Miért nem fogytam? Ez mit jelent?
123 kilóról indultam november 25-én, azaz lassan egy hónapja. Elhatároztam, hogy februárra leadok 13 kilót, majd így tovább, de egyelőre a 110 kilós tömeget tűztem ki célnak.
Szóval december 10-re 122-re ment le a súlyom, december 16-án 120.6 voltam, majd december 21-én azaz ma megint 123-at mutatott.
Napi 1500 a kalóriakeretem, reggel gyümölccsel kezdek, délben egy tál leves, majd valami kalóriaszegény, de táplálót szoktam enni másodiknak. Általában saláta csirkével, spenót sült hússal, vagy egytálételt, pl egy nagy adag húslevest, vagy frankfurti levest. Vacsorának pedig tojást, vagy megint salátát.
Ha pl rántott húst ebédelek, akkor úgy kalkulálok, hogy vacsorára max levest eszek, később pedig gyümölcsöt. Általában 1400-1600 kalóriát eszem, az adagokat mindig lemérem, kalóriabázisba beírom, tehát odafigyelek, és elvileg kalóriadeficitben vagyok. Heti 5-6 alkalommal sétálok, 1-2-2,5 órát, mikor hogy.
Ezért is tökre elhittem, hogy havonta kb 5 kilót simán ledobok legalább az első 3 hónapban, de valamiért csak víz ment le szerintem, ami visszajött. Vagy rosszul tudom?
szia, dietetikus hallgatóként szeretnék egy tippet adni
mivel nem látom pontosan mennyit eszel, ezért feltételezzük, hogy az adagok jók, ekkora startsúllyal, mozgás nélkül is fogynod kellett volna ezzel a kcal kerettel, szóval vagy tényleg valami egészségügyi gond áll a háttérben, ami egy egyszerű laborvizsgálattal kiderül, de tegyük fel, hogy nem ez a probléma, a gyümölcs adagot csökkents, váltsd ki zöldséggel vagy teljesértékű gabonafélével, próbáld ki pár hétig,
ha eszel gyümölcsöt az is olyan legyen aminek alacsony a glikémiás indexe, azaz alacsony cukor tartalmú, ilyenek pl a bogyós gyümik, bár télen nehezebben lehet hozzájuk jutni és drágábbak is
Elszámolni hogyan lehet? Úgy értem, hogy lemérem az adagot, az adott ételt és aszerint írom a kalóriabázisba. Még a salátánál is külön beírom, hogy
- saláta
- paradicsom
- uborka
- csirkehús
- öntet
400 kalória szokott kijönni pl ennél.
Voltam dokinál, de nem talált semmit, én pedig elhatároztam hogy mindenképp lefogyok, de már a motivációm kezd fogyni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!