azt jelenti, hogy 10 kiló már biztosan lement (de lehet több, egyelőre nem akarok számokról tudni.)

Most ugyanaz a képlet mint az első bekezdésemben, csak éppen fordítva. Kevésbé zavar a kinézetem (ami viszont hónapról hónapra egyre jobb lesz)

viszont nem érzem jól magamat, úgy érzem hogy saját magam szabadságát korlátozom.

Eszek finomakat, (nem gyorskajákat, azokat korábban sem ettem) csak pár falat után, mikor már nem vagyok éhes, megállok és nem eszem többet.

Utána nézem az órát, hogy mikor lesz már vacsoraidő, hogy megint ehessek egy kicsit. Ezek mellett eszem gyümölcsöket, tehát szó sincs éhezésről, csak sóvárgásról…

Sokkal gyakrabban vagyok ingerlékeny, nehezebben alszom, boldogtalanabb vagyok.

Hiába a mozgás, nem vagyok kiegyensúlyozottabb.

Régebben is ugyanez volt, mielőtt elkezdtem volna lesz@rni, csak akkor 50 kilóval könnyebb voltam.

Az a bajom, hogy hiába alakulok, ugyanúgy kínlódom magammal. Konkrétan ugyanott vagyok, csak ebben még munka is van…

2023. máj. 22. 14:17
1 2 3 4
 11/34 NTBS ***** válasza:
77%
Lassan le tudsz fogyni. Sok sikert kívánok neked.
2023. máj. 23. 07:15
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az ötös jókat ír. Én is most lefogytam pár kilót és bár az jobban tetszik amit a tükörben látok, de gyakran abból áll a napom, hogy szeretnék enni de nem vagyok éhes és akkor várok, amíg végre ehetek valamit. Sajnos az evés egy pótcselekvés.
2023. máj. 23. 10:58
 13/34 anonim ***** válasza:
81%

Ismerős...

163 cm vagyok és voltam 83 kg is. Amikor ennyire nagydarab vagyok, mindent leszarok a kinézetemmel kapcsolatban, kivéve a kövérség. Az nagyon zavar. Aztán lefogyok kb 62 kilóra (nem egyszer fordult elő). De akkor meg minden más is zavar. Nem vagyok elég feszes, hogy áll a hajam, milyen bőrhibáim vannak, hogy áll a ruha. Nem tudok úgy enni hogy ne az járjon a fejemben hogy ez "diétás"-e vagy sem (idézőjel, mert ugye a kalória számít). Aztán hízok 1-2 kilót és kétségbe vagyok esve hogy milyen dagadt vagyok.

Nem tudom hogy lehet ebből kikerülni, most megint fogyni szeretnék, 76 kg vagyok.

2023. máj. 23. 11:01
 14/34 anonim ***** válasza:
63%
Az ötödik válaszoló jó eséllyel rátapintott a lényegre. Pszichológus vagy hasonló szakember segítségét is érdemes lenne igénybe venned. Lehet változtatni azon, hogy mi legyen örömforrás.
2023. máj. 23. 12:33
 15/34 anonim ***** válasza:
0%

Hát, szerintem meg ez nem úgy működik, hogy majd a pszichológus rávezeti, és bebeszéli a kérdezőnek, hogy mi legyen akkor neki ezentúl az örömforrás, mert mi van, ha mondjuk nagycsaládos, de neki a szingli lét lenne az örömforrás, akkor hagyja el a családját vagy mi?!

Amíg ő maga nem tud vagy nem akar lemondani az ételek élvezetéről, első helyre helyezéséről, addig ezt senki más nem fogja tudni megtenni helyette.

Akik tartósan és komolyan lefogytak, azok mind maguk akarták és nem más.

Egy pszichomókus rábeszélheti dolgokra, de amíg ő belül nem akarja a változást teljes szívéből és teljes elméjéből, addig járkálhat ő pszichomókushoz és lapátolhatja neki a sok pénzt.

2023. máj. 23. 13:00
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

A szép ruhákat szereted?

Én rendeltem kb 35 ezer Ft értékben eggyel kisebb méretben, van amelyik már jó rám csak jobban állna pár kilóval kevesebbel, van ami fel se jön rám. Engem motivál :)

2023. máj. 23. 13:29
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
Még 100 kilóval se leszel átlagos.
2023. máj. 23. 15:04
 18/34 A kérdező kommentje:

5# Van örömforrás az életemben, mondjuk nem éppen a felsoroltak, mert az emberekkel minimalizálom a kontaktot, főleg néhány családtaggal akikkel teljesen másképp vélekedünk a világról.

Párom van, vele jól érzem magamat, illetve az állataimmal, akik “sajnos” egyre többen vannak mert hajlamos vagyok akármilyen fajt megmenteni az utcáról. Nem unatkozom egész nap, elvagyok, szeretek főzni és dicsérni is szokták a főztömet, (ha már sikerélményről van szó) illetve a kutyát le kell mozgatni, aki kimeríthetetlen, úgyhogy nagy sétákat kell vele menni.

Az a baj, hogy most azért lett rosszabb ez az étel utáni sóvárgásom, mert meleg van. Sokan az esős, hideg időt nem szeretik, én viszont a 20 fok feletti hőmérsékletet nem bírom. Napsütéstől pedig az émelygés kerülget. Gyerekkorom óta kínlódom májustól októberig.

Ma is egész nap megy a klíma, ki sem teszem a lábamat a házból, este viszont be kell iktatni a sétát. Bár most tűrhető az idő esténként, nyáron a nagy kánikula időszakban hajnalban is kínlódás lesz kimenni.

Max nyár közepén állok rá a mérlegre. Odafigyelek ettől függetlenül az étkezésre.

Az a baj velem, hogy sosem érdekelt igazán a kinézetem. Családtagjaimmal ezért sem találtuk meg soha az összhangot. Ők szeretnek öltözködni, jól kinézni, autót cserélni pár évente, szép holmikat vásárolni és mutogatni mindenkinek, és ettől teljesnek érzik magukat.

Én ennél igénytelenebb vagyok, egyszerűen fogalmazva. Nem magamra meg a ruháimra költök, mert én addig hordok egy felsőt vagy egy gatyát vagy akármit míg rám nem rohad. Nem veszek újat, minek? Kimosom és ugyanolyan tiszta, mint az új. Egyébként sem bírnék mindig ragyogni, én macskaszőrösen, kutyaszőrösen, nyúlszőrösen is remekül érzem magamat. Inkább rájuk költöm a pénzemet, nem a magamutogatásra, mert azzal nem segítek senkin, hogy fényezem magam.

Nagyjából leírtam, hogy miért is megy nehezen a fogyásosdi, illetve azt is sikerült véletlen módon kihozni belőle, hogy miért utálnak az emberek.

Majd 2 hónap múlva ideírom, hogy hány kilóra mentem le, már ha érdekel egyáltalán valakit.

Önkontrollom van, csak néha belegondolok hogy biztos ezt akarom-e. De amíg nem fogyok le, addig nem derül ki.

2023. máj. 23. 16:08
 19/34 anonim ***** válasza:
77%

Oké, a kinézeted nem érdekel. És az egészséged? Hogy sokáig tudj gondoskodni azokról, akik most olyan fontosak neked?

Ami a melegtűrést illeti: próbáld ki a biciklizést. Én se bírtam a meleget, de mióta biciklivel járok (napi 2x1 óra), sokat javult a helyzet. Fogytam is, az is segített.

Biztosan jó stratégia minimalizálni a kontaktot másokkal? Oké, a családod nem jön be. De hidd el, vannak mások is rajtad kívül, akiket nem érdekel az öltözködés. Keress. Ennyire nem vagy különleges, és ez jó hír.

A pszichológus nem beszél be neked semmit. Segít tisztázni, hogy mi okoz örömet neked. Utána pedig támogat, hogy az állapotbeli kötelességeid szabta határokon belül a lehető legközelebb kerülj hozzá.

2023. máj. 23. 17:20
 20/34 A kérdező kommentje:

19#

“Oké, a kinézeted nem érdekel. És az egészséged? Hogy sokáig tudj gondoskodni azokról, akik most olyan fontosak neked?”

Ez hogy jön ide? Írtam én olyat, hogy nem fontos az egészségem, vagy hogy fel akarom adni? Nem kell a kioktatás.

Pont ezért utálom az embereket. Biciklizni sem járok már évek óta, pont azért hogy ne kelljen a városba menni a tömegnyomorba. Így legalább a kutyámmal lehetek az erdőben.

2023. máj. 23. 20:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!