Majonéz helyett valami ami kevesebb kcal de ízben hasonlo?
Salátát eszek újabban csirkével, tojással. Pár kilónak le kellene menni.
A saláta: jéglasáta, répa, pari, ubi, paprika, cékla.
Sajnos nem birok lemondani a majonézről, anélkül nem akar lecsúszni.
Létezik valami ami kevesebb kcal?
Ismerem az önteteket de az mem olyan, házi majonézt ne írjátok. Nyers tojásos cuccot nem eszek
Én natúr joghurtba szoktam sót, borsot és fokhagymaport keverni, azt öntöm a salátára.
Próbáltam a joghurtot gyros fűszerkeverékkel is, de azt inkább hús + köret mellé tudnám ajánlani, mondjuk rizsre ráboritva vagy a húst belemartogatni és mellé párolt zöldségek.
Sok olyan finom szósz van, ami kevésbé kalóriadús mint a majonéz. De ezek nem fognak rá hasonlítani. Olyan választ, aminek örülnél, biztos nem tudunk adni. Ezek a light os cuccok is tele vannak kalóriával, szóval véleményem szerint, nem sok értelmük van, még ha valamelyest kevesebb is bennük.
Nem feltétlen kell minden “rosszat” kiiktatni az étrendből. Ehetsz majonézt is ha annyira szereted, csak akkor a kalóriamennyiséget kalkuláld hozzá. Talán kevesebbet tudsz enni egy-egy étkezésnél, de olyankor ehetsz majonézt hozzá. Kompromisszumot kell köss magaddal.
Igazából 2x eszek egy nap, kora délután és este.
Akkor eszek kb 15-20 dkg csirkét, igaz bőröstül, plussz saláta.
Napközben kávé tejjel.
Kb ennyi egy napra
Nincs olyan sok kcal benne, hacsak nem 1 tonnát eszel belőle. De ha nagyon kell
spórolni akarsz kcal, vízzel higisd fel.
Szia!
Én is ugyanebben a cipőben járok,,😊
Azt a megoldást találtam,hogy joghurt és 1-2 evőkanál majonéz kombinációval egész ehető az öntet.
A jóljár majonéz eddig aminek a zsírtartalma alacsonyabb,mint a light majonézé.
Ami még nekem segített az az ,hogy a joghurtos öntetek nekem nagyon savanykás ízűek, ettől a zöldségek sem esnek jól.
Minimális édesítőszer , akár folyékony , akár eritrit vagy a diawellness 4:1 is jó megoldás.
Attól függ,hogy árban mit engedhetsz meg.
A lényeg,hogy nekem ez a pici édes íz segített abban,hogy a saláta öntet ne rontson, hanem javítson a zöldségek ízén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!