Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogytam? Ez mit jelent?

Miért nem fogytam? Ez mit jelent?

Figyelt kérdés

123 kilóról indultam november 25-én, azaz lassan egy hónapja. Elhatároztam, hogy februárra leadok 13 kilót, majd így tovább, de egyelőre a 110 kilós tömeget tűztem ki célnak.

Szóval december 10-re 122-re ment le a súlyom, december 16-án 120.6 voltam, majd december 21-én azaz ma megint 123-at mutatott.

Napi 1500 a kalóriakeretem, reggel gyümölccsel kezdek, délben egy tál leves, majd valami kalóriaszegény, de táplálót szoktam enni másodiknak. Általában saláta csirkével, spenót sült hússal, vagy egytálételt, pl egy nagy adag húslevest, vagy frankfurti levest. Vacsorának pedig tojást, vagy megint salátát.

Ha pl rántott húst ebédelek, akkor úgy kalkulálok, hogy vacsorára max levest eszek, később pedig gyümölcsöt. Általában 1400-1600 kalóriát eszem, az adagokat mindig lemérem, kalóriabázisba beírom, tehát odafigyelek, és elvileg kalóriadeficitben vagyok. Heti 5-6 alkalommal sétálok, 1-2-2,5 órát, mikor hogy.

Ezért is tökre elhittem, hogy havonta kb 5 kilót simán ledobok legalább az első 3 hónapban, de valamiért csak víz ment le szerintem, ami visszajött. Vagy rosszul tudom?

2022. dec. 21. 20:23
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
95%
Vagy nem vagy deficitben vagy valami egészségügyi probléma áll fent. Voltál orvosnál?
2022. dec. 21. 20:41
 2/47 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert lehet, hogy valamilyen szervi probléma van a háttérben és amiatt nem indul be a fogyás. Még annyi, hogy ez a diéta szerintem nem a legjobb. Az ebédet konkrétan nem is értem, 1 tál leves délben, aztán van, hogy még 1 nagy tál leves? :D A Reggeli pedig kifejezetten az az étkezés, amikor jobban meg kéne tankolni magad és nem csak gyümölcsöt enni, mert az baromi kevés egy nap kezdéshez.
2022. dec. 21. 20:43
 3/47 anonim ***** válasza:
94%
Azért nem fogysz, mert nem vagy kalóriadeficitben, vagy van valamilyen betegséged, ami meggátol ebben. De, több, mint valószínű, hogy szimplán "csak" elszámolod a kalóriát, és nem vagy kalóriadeficitben.
2022. dec. 21. 20:56
 4/47 anonim ***** válasza:
40%

szia, dietetikus hallgatóként szeretnék egy tippet adni

mivel nem látom pontosan mennyit eszel, ezért feltételezzük, hogy az adagok jók, ekkora startsúllyal, mozgás nélkül is fogynod kellett volna ezzel a kcal kerettel, szóval vagy tényleg valami egészségügyi gond áll a háttérben, ami egy egyszerű laborvizsgálattal kiderül, de tegyük fel, hogy nem ez a probléma, a gyümölcs adagot csökkents, váltsd ki zöldséggel vagy teljesértékű gabonafélével, próbáld ki pár hétig,

ha eszel gyümölcsöt az is olyan legyen aminek alacsony a glikémiás indexe, azaz alacsony cukor tartalmú, ilyenek pl a bogyós gyümik, bár télen nehezebben lehet hozzájuk jutni és drágábbak is

2022. dec. 21. 21:49
 5/47 A kérdező kommentje:

Elszámolni hogyan lehet? Úgy értem, hogy lemérem az adagot, az adott ételt és aszerint írom a kalóriabázisba. Még a salátánál is külön beírom, hogy

- saláta

- paradicsom

- uborka

- csirkehús

- öntet

400 kalória szokott kijönni pl ennél.

Voltam dokinál, de nem talált semmit, én pedig elhatároztam hogy mindenképp lefogyok, de már a motivációm kezd fogyni…

2022. dec. 21. 21:49
 6/47 anonim ***** válasza:
100%
Italokkal mi a helyzet? Azoknál is számolod a kalóriát? Üdítők, kakaó, stb?
2022. dec. 21. 22:21
 7/47 A kérdező kommentje:
Víz, ásványvíz. Üdítőt nem iszom, viszont ami cukrosnak számít az a kávé, és azt fel is jegyzem a kalóriabázisba.
2022. dec. 21. 22:38
 8/47 anonim ***** válasza:
100%
Vérvétel és endokrinológiai kivizsgálás is történt?
2022. dec. 21. 22:39
 9/47 anonim ***** válasza:
59%
A levesnél is így szamolod hogy az összetevőket külön leméred? A levesbe azért elég sok kalória van, mivel tele van zsírral
2022. dec. 21. 22:55
 10/47 anonim ***** válasza:
87%
Ez így eselytelen, 123 kiló rengeteg, 1500 kevés, gyorsan kéne fogynod ha betartod.
2022. dec. 21. 23:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!