Az a trend, hogy a lányok deszkavékonyságúra akarnak fogyni, míg a fiúk téglafal hasat akarnak gyúrni, felgyorsult vagy épp ellenkezőleg?
Elég fiatal vagyok, szóval nem tudom régen mi volt a trend, viszont, ami most megy a lányoknál, az szomorú.. Legalábbis a kisebb korosztályban (14-16 év)
Mindenki lapos hasat akar, 160cm 50kgosan is fogyni szeretnének. Csak nézd vissza kérdéseket, 1 oldalon találsz 3 olyat, ahol tini kislányok fogyni akarnak már az egyébként is anorexiához közeli testsúlyukból.. Ennek oka szimplán csak a közösségi média, és az, hogy mindent elhisznek, amit ott látnak.
A fiúk részéről nem tudom mi a helyzet, de sosem láttam még olyan kérdést kiírva, ahol egy fiú akarna kockahasat és amiatt szeretne "éhezni". A kockahassal semmi probléma egyébként. Azzal már annál inkább, hogy valakin 0 izomtömeg van, és úgy is kockahasat szeretne..
Meg hát, nem mindegy, ki honnan tájékozódik. Ha megfelelő embereket követsz a közösségi médiákon, akik nem mindig a tökéletes szögben, tökéletes fényekkel lévő képeket posztolnak, akkor rájössz, hogy nem minden arany, ami fénylik :)
Ebben a topikban? Igen, aránytalanul sok az anorexiás.
A való életben? Pont hogy inkább a kerek, izmosan formás nők a trendik.
Szerintem eddig aránylag lelassult. Sokkal inkább a formásabb (már már természetellenesen gömbölyű itt-ott) volt a divat. Ellenben ez valószínűleg hamarosan változik, vagy már pont változóban van. Nekem elég kétes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. A kétezres évek elején még nem volt, vagy nem ennyire social média. Kíváncsi vagyok, hogy fogják ezt kezelni, bár a tik-tok, instagram jelenleg is cenzúráz ebbe az irányba. Nyilván meglesz a kiskapu idővel, az a kérdés, hogy mennyire tudja tartani a tempót az adott platform. De pl a koreai divat az nem is nagyon változott, továbbra is a nagyon vékony testalkat (kpop pl. Arról az egész testalkat divatról önmagában sokat lehetne beszélni, mind a nőknél, mind a férfiaknál).
Amiért a platformokat ennyire felhoztam: korábban is ilyeneken terjedtek az ana tippek és beszélgetések (myspace), ami erősen fokozta az elterjedését. Magyarországon talán kevésbé volt jelentős, de erre megesküdni nem mernék. Az is érdekes lesz, hogy a FA mennyire marad továbbra is jelen ezzel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!