Miért nem fogytam? Ez mit jelent?
123 kilóról indultam november 25-én, azaz lassan egy hónapja. Elhatároztam, hogy februárra leadok 13 kilót, majd így tovább, de egyelőre a 110 kilós tömeget tűztem ki célnak.
Szóval december 10-re 122-re ment le a súlyom, december 16-án 120.6 voltam, majd december 21-én azaz ma megint 123-at mutatott.
Napi 1500 a kalóriakeretem, reggel gyümölccsel kezdek, délben egy tál leves, majd valami kalóriaszegény, de táplálót szoktam enni másodiknak. Általában saláta csirkével, spenót sült hússal, vagy egytálételt, pl egy nagy adag húslevest, vagy frankfurti levest. Vacsorának pedig tojást, vagy megint salátát.
Ha pl rántott húst ebédelek, akkor úgy kalkulálok, hogy vacsorára max levest eszek, később pedig gyümölcsöt. Általában 1400-1600 kalóriát eszem, az adagokat mindig lemérem, kalóriabázisba beírom, tehát odafigyelek, és elvileg kalóriadeficitben vagyok. Heti 5-6 alkalommal sétálok, 1-2-2,5 órát, mikor hogy.
Ezért is tökre elhittem, hogy havonta kb 5 kilót simán ledobok legalább az első 3 hónapban, de valamiért csak víz ment le szerintem, ami visszajött. Vagy rosszul tudom?
Endokrinológiai vizsgálaton már 3 alkalommal voltam életem során.
9# Igen, azt is mérem, húslevesnél külön a húst, a répát, tésztát és magát a levest is.
Egyébként rohadtul fárasztó, és így hogy nincs értelme, nem fogok minden evés előtt mérni. Amúgy is alig merek enni. Kezdem feladni, pedig motivált lennék, és annyira motivált akarok lenni! De egyszerűen nem bírom, semmi látszata az odafigyelésnek, a mozgásnak.
Havi, betegség? Nálam ilyenek szoktak bejátszani az indokolatlan súlygyarapodásnál diéta mellett. Most pl a kettő egy időre esett, beszedtem egy mandula gyulladást, és meg is jött. Lendületből plusz 2 kg. Pedig nem eszek többet. Viszont ha ezeken túl vagyok, akkor tudom, hogy le is fog menni. Illetve a só, folyadék mennyiség is tud hasonló ingadozást okozni, főleg, ha nem ürül megfelelően a salak, ami kevés folyadéknál megesik (bár ennyi levessel ezt nehezebben hiszem, a só viszont fontos lehet).
A csak gyümölcsöt én is lecserélném a helyedben valami teljesebb reggelire, amiben van lassan felszívódó szénhidrát, fehérje, és minimális zsír is.
Minden összetevőjét leméred?
Pl nem azt írod be, hogy 25 deka bolognai, hanem x gramm tészta, x geamm hús, olaj, paradicsom...?
Egy hónap alatt valóban kellene lenni valamilyen eredménynek, de nem feltétlenül. Néha lassan látszanak meg a dolgok. Például ha épp "hízásban voltál", tehát mikor elkezdted, akkor épphogy 123 voltál, de ha nem kezdesz kevesebbet enni, akkor pár nap múlva 124-5-6 lettél volna, akkor ez egész jó eredmény.
A másik, hogy ha csak kb. hetente méred magad, akkor esetleg nem látsz olyan napokat, amikor jóval e súlyok alattit mutatna a mérleg. Például ki tudja, lehet, hogy közben voltál 118-9 is, csak épp nem láttad. Engem mindig lepontoznak, amikor a napi mérést ajánlom (pedig mindig elmondom, hogy miért), és neked is ezt javasolnám: írd fel minden nap, hogy mennyi a súlyod (nem kell rákattanni, és aggódni, hogy ennyivel több/kevesebb épp másnap), és hetente vonj belőle átlagot vagy vezesd egy alkalmazásban. Így átlagolva lehet, hogy kijött volna, hogy igazából fogytál legalább 2-3 kilót, de pont a mérés napján valamilyen okból (millió ilyen van) visszaugrott 123-ra. Szóval ez hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!