Segítség - nem biztos, hogy sikerül, de ma már nem szabadna ennem, ugye?
Megint előjött nálam a mértéktelen evés (binge eating) :(
Még csak dél van, de már lement: majdnem 200g sós pörkölt mogyoró, egy zacskó (175g) chips, egy nagy tábla (200g) mogyorós csokoládé, és egy henger (180g) tripla kakaós pilóta keksz.
Szerencsére más nem nagyon van itthon ezekből, de ki tudja mit találok még - nem is tudom, hogy abba tudom-e hagyni.
Rendes kaját még ma nem ettem, de a kalóriát nézve bőven nem is szabadna, viszont nagyon tartok attól, hogy késő délután megéhezem (ha egyáltalán addig nem zabálok folyamatosan). Nagyon utálom ezt, és nem tudom hogyan hagyhatnám abba (nyilván úgy, hogy nem folytatom, de nem megy).
Eléggé.
De röhögj ki te minket, menj el holnap 6 órát futni, másfél maraton meg is lesz azalatt átlagtempóban, mit neked ennyi. És máris elégetted a mai zabálást.
Ha ez betegség ahogy írod, akkor itt a lehető leghosszabb helyen vagy.
Ha tudod, hogy betegség, akkor gondolom szakorvos diagnosztizált, kérj időpontot és fordulj hozzá.
Nem is tudom itt mit vártál...
Szia!
Olvastam itt a kommenteket, meg hogy tegnap mit ettél. Szerintem ha szabsz magadnak egy határt, legyen mondjuk 2000 kalória. Ezzel azért már jól lehet lakni! És mondjuk ebből 500 kalóriát szánsz finomságokra ha nem akarsz lemondani róla, simán menne szerintem ha nagyon akarod. Mellette, a maradék 1500 kalóriából egyél finom, de kalóriaszegényebb ételeket, amikből sokat tudsz enni: csirkemell, sovány sajt, sovány túró, puffasztott rizs, gyümölcs, zöldségek és ilyesmi
Fokozatosan kell leszokni az édességekrol, ez fontos, tehát nem szabad egyből megvonni mert utána megint felfalsz mindent, ezért írtam hogy 500 kalóriát szánj akkor finomságokra. Ez az 500 kalória lehet akár egy tábla csoki, vagy cukormentes keksz. Ha minden nap 500 kalóriát eszel ezekből mondjuk két hétig, észre fogod venni hogy nincs is szükséged többre, aztán lehet tovább csökkenteni.
Tehát így nézne ki:
Reggel egyél szénhidrátot(tk cuccok, és mellé egyél finom csirkemell sonkát, ebből ha egy zacsival is megeszel, csak 110 kcal körül van. Ezzel el leszel egy darabig. És utána jöhet a többi. Délután edd meg az 500 kalória snacket, amit elterveztél, utána megelégszel annyival és az fog motiválni, hogy oké, ettem, de mégis kalóroadeficitben vagyok és ez tök jó. Ha minden nap már csak egy órát is gyalogolsz, az már 200-300 kalória és akkor bőven deficitben vagy.
Ezt saját tapasztalatból írom, nekem így sikerült leszoknom a falásokról. Egyébként megértelek mert én is benne voltam, volt hogy egy nap 5000 kalóriát is megettem. Na aztán megelégeltem és jött ez amit most leírtam. Azóta fogytam 10 kilót!:) 170 cm vagyok és 57 kiló, teljesen elégedett vagyok!
Remélem tudtam segíteni, minden jót!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!