Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy legyen újra erőm bármihez...

Hogy legyen újra erőm bármihez is?

Figyelt kérdés

168cm vagyok és eddig világ életemben 52-54kg voltam, mindig én voltam a vékony csaj. Nem éheztettem magam, meg semmi, csak nem szerettem a csokit, meg úgy alapból is elég egészségesen táplálkoztam. Most viszont kicsúszott a kezemből minden és már 60kg vagyok, jó ez még nem hangozhat olyan vészesen, de én még sosem voltam ilyen kövér, ezért zavar ennyire.

Elengedtem magam, minden nap, de konkrétan minden nap bevágok egy tábla csokit vagy valami más édességet, van hogy ebéd helyett is inkább kekszet eszem. Először még nem is volt baj, gondoltam csak hiányolja a testem azt a cukormennyiséget amit 17 éve nem adtam meg neki, de mostmár kezdek aggódni, mert nem tudok leállni. Már egyre több pattanásom van az egészségtelen kajáktól és nem jók rám a ruháim. És tudom hogy mennyire rossz a szervezetemnek de egyszerűen nem találom a motivációt.

Sok minden most kiszámíthatatlan az életben, ugye főleg a vírus, az hogy folyton váltogatják az oktatás formáját, meg egy éve költöztem külön az egyik szülőmmel. De szerintem nem vagyok stressz vagy bánat evő mert nem akkor jön rám az evés amikor épp rossz kedvem van vagy valami rossz történik velem, hanem úgy amblock bármikor.

Szeretnék újra úgy kinézni mint ezelőtt, mit csináljak hogy legyen hozzá erőm?

Először az is elég lenne ha nem zabálnék be minden nap, mondjuk utána sem kezdenék őrült fogyókúrába mert ezelőtt sem csináltam sosem csupán az életvitelem volt jó, és ezt szeretném visszakapni.

Néha edzegetek, de most egy héten kb egyszer van hozzá kedvem meg erőm. Előtte sem toltam túl, nem jártam minden nap edzeni, de azért a 2-3 megvolt minden héten. Meg a kutyát sem viszem már sétálni, a hízás vagy a más életformám előtt szinte minden nap elmentünk sétálni legalább egy órát, gyakran kirándultam is vele. De most ehhez sincs erőm, sajnálam szegényt, de magamat is mert ha nem is fogyaszt egy kis séta, de azért jót tesz.

Szóval ennyi lenne, ha esetleg valaki volt már ilyen helyzetben leírhatná hogy jött ki belőle. Vagy hogy rajtam mi segítene:/

2020. nov. 16. 22:52
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Ez tipikus depressziós tünet (korábban szeretett tevékenység iránti vágy csökkenése/elvesztése). Jobb esetben csak változol, rájöttél, hogy nem szeretsz sportolni, finom a csoki, és szedtél fel pár kilót. Nagy ügy... Ha nem fordul át kóróssá, akkor idővel úgyis hiányozni fog a mozgás, és lemondasz a csokiról is, mindenféle kényszer nélkül is. Erőt nem lehet adni, az vagy jön, vagy nem. Ha idővel újra lesz (mert nekem is vannak időszakok), akkor nincs gond, de ha már feljött 10-20 kg, gondolkozz el, hol a hiba a fejedben. A motivációd pl. az lesz, amikor a fiúk sem akarnak már megdugni, vagy érzed a csaj ismerőseiden, hogy méregetnek, hogy mi lett belőled. Most lehet még csak a melled/segged lett nagyobb, persze, hogy ez nem zavar annyira, hogy tegyél ellene.

A kutyát meg vidd el sétálni, nem magad miatt, hanem miatta, ő aztán nem tehet róla, hogy szar időszakodat éled, önzőség emiatt őt is büntetni!

2020. nov. 17. 02:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy karnyújtásnyira vannak tőled a nasik, nehéz lesz ellenállni nekik. Én első körben eltüntettem otthonról minden ilyet, és bevásároltam egészséges alapanyagokat, hogy mindig legyen otthon mit elővenni, ha megéhezem. Vegyes élelmiszerboltok helyett elkezdtem zöldségeshez, henteshez és bioboltba járni, illatszereket a dm-ben vettem. Ezeken a helyeken nincs egy rakás csoki és egészségtelen nasi a kassza előtt meg mindenfelé, így könnyebb volt nem venni.

Nálam pár nap alatt elmúlt a függőség, ezalatt sok gyümölcsöt ettem és gyógyteákat ittam (gyömbért nagyon ajánlom), és elkezdtem rendszeresen főzni. Mivel előtte elég kevés fehérjét vittem be, odafigyeltem, hogy több fehérjedús ételt egyek. Egy ideig számoltam a makrókat is. Elkezdtem vitaminokat, halolajat szedni.

A rossz táplálkozás összefügg a hangulattal és az energiaszinttel. Ha megint visszatérsz a korábbi étrendedhez, egy idő után jobb lesz a közérzeted, több az energiád, így megint lesz kedved mozogni. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Mivel mindig fázós voltam, nem volt semmi kedvem kimenni a lakásból az őszi-téli szeles, hideg időbe, de most már ezzel sincs gondom.

2020. nov. 17. 08:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom ez mennyire motivál, de gondolj bele abba, hogy te még szerencsés vagy, hogy ilyen korán észrevetted és tenni akarsz ellene. Én 104 kiló vagyok, 115-ről indultam; persze én 184cm vagyok meg gyúrok/gyúrtam is, szóval nekem 85-90 körül már talán jó lenne a súlyom, de az még így is 15-20 kiló, amit le kell adnom. Neked mindössze annyi a dolgod, hogy abbahagyod a csokievést, és valami enyhébb diéta + edzés kombóval leadsz kb. 5 kilót és célba is értél.
2020. nov. 17. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!