Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi motiválja az embereket...

Mi motiválja az embereket napjainkban?

Figyelt kérdés
Hosszabb válaszok, vélemények érdekelnének, tehát, ha valaki szerint pl. a pénz motiválja az embereket, akkor miért gondolja, hogy az? Vagy ha mást gondol motivációnak, fejtse ki. Nagyon kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről.

2021. nov. 10. 15:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A kényelem és az elégedettség/boldogság elérése szerintem, ami egy fizikai és egy szellemi részből áll. Hogy ki melyik kielégítésére helyez nagyobb hangsúlyt az egyénfüggő. Sok embert motivál a pénz, de az csak az eszköz, nem az ok, ugyanakkor egy eszköz megszerzése is motiváció, hiszen többnyire, ami közelebb visz a célodhoz, az motivál. Az ok az az, amit az előbb leírtam, hogy mennyire van igazam nem tudom, kíváncsi vagyok én is mások véleményére.
2021. nov. 10. 16:10
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Én még csak diák vagyok, de szerencsére tudom, hogy mit szeretnék majd tanulni egyetemen és mit szeretnék dolgozni, ezek reális elképzelések, így ezek motiválnak. Például most végzős vagyok, a tantárgyak nagy része nem érdekel és nem is fog kelleni az egyetemi tanulmányaimhoz, ami igen, abból úgyis magántanárhoz járok, de igyekszem jó jegyeket szerezni és rendesen tanulni legalább az érettségi tárgyakat, mert ez kell ahhoz, hogy egyetemre menjek, ahol elkezdhetem azt tanulni, ami majd megadja nekem azt a diplomát, amivel az "álommunkám" végezhetem.

Szeretném majd, hogy olyan munkát végezhessek, amit szeretek és nyilván szeretnék én is egy normál, kényelmes életet, normál anyagi helyzetet, hogy meg tudjam magamnak majd venni azt, amire szükségem van és amire vágyom.

Amikor elérek valami olyat, amin az látszik, hogy megérte a befektetett munka vagy amivel előrébb tudok lépni, az szintén motivál.

Ezen kívül egyébként jelen pillanatban semmi más nem motivál, inkább negatívan látom a dolgokat.

2021. nov. 10. 16:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Férfi vagyok. 30 múltam. Engem, csak az érdekel,hogy családom legyen és gyerekem. Jelenleg barátnőm sincs. Ha lesz családom és gyerekem akkor utána már nem érdekel, hogy élek e vagy halok. Csak ez legyen meg.
2021. nov. 10. 16:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs általános válasz erre a kérdésre, mindenkit más. Van, akit a pénz, van, akit az élmények, van, akit a karrier, van, akit a család, van, akit valamilyen hobbi...
2021. nov. 10. 16:35
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Az hogy mindegy hogy mit csinál,csak csináljon valamit hogy ne unatkozzon.
2021. nov. 10. 16:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát 3as.

Pedig utána is van élet. Mert összehozod, úgy érzed végre elérted a földi boldogságot. Megvan mindened. Majd a gyereked személyében megismersz egy olyan érzést, amiről nem is tudtad, hogy létezik, igazán boldogok vagytok és elégedett is vagy az életeddel.

Viszont a nődnek ez az egész dolog nem tetszik, ezért fogja a gyerekedet és lelép.

Az élsz e vagy halsz pedig azért nem mindegy, mert ott lesz a gyereked és nem mindegy, hogy egy buta jellemtelen nemtörődöm ember neveli fel, vagy mondjuk te aki meg tudja neki mutatni a világot, elmondja és bemutatja neki a jó és rossz közötti különbséget.

Szóval a teljes önmegvalósítás után is van élet.

2021. nov. 10. 17:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A többséget a túlélési ösztön.. tolják az utált mókuskereket, álmodoznak hogy találnak egy nyertes lottószelvényt, mert játszani nem játszanak.. más kiutat meg nem látnak.

Engem a céljaim motiválnak.

2021. nov. 10. 18:03
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Engem úgy igazából mindig más.

Nincs egy kollektív cél, hanem folyamatosan igyekszem alakítani az életemet.

Például sokáig laktam kollégiumban, albérletben, 30 éves koromig szobát béreltem. Közben végig ott volt a cél, hogy lakást vegyek ami idén sikerült is (hurrá) így felújítás után költözhetek is.

Mindig volt valami kis lépés, például szobatársak után önálló szoba egy álom volt. Majd lakótársak után egyedül lenni albérletben, már majdnem olyan mint sajátban.

Most ha beköltözöm, akkor meg jöhet a hosszútávú következő cél, egy jobb/nagyobb lakás, jobb helyen, ezt amolyan kezdő lakásként élem meg egyelőre. De azért bele ölöm most a pénzem, hogy 5-8 évig kulturált körülmények között tudjak élni.

2021. nov. 10. 18:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

De lakás előtt az élmények és munka hajtott. Egyrészt a fejlődés vágya, a magasabb kereset. Ami mindig jól jönne. Másrészt a kikapcsolódás.

Én például rengeteget túrázok, túramozgalmak, teljesítménytúrák egész életre való célokat adnak még országon belül is. Mindig va valami túra ötlet.

Plusz ezen keresztül megismertem csomó embert. Mindig hvnak valamerre. De ha egyedül megyek annak is tudok örülni, meg sokszor akad mellém társaság is.

2021. nov. 10. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok együttes megénekelte már:

https://www.youtube.com/watch?v=YcXMhwF4EtQ

2021. nov. 10. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!