Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi kaloriát kell ennem...

Mennyi kaloriát kell ennem hogy fogyjak?

Figyelt kérdés

158 cm magas vagyok és 60 kg

21/ L

és mennyit edzek mellé?

2022. júl. 18. 17:05
 1/4 anonim válasza:
Szerintem a kaloriaban a Yazio tud segiteni. Enis azt hasznaltam
2022. júl. 18. 17:13
 2/4 anonim ***** válasza:
1200-1500kcal, mivel alacsony vagy 1200-al tudsz hetente 1/2kg-ot fogyni. Sport heti 3-4 alkalommal 0,5-1 óra.
2022. júl. 18. 18:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem heti két edzés 153 cm, 62 kg és 1350 kalorián fogyok. Kicsit kevésnek érzem ezért már szoktatom magam 1400ra.

Alacsonyaknak sajnos sokkal lassabb az egész fogyási procedura mint másoknak, de kitartonak kell lenni, igy egeszseges

2022. júl. 18. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:

157 centivel és (jelenleg) 52 kilóval 1600 kcal-val szálkásítok. 6 éve edzem, nyáron "csak" futok, és kisebb súlyokat emelek. Minél izmosabb vagy, annál magasabb kalórián tudsz fogyni. Szóval javaslok valami olyan edzést is, ami erősít, nem pedig kardió. Nem kell feltétlenül súlyt emelni, saját testsúllyal is elég jó izomzatot lehet építeni bizonyos sportokkal. Keress olyat, amit élvezel.

A legjobban egyébként úgy tudod meghatározni, hogy mennyit kell enned, ha egy hétig felírod mit, mennyit eszel, számolsz egy napi átlagot belőle, és ebből kivonsz mondjuk 500-at. Ez a napi kalória kereted, amivel heti kb fél kilót tudsz fogyni. Az 1000-es deficitet én nem javaslom, pláne alacsonyaknak, mert nagyon könnyen túl kevés lesz, ami hosszútávon tarthatatlan lesz. Az online kalkulátorok jó kiindulási alapok, de sokszor elég csalókák, mivel csak magasság, súly, nem, kor alapján becsülnek. Testösszetételt hiába vesz 1-2 figyelembe, ha te nem tudod (mert végülis honnan kéne tudnod). Az aktivitás pedig nagyon szubjektív. Némelyik kalkulátor túllövi rá a kalóriákat, némelyik alábecsüli. Szóval a legjobb, ha magadat veszed alapul, és kiszámolod magadnak. Igen, macera, viszont utána meghálálja magát az erre szánt idő.

2022. júl. 18. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!