Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le, ha kb semmi...

Hogy fogyjak le, ha kb semmi időm magamra?

Figyelt kérdés
Mindig csak a suli, tanulás és a munka van. Nincs időm semmire. elkezdtem gyorskajákat enni, mert azok nagyon gyorsan megvannak. Fel is szaladt pár kiló....Hogyan legyek egészségesebb?
2022. okt. 3. 10:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%
És én sem a tkömet vakarom, hanem felkelek 7-kor, jó esetben 5-ig dolgozom, háztartást vezetek, mégsem ki tudja, milyen gyorskaján élek - és gluténérzékenyként nem opció az "ebédre gyorsan kiugrok egy gyros-ra". Vagy megfőzök magamra, vagy nem eszek délben főtt ételt.
2022. okt. 3. 15:51
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

Elhatározással.

Saját példa: két nappali tagozatos egyet3mi szakon tanultam egyszerre, tudományos ösztöndíjjal, versenyekkel. Mellette felszolgáltam.

94 kiló voltam a 153 centimhez. Na akkor jött az elhatározás. Hazaértem fél egykor munkából. Leömtesz forralt vízzel egy adag kuszkuszt, beleraksz forralt vizbe ket tojast. 10 perc alatt lefurdesz. Es kesz a masnapi ebed.

Hetvegen volt egy fel szabadnapom akkor 1.5 kg csirkemellet megfoztem vagy sutott3em es 15 dekankent fagyasztottam. Hetkozben azt ettem rizzsel vagy tesztaval. Neha hizza suritettnparadicsom, vagy tejszin es mindig valami zoldsegfele. Ezek voltak az ebedek. Nem valtozatos gurmé élmények de ki volt számolva a kalória és megvolt benne minden vitamin.

Szinten hetvegen sutottem 12 db cukromentes zabos muffint. Azok voltak uzsonnak vagy reggelik.

Es este meg altalaban csinaltam overnight iatsot vagy megfoztem es az volt a reggeli. Nem tobb ido mint eldonteni h melyik gyorskajat valaszd.

Ha a fogyas egyszeru lenne, mindenki vekony lenne. Valahol kompromisszum kell. Nekem ez az etelek elvezeti erteke volt. Lehet neked mas lesz, de muszaj valamit talalni

2022. okt. 3. 20:30
 13/22 anonim válasza:
100%

Válasz röviden: cseréld le a gyorskajákat egészségesebbekre. Tele velük az internet. ;) Szóval szerintem te is tudod a választ, csak nem könnyű befogadni.

Mindenki mást szeret enni és csinálni (ezeket neked kell kitapasztalnod), de mindenesetre leírom azokat, amik nekem beváltak, és gyorsan, kényelmesen el lehet készíteni őket:

- 1 kis doboz joghurt 4 tk zabpehellyel (ez a mennyiség pont belefér a joghurtos dobozkába, szóval csak egy kanalat kell elmosogatni utána)

- 4-6 tk zabpehely, kakaó, fahéj, mandulatej (saját készítésű a legjobb) vagy csak víz, méz, egy marék (mirelit) áfonya + 1 perc mikrózás

- 1 zsemle hummusszal/krémsajttal/májkrémmel kenve + 2-4 szelet 90% hústartalmú sonka + paradicsom, paprika, kígyóuborka vagy ami jól esik.

- köret: mirelit bébirépa, brokkoli mikróban 10perc alatt megpuhul

- köret: bulgurt csak fel kell önteni forró vízzel, majd állni hagyni kb. 20 percig

- köret: edényben 1 bögre rizst 2 bögre vízzel megfőzni 15 perc alatt megvan (lehet hozzáönteni borsót, bébirépát, brokkolit, és akkor a rizzsel együtt megpuhulnak)

- előre csomagolt, felszeletelt, hártyázott sertéscombot vagy csirkemellet kis olívaolajjal bekenni, sóval, borssal (egyebekkel) befűszerezni, hőálló üvegtálba vagy (alufóliával kibélelt) tepsire tenni, aztán sütőben megsütni. Az előkészítés csak 10 perc. A sütés 180°C-on 30-60 perc (hústól, húsvastagságtól függ)

- mirelit, grillezett csirkemellfilé kontaktgrillel vagy serpenyőben átsütve 5-10 perc (közben elkészül a mikrózott zöldség vagy a főtt rizs)

- camambert kontaktgrillezve + rizs + áfonylekvár

- 5-10 perc alatt megfőtt borsótészta + tejföl, túró, sajt; vagy csak pesztó; vagy tejföllel elkevert tubusos spagettikrém + sajt;

- lazacszeletre pár csepp olaj, citrom, só, bors, tepsiben 2-2perc alatt mindkét oldalát átsütni

- 4db baromfivirsli megmikrózva vagy főzve + zsemle; vagy a virsliket bevagdossuk, pár csepp olajjal serpenyőben átsütjük + főtt rizs + csemegeuborka/csalamádé

- 2db zsemléből vagy 2 szelet kenyérből (vagy 4 szelet toastkenyérből) melegszendvics kontaktgrillel/szendvicssütővel vagy sütőbe téve (15-20 perc előkészítéssel együtt)

- görögsaláta (olaj nélkül): paradicsom, kígyóuborka, fetasajt, hagyma, olívabogyó + 1 szelet pirítós vagy egy fél kifli

- uzsira vagy csak nasinak: gyümölcs / egy marék mandula vagy mogyoró vagy mazsola / 4-8 kiskocka csoki / 2-4db zabkeksz vagy cukormentes (édesítőszeres) keksz / mézes-mandulatejes kávé / tea mézzel vagy anélkül

folyt.köv.

2022. okt. 3. 21:56
 14/22 anonim válasza:
100%

(folytatás)

Egyébként rám 3 év alatt 27 kiló szaladt fel (160cm magas vagyok). 90-nél azt mondtam, hogy ez így nem mehet tovább. Azzal kezdtem, hogy kihagytam a reggelit és a tízórait kb. 2 hónapon át, hogy leszűkítsem a gyomrom. Utána ettem a megszokott módon: ebéd, uzsi, vacsora. (Szóval nem pótoltam be a reggelit és a tízórait.) Az elején nehéz volt, de szerintem megérte.

Kalóriákat nem számolok, mert az is idő. Ha csak zöldségeket eszek, attól meg rosszul vagyok, hányingerem lesz. Kell mellé egy fél zsemle, hús és/vagy sajt.

Most ott tartok, hogy reggelizek is, már 2 zsemle helyett 1-gyel is beérek. 4 hónap alatt 6 kilót fogytam (volt benne 1 hónap stagnálás). Mivel ismét érzem magamban az erőt, hébe-hóba most már tornázok 30-45 percet is. YouTube-on találni pár perces átmozgató tornákat is, ha úgy érzed, hogy nagyon nincs időd. De az is több mint a semmi, ha időnként egy pörgős zenére ugrálsz.

2022. okt. 3. 21:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Normalis kajat is lehet venni keszen. Am 5p egy rantotta, max fel ora alatt kesz kb barmilyen hus zoldseggel meg pl rizzsel
2022. okt. 3. 22:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyorskajákat eszel mert az hamar megvan.

Kifogás!

Nagyon sok kaja van ami hamar megvan!

Ha rendelsz is lehet egészségeset rendelni kb bárhonnan

2022. okt. 3. 22:38
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Úgy könnyű lefogyni, ha semmi idő magadra.

Én pont azért nem tudok lefogyni, mert egy csomó időm van magamra. És ennek jó részét a finom kajákra fordítom. :)

2022. okt. 3. 23:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

- először is: ne keress kifogásokat, mindenkinek arra van ideje amire szán időt

- igyekezz tudatosabban vásárolni, próbáld csak azt megvenni amire valóban szüksége van a szervezetednek

- főzz több napra előre

- ne tarts otthon édességeket, csipszeket stb, kerüld a gyorskaját

- mozogj többet, növeld a napi aktivitásodat, sportolj

2022. okt. 4. 01:00
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a bullshit kifogást hogy nincs időd :D nincs időd venni gyümölcsöt, magokat, csinálni egy szendvicset, vagy egy rántottát zöldséggel? :D hamarabb megvan, mint a rendelés...
2022. okt. 4. 08:31
 20/22 NTBS ***** válasza:
75%
Több mozgás, kevesebb kaja.
2022. okt. 4. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!