Hogyan váljak Ennyire motiváltá?
A nyáron részt vettem egy kb 1 hónapos kurzuson, ami elég intenzív és fárasztó volt (vagyis az kellett volna hogy legyen). Nagyon zsúfoltak voltak a hetek, kurzusokat tartottak, házi olvasmány, házi feladat is volt kiadva, és bár az első 4-5 nap döcögősen ment, nagyon motiváltá váltam, és mindent elvégeztem amit kiadtak, mindent megtanultam, utánanéztem, éjjel 4-6 órákat aludtam (ami nekem kevésnek számít, mert 7.5-8 az ideális). Nyilván a képzés utáni napokat muszáj volt pihenéssel és alvással töltenem, de a 4 hét alatt valami elképesztő hogy mennyi energiám volt.
Most kezdtem az egyetemet, és azt tapasztalom, hogy nyoma sincs motivációnak a napjaimban... Ha nem tapasztaltam volna meg a nyáron, hogy mennyire motivált is lehet az ember, akkor azt mondanám, meh, ilyen az egyetem. De így szeretném, hogy itt is olyan motivált legyek, mint a nyáron, csak nem tudom, hogy annó hogy sikerült ez a mind shift, mi okozta fejemben a változást... Hogyan legyek megint fáradhatatlan (egészséges keretek között), élvezzem amit tanulok és maradjak motivált az idő nagyrészében?
Szerintem segíthet, ha jól érzed magad a bőrödben. Olyan ruha van rajtad, olyat eszel (inkább egészségeset) amit szeretsz, meghallgatod a kedvenc zenéid (ha lehet akkor vidámat). Rend van körülötted és tudod mire számíts, például felírod mi mikorra kell és mikor tudod megcsinálni. Az is jó lehet, ha ezek segítségével nem halogatod a dolgokat, hanem megcsinálod, ezzel pozitív megerősítést kapsz. Legyen rendbe a környezeted és érzéseid is. Próbálj nem kizökkenni, de időtadni magadnak például az alatt az idő alatt is tudtad, hogy meddig kell ezt csinálni,közben viszont nem volt naponta valami más programod, erre koncentráltál és ez is motiváció lehet.
Ezt az állapotot nem fogod tudni hosszab ideig fenttartani, mindenben van fent és lent, ebben is. Nem is kell feltétlen, tűzz ki rövidebb szakaszokat (egy-két hét, egy hónap, ami működik neked), és mikor az lejár akkor kicsit engedj le, pihenj, kapcsolj ki, foglalkozz mással is, engedd magad "ellustulni" egy-két napra. Utána megint mehet a következő pihenőig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!