Miért nem fogytam? Ez mit jelent?
123 kilóról indultam november 25-én, azaz lassan egy hónapja. Elhatároztam, hogy februárra leadok 13 kilót, majd így tovább, de egyelőre a 110 kilós tömeget tűztem ki célnak.
Szóval december 10-re 122-re ment le a súlyom, december 16-án 120.6 voltam, majd december 21-én azaz ma megint 123-at mutatott.
Napi 1500 a kalóriakeretem, reggel gyümölccsel kezdek, délben egy tál leves, majd valami kalóriaszegény, de táplálót szoktam enni másodiknak. Általában saláta csirkével, spenót sült hússal, vagy egytálételt, pl egy nagy adag húslevest, vagy frankfurti levest. Vacsorának pedig tojást, vagy megint salátát.
Ha pl rántott húst ebédelek, akkor úgy kalkulálok, hogy vacsorára max levest eszek, később pedig gyümölcsöt. Általában 1400-1600 kalóriát eszem, az adagokat mindig lemérem, kalóriabázisba beírom, tehát odafigyelek, és elvileg kalóriadeficitben vagyok. Heti 5-6 alkalommal sétálok, 1-2-2,5 órát, mikor hogy.
Ezért is tökre elhittem, hogy havonta kb 5 kilót simán ledobok legalább az első 3 hónapban, de valamiért csak víz ment le szerintem, ami visszajött. Vagy rosszul tudom?
Nem akarom még jobban elvenni a kedvedet, de lehet, hogy nem is fogytál semmit.
Ekkora túlsúlynál (hacsak nem vagy 210cm, mert akkor ez nem olyan vészes, de gyanítom nem annyi vagy) lehet, hogy csak szimplán ingadozott a súlyod 120.6 és 123 között, sőt szinte biztos.
1, Rossz a mérleg
2, Rossz a konyhai mérleg és ezért elszámolod a kalóriát.
3, Nem viszel be mindent az appba, ezért elszámolod a kalóriát.
4, Üdítőitalt/cukrozott dolgokat iszol, amikkel nem számolsz, tehát, ezzel szintén elszámolod a kalóriát.
5, Rosszul méred az alapanyagokat (rizst, tésztát ,stb mindig szárazon mérjük), azaz elszámolod a kalóriát.
Írhatunk itt 1000 dolgot, hogy miért nem fogysz, de abból az 1000 dologból 999 az lesz, hogy nem vagy kalóriadeficitben. A maradék 1 pedig valamilyen betegség.
Inzulinrezisztenciára vizsgáltak? Amúgy kalóriában szerintem kevés amit eszel. De az étkezésed összetétele ( szénhidrát-fehérje-zsír) aránya lehet hogy a te szervezetednek nem megfelelő. Én a helyedben ezeknek is utána járnék. Nem minden annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. A fogyás sokszor bonyolultabb annál mint hogy mennyi energiát eszel és mennyit égetsz el.
Valamint ne csak testsúlyt mérj, hanem mérőszalaggal körméreteket is.
23. Dehogynem. Simán lehet. Én magam is tapasztaltam. IRes vagyok, és orvos által ajánlott 1500 kcalos 160gramm szénhidrátos diétát csináltam. 150 kilóról egy grammot se fogytam fél év alatt. Annyira lehetett pontos a számolás amennyire emberileg az lehetséges, egy konyhai mérleg és a kalóriabázis mindennapos használata az lehet. Mellette mozogtam is.
Aztán mivel nem volt eredménye és szarul is éreztem magam, feladtam.
Később, nagyobb súlyról indulva, dietetikus javaslatára a tápanyagokra kezdtem jobban figyelni, a szénhidrátot csökkentettem 100g alá, erre figyeltem, meg hogy több legyen az egészségesebb alapanyag. Az energiabevitelem kb 2300-2500 kcal körül mozgott de nem erre volt kihegyezve a dolog. Csak az első fél évben lement 20kg, aztán a többi feleslegem is évek alatt. Mára már csak az egészséges súlyomat tartom (67kg), rendszeres sport, és ugyanúgy szénhidrátszegény étrend mellett. Az energiabevitelem még mindig 2300- 2500kcal körül van.
Persze koplalhattam volna 1000 kalóriával is ,akkor biztos fogytam volna, csak az embertelen és élhetetlen. Az 1500 is borzasztó megterhelő volt. Még ha nek is lehet soha teljesen pontosan számolni valójában semmit.
Tegnap csak ebédre ettem szilárd ételt, vacsorára csak leves volt. Most ezt fogom csinálni, mert már nem tudok jobbat. Ennél többet nem vagyok hajlandó mozogni, heti 40-50 km séta szokott összejönni átlagban. Mikor napokig egymás után 8-10 kilométert megyek, már szokott görcsölni a talpam. Úgyhogy heti 5 napnál többet nem nagyon fogok sétálni, max akkor ha tudom, hogy rossz idő lesz majd, akkor belehúzok az utolsó napokban, hogy legyen értelme pihenni 2-3 napig.
168 centi vagyok egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!