Igaz lehet, hogy a 8 oras dirtaval heti 9 kilot lehet fogyni?
Ugy, hogy heti leadott1-1,5 kg az ajnalott, tobb nem, vagy ez csak egy megtevesztes?
Vannak itt olyanok, akiknek ez a napis 8 oras etkezzes bevalt?
8 oraban, ha jol ertelmezem, sem szabad zabalni, hiaba van 16 orat zsirtegetni es kaloriadeficitbe kerulni, akkr is 3-szor kell enni es kis mennyiseget?
Csinalja ezt valaki?
En ma kezdtem,
En egyebkent 155cm es most 58 kg vagyok, csak 5 kilot szeretnek fogyni.
32 eves no vagyok.
Nézz utána alaposan a dolgoknak, hogy mi hogyan működik, mert eléggé össze vagy kavarodva.
A 16 óra nem evéssel nem arra vársz, hogy kalóriadeficitbe kerülj vagy hogy zsírt égess. A két időszakkal együtt biztosítod, hogy a teljes napra (hétre stb.) összességében kalóriafecitben legyél. Ez egy módszer a fogyásra, van akinek segít, van aki nem tudja ezt ilyen formában tartani. Zsírt pedig egész nap éget és raktároz a szervezet, a kalória-egyensúlytól függ, hogy ebből végül megmarad-e valami a "raktárban".
A fogyásodat nem befolyásolja, hogy hányszor eszel vagy hogy mennyi ideig nem eszel egy nap. Minden fogyást célzó diétának a kalóriadeficit elérése a célja (ha kimondja, ha nem), és akkor sikeres, ha ezt eléred az adott módszerrel.
Fogyni akkor fogsz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Ez baromi egyszerű. Ami viszont kicsit bonyolultabb, hogy ezt hogyan éred el. Van, aki a kalóriabevitelt csökkenti, más többet mozog, a harmadik kombinálja, a negyedik viszont egy lusta disznó és számolni sem tud, úgyhogy neki kitalálták az időszakos böjtölést.
A 8/16-os böjtben például kijelöli a nap 8 óráját, amikor ehet, ez egyben azt is jelenti, hogy a többi 16-ban nem ehet, és ugye ezen van a hangsúly. Eddig reggel 7-kor reggelizett, délben ebédelt, este hatkor vacsorázott, most el kell döntenie, hogy a reggeliről vagy a vacsoráról mondd le. Annak semmi értelme, hogy ugyanannyi étkezést belezsúfoljon 8 órába, mert azzal nem ér el semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!