Megettem ma öt darab banánt az sok egy napra? Azon kívül ettem még két kicsi szelet tk magvas kenyeret, kettő kovi ubit, kis sárga paprikát, 2 vékony szeletekre trappista sajtot és 3 szelet pulyka sonkát, meg ittam egy édesítős tejes kávét
Ha beírod a kalóriabázisba, kiderül.
5 babán kb 500 kcal
2 szelet Kenyér 350 kcal
2 szelet sajt 150 kcal
3 szelet sonka 50 kcal
A zöldség elhanyagolható, úgyse pontos mennyiségek nélkül a számítás.
Kicsit összevissza, kevés is de nem káros.
Kéne vacsira valami tk kenyér vagy gabonaféle. Zöldség vagy gyümölcs. Meg fehérjeforrás.
Pl csirkemell/comb, karaj, sonka stb párolt zöldséggel, bulgurral
Vagy főtt/tükörtojás kenyérrel stb
Viszont a banán nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ami egy idő után káros lehet a szívnek, szóval csak óvatosan azzal a banánnal.
De persze, nem akarlak megrémíteni, 5 banán egyszeri alkalommal való elfogyasztásától nem lesz semmi bajod.
Csak ne csinálj belőle rendszert.
Nem tudom mi a célod ezzel az étrenddel, de az biztos, hogy az alapanyagcsere alatt van. Alapanyagcsere az az energia mennyiség, amire akkor is szüksége van az embernek, ha nem csinál semmit egész nap. Csak az életfolyamatokhoz szükséges. Pont emiatt nem szabad ez alá menni. Leírok pár dolgot, ami lehet segíthet. 🤗 A nap legalább 3 fő étkezésből áll-ez egyénenként eltérő.
Reggeli, ebéd és vacsora. Mindháromnak komplett étkezésnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy tartalmaznia kell fehérjét, zsírt és szénhidrátot megfelelő arányban, mennyiségben és minőségben. Az, hogy kinek mennyire van szüksége, ez egyéni, hiszen függ az életkortól, testmagasságtól, ideális testsúlytól, ha valaki elhízott vagy túlsúlyos annak mértékétől, intoleranciától, betegségektől..stb…
Egy biztos. A táplálkozás óriási szerepet tölt be az emberi test megfelelő működésében. Vigyázzunk rá! És tápláljuk őt! És akkor meg fogja hálálni! Lesz több ereje az embernek, mentálisan is jobban fogja magát érezni, lehet nem lesz annyira stresszes a személy, hiszen előre megtervezi mit fog enni, mikor és így a gondolatai nem ekörül fognak forogni. Nagyon sokat tudnék még erről írni. De most csak ennyit hagyok itt. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!