Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez "sok" a mai napra?

Ez "sok" a mai napra?

Figyelt kérdés

Egy szelet fehér kenyér vajjal, túrista szalamival ( 3 szelet) kenyér héj nélkül + 1 cls hell. (9.00)

15.20-kor pékségből a baconos kifli + 2 cls hell.

#hízás #fogyni #Indokolatlan hízás
2022. nov. 15. 16:39
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Ez jogos igen így a hell 120.kcal nalam amit mutat
2022. nov. 15. 19:18
 22/28 anonim válasza:
75%
Normális kajálás nélkül az életbe nem fogsz lefogyni. Keress fel egy szakértőt mert igy kb csak kinyirod magad.
2022. nov. 15. 22:48
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

De nem 1 hellt ittál meg, hanem 3!

Nézd, többen leírták, hogy ennek így semmi értelme, ez nem normális étkezés és pláne nem fogyókúra

2022. nov. 16. 02:42
 24/28 A kérdező kommentje:

Ma biztos kettőt ittam, csak elírásra került ennyi. Leírtam már azt is h nem fogyózok direktbe csak így van lehetőségem enni ill ezeket tudom enni. Nem is engedhetném meg magamnak az állandó gyümölcsöt, zöldséget és a húst stb stb de ez már más asztal.

De teljesen lényegtelen, töröltetem is a kérdést.

2022. nov. 16. 02:47
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell töröltetni a kérdésedet, inkább próbálj tanulni a dologból, mert magadnak teszel jót. Szívesen adunk tanácsot, hogyan tudsz jobban étkezni, aránylag szűk keretből. Hidd el, sokan vannak így, nem te vagy az egyedüli.

Én például reggelire zabkását eszem. A nagyszemű zab, ha kicsit körbenézel a boltokban, akkor jobb kilóárban van, mint a kenyér. Fagyasztott zöldséget is lehet venni 1000-1500 Ft-os kilóáron (legutóbb a sparban vettem 1000 Ft-ért egy kiló epret). Ehhez ha szükségét érzed, vehetsz édesítőt, az sem drága, tekintve sokáig elég, de enélkül is tudod ízesíteni például fahéjjal. Az elkészítése sem bonyolult: keresel egy kanalat, amivel minden alkalommal ugyanannyit szedsz, egyszer kikísérletezed, mennyivel laksz jól, utána csak ugyanazt a mennyiséget kanalazod ki a tálba. Rádobod a gyümölcsöt, öntesz rá vizet, elkevered, bedobod a mikróba pár percre, amíg készülsz ki is hűl ehetőre, és 5 perc alatt megeszed.

Zöldségek kb ugyanez, fagyasztva elég olcsón lehet venni, én a lidl-ben, vagy a sparban szoktam, vegyes mexikói vagy francia saláta keveréket. Ehhez hozzácsapsz egy kis rizst, meg egy kis húst, vagy a zöldséget megcsinálod főzeléknek. Húst is lehet találni jó áron, én tegnap vettem egész csirkecombot 900 Ft-os kilóáron. Jól bevásároltam, lefagyasztottam. A nem lefagyasztott egy részéből csináltam levest, egy részéből sült húst. És ezt ketten esszük elég sokáig, mert kicsit túltoltam a mennyiséget, de nyilván egy személyre bőven lehet kisebb adagokat főzni. Ha nincs mikró a munkahelyeden, szerezz be egy jó termo poharat. Nekem van egy olyan, amibe a forró akármi 5 órán keresztül forró marad.

Az energiaitalba nem szólok bele, mert szintén bűnös vagyok, és írtad, hogy nem diétázol alapvetően, szóval ha neked belefér ennyi cukros ital, akkor legyen. De ha mégis fogyni szeretnél, ha már a fogyókúra kategóriába írtad, akkor a cukormentes pont ugyanannyiba kerül. Teából vannak, amik kifejezetten finomak édesítés nélkül. Számomra ilyen a menta és a gyömbér tea, de nyugostan kísérletezz.

Hogy számszerűsítsem neked:

Nagyszemű zab: 300 Ft/500g én napi 40-70 g körül eszek, attól függően milyen napom lesz, de legyen 70 g/nap, ami azt jelenti, hogy ez egy hétre bőségesen elég.

Egy kiló eper 1000Ft/kg, 100 grammnál többet nem teszek bele a zabkásámba, ez így több, mint egy hétre elég.

Egy kiló fagyasztott zöldség: 700Ft/kg (valami akció volt/van, így elég jól jön ki). Fele párolva, fele levesbe (nyilván vehetsz 2 különbözőt, levesbe az egyik fajta, párolva a másik fajta, így 2 hétre elég lehet, de maradhat is a fagyóban, és ehetsz mást miután elfogy), szintén egy hétre elég.

Csirkecomb 900Ft/kg, ebből több volt egy zacskóban, az 1100 Ft volt összesen, kifiléztem, amit sütni akartam, a plusz csont és bőr (nem szeretem a bőrt) mehetett bele a levesbe az egész comb mellé. Ez étvágytól függően 3-5 napra biztosan elég egy embernek.

Rizs kilóját már bőven lehet venni 700 Ft-ért, ha nem extrázol, és 200 g száraz rizs 5 napig biztos elég, de őszintén ezzel csak tippelek, igyekszem felül lőni inkább a mennyiségeket.

Egy napra leosztva: zab 45 Ft, eper 100 Ft, zöldség szintén 100 Ft, hús (ha nagyon sokat eszel, levest és sült húst is) 370 Ft, rizs 30 Ft. Ez egy napra durván 650 Ft. Nyilván magamból indultam ki, és én egy alacsony, 50 kilós nő vagyok, szóval esélyes, hogy másnak több kell, hiába kerekítettem a világmindenséget is felfelé, plusz nem számoltam a fűszereket, ami igény szerint változhat árban. De lényegében 1000 Ft körül ki lehet jönni egy napra ilyen étrenddel. Ha meg van lehetőséged, akkor nyilván lehet ezt extrázni friss zöldségekkel. Ha pedig több módon el tudod készíteni, akkor nem is unod meg. Lehet rakott étel, becsomagolhatod tortillába, lehet főzelék, lehet leves, lehet saláta, lehet grill étel, meg biztos egy csomó más is, de én bevallottan fantáziátlan vagyok, és jól tűröm a monotonitást, ami az ételeimet illeti. De az biztos, hogy az én fantáziátlan ötleteim is kevésbé monotonak, mint a kenyér+péksüti kombó.

Visszatérve a kalória számolásra: valószínűleg ott csúsztál el, hogy nem számoltad át a mennyiségeket. 100 ml Hell valóban 44 kcal, de egy doboz 250 ml, vagyis 44*2,5=110.

2022. nov. 16. 07:42
 26/28 NTBS ***** válasza:
100%
Ez borzasztó.
2022. nov. 16. 12:14
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Koplalsz, de mint állat.

Én is "diétáztam" így. Azt leszámítva, hogy ezermillió hiánybetegségem volt, meg rondán néztem ki (csontkollekció) semmit nem értem el vele. :D

2022. nov. 16. 16:04
 28/28 anonim ***** válasza:
Amúgy a "héj nélkül" kitételt hogy kell értelmezni? Szerinted a kenyér héja jobban hizlal, mint a bele?
2022. nov. 20. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!