Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tarthatom magam motivál...

Hogyan tarthatom magam motiváltnak?

Figyelt kérdés
Már több mint 2 éve elkezdtem edzeni, és láttam a hatását mivel elfogytam kb 15kg, tudom ez eléggé kevésnek tűnik, de a étkezésre egyáltalán nem figyeltem, és a edzés is csak akkor történt amikor volt kedvem rá. Viszont az utolsó időben eléggé el lustultam, és nem tudom rávenni magam hogy elkezdjek edzeni. Az étkezésre is szeretnénk figyelni, de néha nincs az eszembe hogy nem ihatok és ehetek édesset és megtörténik. Majd utána bűntudatom van. Ha esteleg van itt valaki aki már rég óta folyamatosan edz, kérlek írja le, hogyan csinálja. Előre köszönöm!

2021. dec. 4. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
A motiváció idővel alább hagy, időnként teljesen odavész és olyan is van mikor hagynád az egészet a francba. A kulcs az önfegyelem.
2021. dec. 4. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az a legfontosabb, hogy magát az edzést szeresd csinálni. Vagyis, hogy olyan mozgásformát válassz.
2021. dec. 4. 14:10
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Én szeretek edzeni általában

Ha nincs annyira kedvem én akkor is neki állok mert tudom hogy utána az lesz hogy egyre kevesebb edzés és végül nem mozgok semmit és ismét lusta,elhízott leszek.Gondolj arra hogy megint kövér leszel és önbizalom hiányos.Akarod ezt?

Mikor edzel nézz olyan videó klipeket amiben csinos lányok vannak.Engem motivál

2021. dec. 4. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Motiváció nincs mindig, de van megszokás. Megvan a bérletem edzésre, már csak azért is elmegyek, hogy ne menjen kárba a pénzem. Csoportos órára járok, fix időben hetente többször, ez egy fix program, nem szervezek rá mást. Néha semmi kedvem, de ha elmegyek, utána tudom, hogy sokkal jobban érzem majd magam fizikailag és mentálisan is. Ha nincs időm az egyetem miatt, nagyon hiányzik. Így nem érzem tehernek, nem kell rá magam külön motiválni.

A kaja is olyan, hogy nincs olyan, mit nem ehetek. Mindent lehet, csak mértékkel. Ma is ettem egy szaloncukrot a kávé mellé, nincs bűntudatom, semmit nem rontottam el vele. De egy darab után nem is ettem meg a dobozzal, hogy úgyis mindegy már, mert nem. Nagyrészt egészségesen eszem, mert jobban érzem magam, mint a régi zsíros-cukros-rostszegény étrendemen. Nagyon finomakat eszek, amibe belefér a tészta, a csoki, a rántott hús, bármi, de nem is kívánom minden nap.

Összességében szerintem olyat kell mozogni, amit szeretsz, és egészségesen, de nem megszorítóan étkezni, és ha megszokod ezt, egyáltalán nem lesz teher, és egy idő után nem, vagy nem olyan gyakran fogod kívánni az édességet, kólát, ilyeneket se.

2021. dec. 4. 18:06
 5/7 Senior Séf ***** válasza:
100%

"Motiváció nincs mindig, de van megszokás."

Így igaz.Az ember életét a szokások irányítják. Tedd szokásoddá az egészséges étkezést. Ehhez mindössze 27 napig kell odafigyelned. Ennyi idő szükséges egy új szokás felvételéhez.

2021. dec. 4. 18:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. dec. 4. 21:38
 7/7 anonim válasza:
nem tudom, mennyire releváns a válaszom, de hátha segít valakinek. nekem az segített, hogy olyan helyre mentem ahol minden egyes alkalommal jelentkezni kellett az edzésre. (mert akkor úgy tudták lefoglalni a pályát) és amikor jött az időpont már nem tudtam lemondani 24 órán belül. és ezért muszáj voltam elmenni hiszen ha már befizettem.. aztán pedig egyre vékonyabb, ügyesebb lettem. Ma már szeretem csinálni és azt is nagyon sajnálom ha egy edzést ki kell hagynom. illetve hogy nem akarom hogy ez az időszakom úgy égjen be a tudatomba "amikor duci voltam" úgy hogy én csak és kizárólag támogatni tudlak. sooook sikert!!
2022. okt. 23. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!