Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan állítsam át az agyam a...

Hogyan állítsam át az agyam a kitartáshoz és a motiváltsághoz, hogy el tudjam kezdeni és folytatni a fogyókúrát? Ti hogyan csináltátok?

Figyelt kérdés
Motiválhatna az, amikor valaki mondja, hogy van felesleg rajtam. Majdnem napi szinten kapok megjegyzéseket. De a mindennapi stressztől az evéshez menekülök és az ízekhez. Elkezdek egy diétát és 2 nap már azon kapom magam, hogy olyan dolgot eszek amit nem kellett volna, utánna rosszul érzem magam.
2022. ápr. 11. 22:23
 1/7 A kérdező kommentje:
163 cm 72 kg
2022. ápr. 11. 22:23
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

Nem diétát kell elkezdeni, hanem olyan szokásokat bevezetni, amit örökké tudsz tartani. És eközben kalóriadeficitben maradni.

És tegyel be egy háttérképet a gépedfr magadról, ami kifejezetzen előnytelen. Legyen a cél azt megváltoztatni

2022. ápr. 11. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

Ne diétákat csináld, hanem válts életmódot. Eheted ugyanazt mint korábban, csak kevesebbet, és igyekezz ritkábban nassolni, ne egyél minden nap csokit és társait. Mellette sportolj legalább heti 4-5x, a neten találni kismillió workout videót és programot, ezáltal erősödni fogsz és tónusossá válik a bőröd, míg ha csak simán lefogysz, plötyi leszel, formátlan (elvégre az izom formál). Elkezd majd nőni az önbizalmad, jobban fogod érezni a bőrödben, és ez motiválni fog abban hogy ne hagyd abba.

Én egyébként hasonló arányokkal fogtam neki az életmódváltásnak 5 évvel ezelőtt, 160 centihez voltam 70 kiló. Egy év alatt kényelmesen lefogytam 15 kilót, a maradék pár meg utána ment le. 50-52 kiló körül mozgok évek óta, pedig minden nap nassolok valamit, elég sokat eszek, de a heti hatszori sport karban tart. Ha nem mozognék, gurulnék az hétszent :D Előtte egyébként semmit az égvilágon nem mozogtam, az első napokban olyan izomlázam volt hogy az ágyba lefeküdni alig bírtam, de hamar rákattantam és idestova 5 éve edzek rendszeresen, sose hittem volna hogy ilyen leszek. Én a Beachbody workoutjait csinálom amúgy, napi 30-40 perc izzadás a nappali kényelmében csodákra képes.

2022. ápr. 11. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

Mert idióta diétákat kezdesz el, amibe aztán belebuksz.

Mit nem lehet enni?

Ha kalóriát számolod és deficitben vagy, fogyni fogsz, ennyire egyszerű.

2022. ápr. 11. 22:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom én hogyan kezdtem hátha segít.

Kellett egy kitűzött időpont mikortól kezdem. Nekem a most nem működött, agyban fel kellett készülnöm. Letöltöttem a kalóriabázist, kiszámoltam a napi kalóriaszükségletem. Elkezdtem megtervezni az első heti menüt. Nézegettem mi mennyi kalória, mit szeretek, mire van pénzem, mit tudok beszerezni. Mikor eljött az idő pontosan tudtam mit fogok enni, és azt is ettem. A harmadik nap után már nem volt furcsa méregetni, beírni a bázisba mindent. Tetszett ahogy megdícsért minden este az elkalmazás🙂

Az első héten egy kg-val voltam kevesebb ami nyilván még nem fogyás, csak víz és a kiürült belek, de pszichésen jó volt látni a kevesebb számot és a laposabb hasat.

Mindig csak az adott napra koncentrálok. Minden nap eszem édességet, próbálok cukormenteset és csak annyit amennyi a keretembe fér.

Ha olyan alkalom van akkor nem számolok, simán eszem iszom és másnap folytatom. De ez havi max 2 nap.

Heti 5x mozgok. Egyszer tudok elmenni táncolni, a másik négy itthoni edzés. Néha baromi unalmas és semmi kedvem de csinálom.

Nincsenek irreális elvárásaim. 44 éves vagyok, háromszor szültem, tudom, hogy nem leszek modell alkat, tudom, hogy a hasamon csak a kés segítene. De ezt elfogadtam. Azt is tudom, hogy nem megy egyik napról a másikra, hogy ez kemény meló.

Január 3-tól fogytam 8kg-ot kényelmesen. Még 4-et szeretnék szóval nem indultam brutális felesleggel.

Szóval zanzásítva a tanácsom:

-olvass a témában

-készülj fel lelkileg

-ne legyen irreális elvárásod magaddal szemben

-soha ne haragudj magadra

-ha egy nap nem sikerül, semmi baj, holnap új nap és okosabb, ügyesebb leszel

2022. ápr. 12. 05:50
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Lépj be a beállításokba.Majd a tulajdonságok fül alatt lévő kitartás és motiváltság fogalmakat növeld a maximálisra!
2022. ápr. 12. 05:55
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Keress más stresszkezelési módokat, lelkileg tedd magad rendbe, akkor kitartásod is jobb lesz.
2022. ápr. 12. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!