Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogytam? Ez mit jelent?

Miért nem fogytam? Ez mit jelent?

Figyelt kérdés

123 kilóról indultam november 25-én, azaz lassan egy hónapja. Elhatároztam, hogy februárra leadok 13 kilót, majd így tovább, de egyelőre a 110 kilós tömeget tűztem ki célnak.

Szóval december 10-re 122-re ment le a súlyom, december 16-án 120.6 voltam, majd december 21-én azaz ma megint 123-at mutatott.

Napi 1500 a kalóriakeretem, reggel gyümölccsel kezdek, délben egy tál leves, majd valami kalóriaszegény, de táplálót szoktam enni másodiknak. Általában saláta csirkével, spenót sült hússal, vagy egytálételt, pl egy nagy adag húslevest, vagy frankfurti levest. Vacsorának pedig tojást, vagy megint salátát.

Ha pl rántott húst ebédelek, akkor úgy kalkulálok, hogy vacsorára max levest eszek, később pedig gyümölcsöt. Általában 1400-1600 kalóriát eszem, az adagokat mindig lemérem, kalóriabázisba beírom, tehát odafigyelek, és elvileg kalóriadeficitben vagyok. Heti 5-6 alkalommal sétálok, 1-2-2,5 órát, mikor hogy.

Ezért is tökre elhittem, hogy havonta kb 5 kilót simán ledobok legalább az első 3 hónapban, de valamiért csak víz ment le szerintem, ami visszajött. Vagy rosszul tudom?

2022. dec. 21. 20:23
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

29# Átlagsebesség 5 km/h, tehát másfél - két óra alatt megvan, 7-10 km.

30# Ebben bízom én is, hogy csak lassan indul be a dolog. Kíváncsi vagyok, hogy így van-e, majd kiderül.

2022. dec. 23. 13:00
 32/47 anonim ***** válasza:
89%
Ha valóban ennyit eszel és ennyit mozogsz (igen, a séta is hasznos és valóban ne fuss ekkora túlsúllyal), akkor 100%, hogy meglesz az eredménye, igazából még kevés is a kalóriabevitel, félő, hogy nem fogod tudni türelmesen tartani, ami a legnagyobb lényeg lenne a kalóriadeficiten kívül. A szénhidrátosra meg ne hallgass, nagyon furcsa elképzelései vannak a fizikáról meg az emberi test működéséről, amit egy magát dietetikusnak hívó (mert elvileg van diplomája) youtubeos sarlatán ültetett el a fejében, és sajnos ott is maradt - őt az egészsége nem érdekli, de téged érdekeljen, szénhidrát is kell ennyi mozgáshoz.
2022. dec. 23. 13:36
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
27. Persze futni. Hogy egy életre tönkrevágja az izületeit. Te nem vagy százas.
2022. dec. 23. 13:55
 34/47 anonim ***** válasza:
18%

32. Hát hogyne, Persze, annyira nem érdekel az egészségem, hogy kemény munkával életmódot váltottam amitől jobban érzem magam, kemény munkával komoly súlyfeleslegtől szabadultam meg, mert megválogatom mit eszek meg ( főleg tojást, húsokat, zöldségeket, sajtokat, olajos magvakat) és sportolok. Halálos bűn, tényleg. Ja nem.

Te nem vagy normális...

2022. dec. 23. 14:01
 35/47 anonim ***** válasza:
87%
34. Ja, annyit legalább el lehet mondani, hogy lefogytál, meg mozogsz. Ez dícséretes, és gratulálok. Felesleges leírnom, hogy miért nem jó, amit csinálsz, majd pár év múlva meglátod. Addig lehet cinikusnak lenni meg szénhidrát-tagadónak. Csak azt a hülyét kellene elzárni minden kommunikációtól, aki a youtube-on még mindig ezt hirdeti, iszonyatosan ártalmas a hozzád hasonló hiszékenyeknek, akik nem tudnak saját fejjel gondolkodni - muszáj valakit követni, valakinek hinni, én ezt megértem, csak kár, hogy pont őt találtad meg. De mindegy, téged se érdekel, engem sem, nekem az volt a lényeg, hogy a kérdező ne legyen félrevezetve a hülyeségekkel.
2022. dec. 23. 14:23
 36/47 A kérdező kommentje:
Viszek be szénhidrátot is, mert elkerülhetetlen meg néha eszem egy szelet kenyeret, de minimalizálom és nem is azzal lakom jól.
2022. dec. 23. 16:58
 37/47 anonim ***** válasza:
88%
Ehetsz kenyeret, ehetsz szénhidrátot. Nem a ch a hibás, ha nem fogysz.
2022. dec. 23. 17:44
 38/47 anonim ***** válasza:

Tudsz mutatni screenshotokat a kalóriabázisba felvitt napjaid étkezéseiről?

Hátha kiszúrunk valamit. Egyszer pl láttam olyat, hogy valaki valahogy a felvágotthoz 10g-ot írt be, ami miatt a számok jónak tűntek, de 10g-nál a valóságban ő többet fogyasztott.

2023. jan. 6. 09:39
 39/47 A kérdező kommentje:

Ez a mai nap eddig.

[link]

Azt a sok hülyeséget (kockacukor, tejszínhab) azért látod, mert nagy kávés vagyok, és amikor beírtam hogy kávé cukorral, kicsit keveset írt be automatikusan, mivel erős kávéba kicsit több kell mindenből.

Illetve a zöldség, sajt, kenyér, sonka is egy reggeli akart lenni.

Vacsorára még 500 kalória és ennyi volt a mai napom. Ha valami hibát találsz, világíts rá, hátha tényleg valamit szarul csinálok. Igyekszem mindig lebontani az adott ételt és egyenként beírni mindent.

2023. jan. 6. 13:24
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Írtad, hogy amit megeszel, azt leméred, de a bázisba úgy látom, hogy az ott megadott adagokat használod mérőszámként.

Pl felvitted, hogy ettél egy szelet trappista sajttot, ami a bázis szerint 20g. Ezt te lemérted a mérlegeden is, hogy valóban annyi?

2023. jan. 6. 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!