Jól esik a tej a reggeli kávémhoz, de a héten volt hogy egy nap 6,5-7 dl-t (kb.270 - 295 kcal) is megittam belőle. Hogy tudnék kevesebbet inni belőle a reggeli kávémhoz? Ötletek, tanács? Igyak kevesebb kávét?
Lentebb írok kicsit az életmódváltásomról ill. a fogyásomról.
Kicsit beteg voltam a hét elején (influenza-szerűség) és alapból szeretem a tejet. Reggel jól esik a kávé mellé.
Minden reggel kb. egy négyszemélyes kotyogós kávéfőzőnyi adagot megiszok (vagy picit hagyok kb. 3,5 személynyit akkor) ami a szüleim szerint nagyon sok. Én kb. 3 éve ennyit iszok reggel.
Kb. fél éve jöttek elő refluxos / gyomorsavval kapcs. problémák, aminek hatására emeltem pl. a fejpárnán hogy jobb legyen az alvás és ügyelek arra hogy pl. inkább uborkát és salit egyek zöldségek közül + főtt zöldség, és ne paradicsomot. Kerülöm pl. a narancsot is.
A kávéról nem tudok lemondani reggel... elképzelhetetlen. A szénsav miatt az energiaital még inkább savasít, így azt hagyjuk. (Max napközben de úgy hogy "kilötykölöm" belőle a szénsavat pl. palackban ki lehet "lötykölni" :D)
Kb. 3 éve még csak 1,5 vagy max 2 dl tejet ittam de nagyon szeretem reggel a kávémhoz. Már ott tartok hogy általában napi 2,8-3 dl-t iszom.
Ami szerintem sok. Mármint kb. 150 kcal. Nem szívesen viszek be italból/üdítőből energiát (értsétek: nem iszom cukros löttyöt, nem tudom mióta nem ittam alkoholt de egyrészt meló miatt is, ill. gyomorsavval kapcs. problémák miatt is. meg időhiány miatt se )
de a tej valamiért jól esik. Megnyugtatja a gyomrot ugye. És "eltelít" reggel valahogy ha tejjel iszom a kávét, ha üresen innám (kávé + édesítő tej nélkül) hát nem tom mennyi gyomorsavam lenne... passz)
Van hogy napi 2 kávét is megiszom, az már kb. 300 kcal ha a tejet számolom.
Most megint fogyizom még 1,5-kgot le akarok adni. Szerintem napi 300 kcalt bevinni tejből sok...
segítsetek, hogy igyak kevesebbet?
Próbáltam a Riska 0,1% tejét (32 kcal / 100 ml) de nagyon vízízű és éreztem a savat utána a gyomromban.. vagyis értitek.
1,5%os tejet iszom. Sőt azt vettem észre, hogy valamiért a laktózmentes tejek jobbak, (vagyis jobb a gyomromnak) mint a "sima" tejek. Pedig nem vagyok laktózérzékeny. Nincs tejtermék után hasfájásom stb. Pl. Mizo laktózmentes kifejezetten jól esik és eltelít megnyugtatja reggel a gyomrom.
Kicsit szeretnék csökkenteni ezen... mármint próbáltam soványabb tejjel inni, az nagyon vízízű...
a héten beteg voltam és annyira kívántam hogy volt hogy napi 7 dl-t is megittam belőle egyszerre délelőtt annyira kívántam a hideg tejet. Persze ez nem mindennapos... és ekkor eszméltem fel hogy úristen ez mennyi és reggelente megiszok 2,5-3 dl-t kalóriában az is mennyi pedig esetleg ehetnék helyette, mármint ahelyett a kalóriák helyett amiket megiszok, ehetnék hogy betartsam a kalória limitem.
A kalórialimitem nem fix, változó, de előre eltervezem pl. ha egyik nap kicsit túllövök a célon (nem sütizés de pl. 1 db magvas pékáru helyett többet eszem vagy ilyesmi) akkor másnap kicsit kevesebbet. Vagy többet edzek. Vagy mindkettő. :D
Vagy próbáljak a kávé mennyiségén csökkenteni? De a koffein meg kell... annyitól ébredek fel. Sőt napközben van hogy egy 2. főzetet (szintén négyszemélyes kotyogós) megiszom.. vagy mondom "kilötykölöm" a szénsavat az energiaitalból és azt. (cukormentes energiaital! kb. 4 kcal / doboz)
Mit tegyek? Fogyni szeretnék meg ugye egészség szempontjából se tudom jó-e ennyi tejet meginni egy nap. Mármint napi 1 dl teljesen átlagos és OK, de reggel egyszerre 2,5-3 dl nem sok? (egészségi szempontból is vizsgálva meg kcal terén is)
22 éves tanuló vagyok
Életmódot váltottam, kb. 4-5 éve lefogytam - 18kg-ot diétával és heti 5-6 sporttal. A fogyás nyilván nem másfél hónap alatt történt; ügyeltem a fehérjére, és tartósnak bizonyult.
Utána kicsit emeltem a ch adagon, de tovább sportoltam és tartottam az alapelveim. Most is tartom. Most a régi állapotomhoz viszonyítva - 25 kg-nál vagyok de akkor lennék elégedett ha még - 1,5 kg lemenne.
Időközben persze ingadozott a súlyom, volt hogy feljött (zsír + víz + izom is) 1-2-4 kg, de azokat megint leadtam.
Most megint fogyizom, még -1,5 kg leadása a cél.
Sok zöldség (főtt, nyers, elkerülve pl. borsót ilyesmit) napi 1-2-3 db gyümölcs (alma, mandarin szóval alacsony ch tartalmú, attól függ milyen kedvem van és mennyit edzek vagy beteg vagyok-e) hús, felvágottak, jégsaláta, uborka minden nap szinte, tojás, tejtermékek.
Önmagában tejet sose iszom (pl. olyan volt hogy égett a gyomrom délután / este és tudtam volna hogy 1 pohár tej tökre jól megnyugtatná, inkább szódabikarbónát próbáltam vagy rennie-t veszek be)
de inkább azért mert tudom 1 pohár tej az megint x kalória... basszus...
nem tudom miért szerettem meg ennyire a tejet. főleg reggel esik jól. kalóriadeficit az meg kell a fogyáshoz. sport megvan.
hogy csökkentsem a tejadagot? volt valakinek ilyen problémája hogy nem tudja elhagyni a reggeli kávéból a tejet?
Vagy nagyon sok kávét iszol vagy tejet iszol egy kis kávéval. Mert 3 dl tej kávéhoz nagyon sok.
Én egy bögrét iszom, annak fele tej. Szóval az 1,25 dl. A másik fele kávé.
Te mennyi kávét iszol, amihez 3 dl tej kell???
Próbáld ki a kávékrémporokat (pl. Completa). Azzal szerintem kevesebb kcal lenne. Persze, ha nem raksz belőle sokat, csak 1-2 kis kanállal.
Hát nekem a koffein miatt kell a kávé reggel, (koff. tabletta semmit se használ, sem reggel sem napközben)
négyszemélyes kv-főzővel kb. 2-2,5 dl :D
+ ehhez a tej
de nem egyszerre iszom sokszor hanem megosztom, reggel felkelek, megiszok 1,5 dl-t kávét valamennyi tejjel, utána 15-30 percre visszadőlök, szundizok, majd kávé + tej megint
összességében 1 reggel: négyszemélyes kávéfőzőnyi adag + 2,5 dl tej kb. vagy több. Csökkenteni akarok a tejmennyiségen.
Azt is észrevettem, hogy "eltelít" vagyis kevésbé vagyok éhes reggel.
a completaban nincs koffein sajnos..:(
A tej helyett írták a completát, nem a kávé helyett :D
Hm, nem hiszem, hogy segíteni fogok, mivel én teljesen máshogy állok a dologhoz... Én is sokat kávézom, de engem nem élénkít, akkor elhagynám, mert nem tartom egészségesnek a stimulálószerrel felébredést... Nem is iszom reggel kávét szinte sosem, inkább kora délutántól estig s néha éjszaka.
A tejet nem tartom jónak, nem iszom, ahogy a legtöbb tejterméket sem. Viszont a kávéba kell valami, így van tejpótlékom, ami van olyan kalóriadús, mint egy közepesen zsíros (csupán 2,8-as, úgy értem) tej. Ez nem gond, egyrészt a kávét eleve sok vízzel készítem s kevés tejpótlékot kap, másrészt ez bele van kalkulálva a napomba, mint étel. Ha kell, akkor igyad, de akkor fogadd el, hogy kalóriatartalma van. Párszáz kcal nem is olyan vészes, főleg, ha evést helyettesít. Mivel lenne jobb, ha vizes löttyöt innál s ennél mellé egy csomót? Nem értem.
Nem lehet tej is, élmény is, telítés is és kalória sem :D Nem mesevilágban élünk. Nyomj le egy egyórás edzést és ami a kalóriát illeti, már nem is gond. A tej azért nem egy ideális étel, de ez a te döntésed.
Ha számolod a kalóriákat, akkor feltételezem, hogy fontos neked az egészség, a fittség.
A kávé mennyiségét kéne csökkenteni, 3 dl kávé nagyon sok.
A visszafekszem szundiznit is el kéne felejteni.
Aki fitt és egészséges, az simán felkel és nem fekszik vissza akárhányszor.
Egyébként így a kávénak sincs értelme, ha vissza is fekszel.
Igyál egy normál kávéspohár kávét egy kis tejjel. Attól nem lesz semmi bajod.
Egyrészt 3 deci feketekávé nagyon sok sajnos.én is most próbálok leszokni róla.A savadnak egyáltalán nem tesz jót,se a tej se a kávé.. főleg nem 6 deci tej ,ugyanis savasít elég durván. igyál 1 deci kávét 1deci kókusztejjel,vagy tejpotlóval . Egy hétig rossz kb,utána megszokod,hogy nincs annyi koffein .
Másrészt : 1.5 kiló fogyás az egy baromság ,mérlegfüggő vagy .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!