Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kezdted el a fogyókúrát?...

Hogy kezdted el a fogyókúrát? Mi motivált? Mi segített, hogy kitartó legyél?

Figyelt kérdés

Hormonzavaros lettem, 3 hónap alatt feljött 7 kiló amit szeretnék leadni. 155/57

28/N

2022. okt. 21. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Ezt a hormonzavart laborvizsgálat állapította meg?
2022. okt. 21. 20:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen ☹️
2022. okt. 21. 20:49
 3/9 anonim ***** válasza:
És kaptál dietetikai segítséget?
2022. okt. 21. 20:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem kaptam. Endokrinológus adott gyógyszereket.
2022. okt. 21. 21:13
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Én 2 hónapja kezdtem el a fogyókúrát. 2 hónappal ezelőtt megvettük a Thaiföldi repülőjegyeket márciusra. Ez lett a motiváció, hogy addigra leadjak 15 kilót. Eddig 7 kiló lement. Szóval a siskernek örülök, így mág jobban motivál, hogy az se baj ha 20 kiló megy le. Igazából nem követek semmiféle divatfogyókúrát. Csak nem eszek semmiféle pékárut, kenyeret, zsömlét. Nem eszek cukros dolgokat, sok zöldség, csirke, hal, lazac ami megy. Sokkal kevesebbet eszek vagyis arra figyelek, hogy ne zabáljak. Ja meg a rendszeres mozgás- Esőben, szélben, mindegy, akkor is mozogni kell. Nálam a mozgás a következő: Egyik nap 8 km-es kicsit intenzív séta.Másik nap konditerem súlyzós edzés. Minden nap váltogatva de megyek. Nem éhezem, ha megkiívánom a csokit akkor havi egyszer eszem egy kicsit( de sosem voltam édes szájú)
2022. okt. 21. 22:43
 6/9 anonim válasza:
75%
Az motivál hogy tökéletes akarok lenni. Gondolj bele.. 28 vagy 12 év múlva 40 egy pillanat alatt elrepül az idő. Úgy akarsz visszagondolni hogy bárcsak szép vékony lettem volna fiatal koromban?
2022. okt. 22. 01:02
 7/9 Isti22 ***** válasza:
75%

Úgy kezdtem el hogy elhatároztam :)

Természetesen a hiúság motivált :D

Mik segítettek a kitartásban:

- kezdetben a többször kevesebbet elv, azaz kb. 3-4 óránként volt egy étkezés

- az otthoni munkavégzés, mert így könnyen lehetett kísérletezgetni a menetrenden; a lényeg, hogy rendszer kell, hogy a szervezeted ne random időpontokban zavarjon a hűtőhöz

- csalónapok beiktatása, ez kell, hogy ellen tudjak állni normális napokon a kísértésnek

- az energiamentes üdítők, amik enyhítik az édesség iránti sóvárgást.

2022. okt. 22. 02:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Én már kisgyerekkoromtól kövér voltam. A külsőm sose érdekelt, viszont felesleg idővel nagyon ráment már az egészségemre, mindennapi fájdalmak, éjszakai fulladás, egyéb hormonális problémáim voltak, illetve anyagcsere betegségem van- erre vonatkozóan kaptam tanácsokat dietetikustól.

Ezzel az alappal, és saját stratégiai döntésekkel olyan étrendet/ életmódot tudtam magamnak kialakítani ami mellett nem kellett sem koplalni, sem a kalóriákat számolgatni, fogytam ezek nélkül is. Ez 3,5 éve volt. Azóta lefogytam, és fél éve a magasságomhoz egészséges súlyt tartok, amihez a mai napig tartom a diétám, és ez így is marad. Életmóddá vált, na meg nem akarok visszahízni sem, szóval marad:). Szerintem már nem fogok többet fogyni, nagyon úgy néz ki, hogy teljesen megállt a dolog. De nem is baj. Nekem megfelel az, hogy idáig jutottam. Sosem vágytam arra, hogy vékony legyek, csak jobban akartam magam érezni, megszabadulni a fájdalmaimtól, a nagy tehertől amit cipelnem kellett napról napra, és ez sikerült is.:)

2022. okt. 22. 15:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Én sétálok mindennap 1-2 órát. Hogy mi motivál? Van egy oldal a The Conqueror challenge és itt rendeltem magamnak egy virtuális célpontot 25 fontért (Angliában élek).Pl most a Niagara vízesés körüli 113km sétálom le 1 hónap alatt. Amikor befejeztem (egy appon kell feltölteni mennyit sétáltál/futottál/kerékpároztál) akkor kapsz egy érmét, ha megnézed az oldalt nagyon szép érmék vannak. Minden 20%nál ültetnek egy fát a nevedben, ami szerintem tök menő. Szóval lehet, hogy sok embernek ez hülyeség vagy pénzkidobás, de nekem ez nagyon működik. Ha érdekel a linkre kattintva 10% kedvezményt kapsz.

[link]

2022. okt. 22. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!