Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 168 cm vagyok és 85 kg, 42...

168 cm vagyok és 85 kg, 42 éves. Ülő munkát végzek. Szeretnék lefogyni legalább 15-20 kg-ot. Tudnátok segíteni, hogy mit kellene ehhez tennem, olyan ötleteket, tapasztalatokat, amik nektek beválltak?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 13:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Írd le egy napi kajálásodat. De mindent!!!
tegnapelőtt 13:52
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Nagyjából hasonló helyzetben voltam. Nekem heti 2 mozgás (1x futás és 1x nagyobb túrázás) fér bele, ennél több a munkámból adódóan nem fér bele. De már ez is elég jót tesz velem.

A másik, bizonyos ételek elhagyása vagy minimalizálása. Egyrészt minden csoki, cukros, sós nasi, cukros üdítő stb, 0-ra csökkentése. Évente 1-2-szer eszem csokit, ha kapok karácsonyra, de ennyi.

Ezzel már sikerült elindulnom a fogyásban, és ez kellően motivált arra, hogy elkezdjek egy rendes diétát. Én kalóriaszámlálás és mediterrán diéta ill. mediterrán jellegű kaják mellett döntöttem, mert azokat amúgyis szeretem. Minimálisra csökkentem a klasszikus olajos "magyaros" ételeket, az étrendem kb 80%-ban hal, sovány húsok, sok zöldség, teljes kiörlésű tésztaételek és kenyérfélék, illetve gyümölcsből áll. Heti egyszer azért megeszem egy hamburgert vagy magyarosabb kaját, de ez a max! Eleinte ezt el se tudtam képzelni, de mivel a többi kaja is nagyon finom, egyáltalán nem hiányoznak a hízlaló kaják.

Emellett persze számolom a kalóriákat, igyekszem nem túlenni magam. Azért nem vagyok fanatikus, nem viszem a mérleget étterembe, cserébe elég jól be vannak már lőve az adagok, szóval ritkán lépem túl a keretem. Persze olyankor sincs semmi, az esetek 90%-ban sikerül másnap lemozognom a plusz kalóriákat.

tegnapelőtt 14:17
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Töltsd le a kalóriabázis appot (vagy van weboldal is). Beírod a súlyod, magasságod, és akkor ki is írja, hogy mennyi kalóriát kéne enned, hogy elérd a célsúlyod.

Szerintem nagyon felhasználóbarát app. A lényeg, hogy akkor fogysz, ha kalóriadeficitben vagy. Ezt elérheted mozgással is, de ha nem változtatsz az étrendeden (az étellel bevitt kalóriamennyiségen), akkor csak mozgással nehéz kalóriadeficitbe kerülni. Ezért lényegében kevesebbet kell enned, és ezt nagyon jól nyomon tudod követni pl. a kalóriabázissal.

tegnapelőtt 14:21
 4/17 A kérdező kommentje:
Sajnos egyáltalán nem eszem sokat, ráadásul édességeket egyáltalán nem, leszámítva a kávét. Hogy őszinte legyek még az ételekre is odafigyelek amit eszek, nem viszek semmit túlzásba. Nem eszem sok finomított ételt, inkább hús-zöldségek+krumpli, rizs ilyesmik. Ezért is vagyok annyira elkeseredve...
tegnapelőtt 14:41
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Akkor a rendszeres testmozgás hiányzik
tegnapelőtt 14:53
 6/17 anonim ***** válasza:
92%
És összeszámoltad már valaha, hogy mégis mennyi kalóriát viszel be? Mert ha az ember nincs tisztában a dolgok kalóriatartalmával, könnyű alábecsülni! Szóval kezdésnek szerintem egy nap az étkezésedet azért is csak mérd le, mindent grammra pontosan és számolj kalóriát. Csak így lehet kiindulni és meglátni, hogy mi a hiba, miért nem fogysz.
tegnapelőtt 15:13
 7/17 anonim ***** válasza:
59%
Heti 3x1-1,5 óra intenzív edzés, megfelelő táplálkozás, mérleggel mérve a mennyiségeket.
tegnapelőtt 15:29
 8/17 anonim ***** válasza:
72%

Az egészséges ételektől ugyan úgy lehet hízni, ha nem figyelsz az adagokra. Nem mindegy mikor és mit eszel, sőt igazából az sem, hogy mit mivel párosítasz. Az sem mindegy, hogy pl. a burgonyát hogyan készíted el.

Meglepő volt számomra pl. a rizs, mennyire kicsi mennyiség 100 g. Előtte szerintem simán letoltam 300 g-ot. A főzelékeknél szintén, csak pislogtam, hogy ennyi 500g??? Most 350-et eszem. A húsnál fordítva, azt tippeltem ez kb. 130 g, és csak 90 volt. Aztán nagyon fontos a rost is, azzal is hadilábon álltam. Nekem pl. sokat segített, hogy nem eszem tehéntejet.

Szóval írd csak le grammra, hogy mennyit, mit és mikor eszel ....

tegnapelőtt 15:40
 9/17 anonim ***** válasza:
90%
Azt hiszed hogy nem eszel sokat de sokat eszel. Kezdetnek kéne egy 5 napos etkezesi napló időpontokkal mennyiségekkel. Utána tudunk segíteni
tegnapelőtt 17:46
 10/17 anonim ***** válasza:
85%

Kalóriadeficit, megfelelő makró-arányok, súlyzós edzés, kardió.

15 hét alatt fogytam 10 kilót izommegtartás mellett.

tegnapelőtt 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!