Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kövérként és átlagosként is...

Kövérként és átlagosként is csak kínlódom. Ki van hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Sikerült elhíznom majdnem 130 kilóra. Finom ételek, finom borok, jó pálinkák a ludasak.

Jól éreztem magamat a mindennapokban, viszont érthető módon egy valami zavart: a kinézetem.

Mérlegre nem állok már egy jó ideje, viszont egy számmal kisebb ruha már nem feszül rajtam ami azt jelenti, hogy 10 kiló már biztosan lement (de lehet több, egyelőre nem akarok számokról tudni.)

Most ugyanaz a képlet mint az első bekezdésemben, csak éppen fordítva. Kevésbé zavar a kinézetem (ami viszont hónapról hónapra egyre jobb lesz)

viszont nem érzem jól magamat, úgy érzem hogy saját magam szabadságát korlátozom.

Eszek finomakat, (nem gyorskajákat, azokat korábban sem ettem) csak pár falat után, mikor már nem vagyok éhes, megállok és nem eszem többet.

Utána nézem az órát, hogy mikor lesz már vacsoraidő, hogy megint ehessek egy kicsit. Ezek mellett eszem gyümölcsöket, tehát szó sincs éhezésről, csak sóvárgásról…

Sokkal gyakrabban vagyok ingerlékeny, nehezebben alszom, boldogtalanabb vagyok.

Hiába a mozgás, nem vagyok kiegyensúlyozottabb.

Régebben is ugyanez volt, mielőtt elkezdtem volna lesz@rni, csak akkor 50 kilóval könnyebb voltam.

Az a bajom, hogy hiába alakulok, ugyanúgy kínlódom magammal. Konkrétan ugyanott vagyok, csak ebben még munka is van…

2023. máj. 22. 14:17
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
85%

Hát akinek az evés, a jó kaják a központi boldogságforrása, annál sajnos ez így van!

Üdv a klubban! :D

2023. máj. 22. 14:25
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

Klubtag vagyok én is 🙋‍♀️

Annyi különbséggel, hogy megpróbálom lefoglalni magam. Az a szerencse, hogy itt a jó idő, vihetem a gyereket mindenhova, ahol nincs hűtő és gonosz kenyértartó :D

A begubózás a rossz idő az ellenségem, mert akkor jön rám a legjobban a zabálhatnék.

Kérdező, szerintem fontos a mérés is. Nem minden nap, de hetente vagy havonta pár alkalommal nyugodtan mérheted, így legalább motiváltabb leszel.

Az a baj, azért kínlódsz, mert az ételek szeretete erősebb nálad, mint a jó kinézet utáni vágy. Másban kell motivációt találnod, például az egészségi állapotodban. Az ingerlékenységet könnyebb kezelni, mint a szivbetegséget és a cukorbajt.

2023. máj. 22. 14:32
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Minap mesélte egy diétázós youtuber (aki csak annyi szénhidrátot eszik, amennyi a zöldségekben van), hogy 4 hét alatt már 12 kilót fogyott, de láttok rajtam mosolyt?!

Ez jutott eszembe rólad és milyen igaz...:D

Sajnos zabálások nélkül az élet nem túl vidám, de legalább sovány - ez vigasztaljon! :)

2023. máj. 22. 14:34
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, azért kínlódsz, mert az ételek szeretete erősebb nálad, mint a jó kinézet utáni vágy."

Hogy ez mekkora igazság!!

"Másban kell motivációt találnod, például az egészségi állapotodban. Az ingerlékenységet könnyebb kezelni, mint a szivbetegséget és a cukorbajt."

Ez is igaz...!!

2023. máj. 22. 14:37
 5/34 anonim ***** válasza:
90%
Igazából ez egy nagyon jó alkalom, hogy elgondolkozz, mi fontos neked az életedben a kajáláson kívül. Ha nincs ilyen, van olyan, amit szeretnél, hogy fontos legyen? Tetszik-e valami hobbi, vagy szeretnél-e jobb munkahelyet, több emberi kapcsolatot? Az életben az okoz általában örömöt, ami lefoglal, kihívások elé állít, és sikert hoz (nem feltétlenül anyagilag értek ezalatt, hanem kisebb, nagyobb személyes sikert). Amikor ezeket megvonod magadtól, nem fejlődsz, nem állítod kihívás elé magad, unalmas az életed, és ingerszegény, olyankor fordulnak a legtöbben egyszerű örömforrásokhoz, mint az étel. Ha magadtól nem megy ezeknek a felfedezése, egy jó pszichológus segíthet elindulni az úton. Ha nincs pénzed rá jelenleg, akkor egyrészt youtube-on elérhető sok ilyen videó, vagy kitűzheted első célnak, hogy pénzt szerezz rá.
2023. máj. 22. 15:06
 6/34 anonim ***** válasza:
46%

"Sikerült elhíznom majdnem 130 kilóra. Finom ételek, finom borok, jó pálinkák a ludasak."

Ez nem siker, nem véletlen alakult így és te vagy az oka.

Ez nem csak megtörtént veled, ez a te döntésed volt valószínűleg éveken keresztül.

Ezt tedd helyre a fejedben, és rögtön nem a körülmények áldozata leszel, hanem a döntéseiért felelősséget vállaló felnőtt! És akkor azt a döntésedet is sokkal határozottabban viszed majd végig, hogy életmódot váltottál és teszel önmagadért!

És állj rá a mérlegre, hetente többször is. Olyan nincs, hogy "számokról nem akarok tudni"! Vagy ha az jobban tetszik, mérd a hasad, mérd a mellkasod, mérd a felkarod, és kövesd a tested alakulását a centikkel! Ha tényleg fegyelmezetten tartod magad, akkor ez is megerősítés lesz!

2023. máj. 22. 15:28
 7/34 anonim válasza:
61%

Egyáltalán minek kinzod magad?

Értem én, hogy egészséges, még csinos akarsz lenni, de ilyen áron?

Az más kérdés, hogy a leírásodból annyi jön le, hogy csak enni és alkoholizálni szeretsz.

Fejben kéne rendet rakni, mert amíg számodra a bor finom, a pálinka jó...

Ezek mérgek, semmi jó nincsen bennük.

Enni jó, de zabálni már nem.

Nézd meg a környezeted is, lehet olyan a család, baráti kör, ahol folyton kínálgatnak.

Ez egy nagyon rossz beidegződés.

Szóval vagy hagyd a diétát, vagy tegyél rendet a fejedben.

2023. máj. 22. 17:28
 8/34 anonim ***** válasza:
79%
Az 5. Válaszoló különösen jókat ír.
2023. máj. 22. 18:17
 9/34 anonim ***** válasza:
72%
50 kilót fogytam, de depressziós nem voltam egy percig sem.
2023. máj. 22. 21:37
 10/34 anonim ***** válasza:
67%

Vegyél erőt magadon!

Valamit valamiért,ha csak szenvedésnek érzed akkor hagyd abba

Szerintem edzél mellette sokat, egészségedre is kàros a túlsúly!

2023. máj. 22. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!