Hogy kezdted el a fogyókúrát? Mi motivált? Mi segített, hogy kitartó legyél?
Hormonzavaros lettem, 3 hónap alatt feljött 7 kiló amit szeretnék leadni. 155/57
28/N
Úgy kezdtem el hogy elhatároztam :)
Természetesen a hiúság motivált :D
Mik segítettek a kitartásban:
- kezdetben a többször kevesebbet elv, azaz kb. 3-4 óránként volt egy étkezés
- az otthoni munkavégzés, mert így könnyen lehetett kísérletezgetni a menetrenden; a lényeg, hogy rendszer kell, hogy a szervezeted ne random időpontokban zavarjon a hűtőhöz
- csalónapok beiktatása, ez kell, hogy ellen tudjak állni normális napokon a kísértésnek
- az energiamentes üdítők, amik enyhítik az édesség iránti sóvárgást.
Én már kisgyerekkoromtól kövér voltam. A külsőm sose érdekelt, viszont felesleg idővel nagyon ráment már az egészségemre, mindennapi fájdalmak, éjszakai fulladás, egyéb hormonális problémáim voltak, illetve anyagcsere betegségem van- erre vonatkozóan kaptam tanácsokat dietetikustól.
Ezzel az alappal, és saját stratégiai döntésekkel olyan étrendet/ életmódot tudtam magamnak kialakítani ami mellett nem kellett sem koplalni, sem a kalóriákat számolgatni, fogytam ezek nélkül is. Ez 3,5 éve volt. Azóta lefogytam, és fél éve a magasságomhoz egészséges súlyt tartok, amihez a mai napig tartom a diétám, és ez így is marad. Életmóddá vált, na meg nem akarok visszahízni sem, szóval marad:). Szerintem már nem fogok többet fogyni, nagyon úgy néz ki, hogy teljesen megállt a dolog. De nem is baj. Nekem megfelel az, hogy idáig jutottam. Sosem vágytam arra, hogy vékony legyek, csak jobban akartam magam érezni, megszabadulni a fájdalmaimtól, a nagy tehertől amit cipelnem kellett napról napra, és ez sikerült is.:)
Én sétálok mindennap 1-2 órát. Hogy mi motivál? Van egy oldal a The Conqueror challenge és itt rendeltem magamnak egy virtuális célpontot 25 fontért (Angliában élek).Pl most a Niagara vízesés körüli 113km sétálom le 1 hónap alatt. Amikor befejeztem (egy appon kell feltölteni mennyit sétáltál/futottál/kerékpároztál) akkor kapsz egy érmét, ha megnézed az oldalt nagyon szép érmék vannak. Minden 20%nál ültetnek egy fát a nevedben, ami szerintem tök menő. Szóval lehet, hogy sok embernek ez hülyeség vagy pénzkidobás, de nekem ez nagyon működik. Ha érdekel a linkre kattintva 10% kedvezményt kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!