Mi motiválja az embereket napjainkban?
Hogy másokat mi motivál, azt nem tudom. De azt igen, hogy engem mi.
Nagyon leegyszerűsítve az motivál, hogy azok az emberek, akikre valamilyen okból felnézek, pl szakmailag elismertek, stb, azok értékelik azt bennem, ami miatt én felnézek rájuk. Pl adott egy zseni és ha ő engem ügyesnek/tehetségesnek/okosnak/zseninek tart abban, amiben ő zseni, az számomra elég motiváció bármire. Csak szemléltetésnek mondom, hogy a nagyon nagy ember professzor úr tanít az egyetemen, én gólya vagyok, de ő felfigyel rám, szárnyai alá vesz, tanít a szabadidejében, mentorál, foglalkozik velem, segít. Mindezt azért, mert érdemesnek tart erre.
De vehetünk példát művészetből, sportból stb. Mindegy. Akár az életből is. Lehet valakinek a jó barátot értékelni, és ezt viszonozni. Bármi.
Ezen kívül motivál az őrültség/lehetetlenség. Pl "lehetetlen a szak mellett 20 órát dolgozni és decemberben mindenből levizsgázni", vagy "Képtelenség egy nap alatt megtanulni az analízis 3-at". Vagy "még senkinek nem sikerült..."
Engem az, hogy élvezzem az életet.
Emiatt tanultam, hogy élvezetes munkám lehessen. Emiatt dolgozok, hogy költhessek magamra. Általánosságban ezért dolgozok, hogy jól érezzem magam. Az változó, hogy épp ehhez mi szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!