Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogytam? Ez mit jelent?

Miért nem fogytam? Ez mit jelent?

Figyelt kérdés

123 kilóról indultam november 25-én, azaz lassan egy hónapja. Elhatároztam, hogy februárra leadok 13 kilót, majd így tovább, de egyelőre a 110 kilós tömeget tűztem ki célnak.

Szóval december 10-re 122-re ment le a súlyom, december 16-án 120.6 voltam, majd december 21-én azaz ma megint 123-at mutatott.

Napi 1500 a kalóriakeretem, reggel gyümölccsel kezdek, délben egy tál leves, majd valami kalóriaszegény, de táplálót szoktam enni másodiknak. Általában saláta csirkével, spenót sült hússal, vagy egytálételt, pl egy nagy adag húslevest, vagy frankfurti levest. Vacsorának pedig tojást, vagy megint salátát.

Ha pl rántott húst ebédelek, akkor úgy kalkulálok, hogy vacsorára max levest eszek, később pedig gyümölcsöt. Általában 1400-1600 kalóriát eszem, az adagokat mindig lemérem, kalóriabázisba beírom, tehát odafigyelek, és elvileg kalóriadeficitben vagyok. Heti 5-6 alkalommal sétálok, 1-2-2,5 órát, mikor hogy.

Ezért is tökre elhittem, hogy havonta kb 5 kilót simán ledobok legalább az első 3 hónapban, de valamiért csak víz ment le szerintem, ami visszajött. Vagy rosszul tudom?

2022. dec. 21. 20:23
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az utolsóval, én is ezt veszem észre

Pl szaloncukornál sem mindegy, hogy milyen szaloncukor volt, nyilván most nem az lesz a mérvadó, de ilyen alapon bármi lehet tippre, és kiderül, hogy 95kalória helyett tegyük fel 120, vagy épp kevesebb

2023. jan. 6. 16:29
 42/47 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy nagy étkezési szakértő, de elég sok cikket,meg youtubert átnéztem már a témában. Az igaz, hogy a fogyáshoz a kalóriadeficit kell,de azért nekem ez egy elég rossz étrendnek tűnik. Nem akarlak megbántani ,de amit küldtél képet , az ugye 900 kalória , amiből így ránézésre 300 kalória kapásból édesség,meg cukor. A maradék egy része meg túlságosan feldolgozott élelmiszer(virsli,felvágott). Az jó ,ha kalóriadeficitben vagy, meg nyilván fenntartható diétát kell választani, amiben ha úgy van bele fér egy két édesség meg csalóbb étkezés. De nem naponta azért. Havonta 1-2x,miután már pár hét lement diétával(esetleg hónap, ki hogy bírja) ,de nekem a megadott étkezés alapján úgy tűnnik(lehet rosszul) ,hogy ez ilyen napi adag. Ami azért nem túl jó. Hiányolom az egészséges tápláló ételeket. Párolt zöldség,saláták, húsok,tojás,hal,zab,müzlik,gabonák, gyümölcsök. stb,amik mellé ha a kalória keret engedi,akkor befér 1-2 szaloncukor, de így elnézve a kereted nagy részét rossz kaják teszik ki. Így ez nem túl egészséges azért. De persze mindenki úgy csinálja ,ahogy akarja. De én alapból újra gondolnám az egészet az elejétől.
2023. jan. 6. 18:54
 43/47 A kérdező kommentje:

42# Ha a tegnapi vagy az azelőtti étkezést küldtem volna el, már egyből tetszetősebb volna. Mivel pont akkor kérdezett rá valaki, amikor nem volt a legjobb az étrend, nem agyaltam rajta, bemásoltam azt, amit. Tény amúgy, hogy napi 2 kávé lecsúszik. Csoki heti 2-3 alkalommal, azokat a mennyiségeket amiket láttatok, tehát nem sokat és nem is mindennap.

Én csak átlagos vagy túlsúlyos akarok lenni, amihez +10-15 kiló is megfelelne, ehelyett, 50 kiló van rajtam. Senki ne mondja, hogy egy elfogadható étrend és mozgás mellett ez normális. Tegnap pl salátát ettem hússal, és nem ettem semmi csokit, egyedül a kávé volt 4 cukorral. 1400 kalória. Zöldség, gyümölcs rendszeresebb mint a csoki. Viszont ha megkívánom az édességet, megeszem, mert egy olyan étrendet akarok létrehozni amit be is tudok tartani életem végéig. Azaz nem bánom, ha heti 300 kalóriát a csoki teszi ki.

2023. jan. 6. 19:30
 44/47 A kérdező kommentje:
42# Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy amikor fogyókúrába kezdtem, nem ettem 2 hétig sem csokit, sem kenyeret, csak bulgurt, sovány húst és salátát. De mivel nagyon lekorlátozódtak az ételek, így kénytelen voltam néha mást is enni, pl pörköltet, de azt is csak naponta egyszer, és vacsorára valami könnyebbet enni.
2023. jan. 6. 19:33
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Akkor passz. Szerintem várj még 1-2 hónapot, csináld tovább. Ne mérd magad csak 2 hetente, addig se stresszelsz rajta. Amúgy se szabad naponta mérned magad. Felesleges. A kalória deficit is hetek múlva teszi meg a hatását, az számít, csak mi számoljuk naponta ,mert úgy könnyebb, de a súlyváltozásnál a tested a hetek alatti kalória egyenleg alapján fog változni, nem kell naponta mérned. 2 hét. Aztán ,ha március-áprilisra se változik ,akkor szakemberhez fordulnék. De várj még kicsit, minden ember teste más. Lehet neked több idő kell, aztán majd megindul. November végén kezdted, az azért nem túl nagy idő. Főleg ,hogy ünnepek is voltak, biztos volt kis félre kajálás, meg több lustálkodás. Tarts még ki.
2023. jan. 6. 19:44
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
40-es vagyok. Nem válaszoltál a kérdésemre.
2023. jan. 6. 22:27
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Épp ezt kérdeztük, hogy pontosan írsz-e be mindent. Ez közel sem pontos, milyen virsli, milyen szaloncukor, milyen tejszínhab, csirkeraguleves?? Így egyben? Hát ez nagyon hasrapacsinak tűnik, mennyi olaj van benne, miből van?

600g csirkeraguleves szerintem alapból több kalória, mint amit beírt.

2023. jan. 7. 07:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!