Mennyit lehet fogyni reálisan egy hónap alatt (tehát nem crash diéta meg ilyenek) ha férfi vagyok, 2200 kcal kell egy nap és 400 al kevesebbet eszek mindennap? Hogyan kell ezt kiszámítani?
7000-7500kcal van egy kg zsírszövetben.
Ha 400-as a deficit, akkor kb 19 nap alatt adsz le egy kg zsírt, azaz havi 1,6kg.
Ha erre vonatkozott a kérdés
Férfiként nem biztos hogy 2200-400 kcallal bírni fogod hosszabb távon. Nő vagyok ês 2500 körül mozogva fogyok már hosszabb ideje.
Arra is gondolj, hogy hogyan fogod érezni magad bizonyos energiatartalmú étrend mellett, mert nagyon nem mindegy.
175cm, heti 5x2 órát sportolok munka után. Plusz hétvégén ezt - azt, egy kis bicikli a városban, vagy görkori, de ez már időjárás/lustaság függő is.
Persze ezt az állóképességet azért hosszú idő alatt értem el. Viszont még mindig fogyok hála az égnek:)
Ebben mi a logika? Eleve túleszel, amit sporttal kompenzálsz, és lassan fogysz. Ha meg sem mozdulnál 1800kcal-al simán fogynál 2kg-ot havonta.
Mi lesz, ha abba hagyod? Ez a biztos hízás receptje.
Egy ilyen szintű állóképességet/időráfordítást igénylő kalóriaigényt, amelyet az emberek kevesebb, mint 5%-a csinál nem úgy kellene "reklámoznod" a kérdések alatt, hogy a mozgás részt konkrétan kihagyod és kb arra utalgatsz, hogy minden koplalás a 2500-as bevitel alatt, mert irtózatosan félrevezető.
Ha valaki elkezd sportolni és 2500 kalóriát enni a te válaszod alapján legalább fél évig hízni fog mire egyáltalán eléri a fenntartott 2500-as kalóriaigényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!