Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le, ha kb semmi...

Hogy fogyjak le, ha kb semmi időm magamra?

Figyelt kérdés
Mindig csak a suli, tanulás és a munka van. Nincs időm semmire. elkezdtem gyorskajákat enni, mert azok nagyon gyorsan megvannak. Fel is szaladt pár kiló....Hogyan legyek egészségesebb?
2022. okt. 3. 10:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Válassz mást, ne a gyorskaját. Lehet kész salátákat is venni, meg rengeteg másféle ételt.
2022. okt. 3. 10:35
 2/22 anonim ***** válasza:
34%
Éhezz
2022. okt. 3. 11:05
 3/22 anonim ***** válasza:
91%

Ez csak kifogás. Kis fantáziával nagyon gyorsan meg ehet lenni a főzéssel.

Én ha rohanok, akkor veszek 3 db egész csirkecombot, beszórom fűszersóval, beteszek a tepsibe 4 db felkarikázott hagymát, és rá a hús.

1 óra alatt megsül, nem igényel felügyeletet. 3 napra megvan az ebéded. Hozzá mondjuk kuszkusz, amit csak fel kell önteni 2x-es mennyiségű vízzel.

2022. okt. 3. 11:08
 4/22 anonim ***** válasza:
86%
meg lehet lenni*
2022. okt. 3. 11:09
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
A helyzet az, hogy nálam meg beugrott helyetesítés. Így jelenleg többet kell dolgoznom, illetve van határidős munkám is emellett. Eddig heti 4-5 napot edzettem, és az étkezéssel sem volt gond. Sikerült is tartani a megszerzett súlyomat. Ám ez a nemkívánatos helyzet eléggé lefáraszt. Gyakorlatilag hulla vagyok. Így sajnos se energiám, se kedvem edzeni. Enni meg eszek, mert kívánom. Igaz nem gyorskajákat, de ez sem az igazi. Sok lisztes, cukros dolog. Elterveztem, hogy amint ennek az időszaknak vége, ugyanott folytatom az egészet, ahol befejeztem. Ha esetleg felszalad pár kiló, azt sem bánom, hiszen úgyis tél jön. A lényeg, hogy nem szabad pánikba esni. Te meg próbálj meg kialakítani valami rendszerességet, mind étkezésben, mind mozgásban. Hidd el, lehetséges, nekem is ment normál munka mellett, és még volt plusz melóm is. Csak most ez a helyetesítéses dolog bekevert.
2022. okt. 3. 11:11
 6/22 anonim ***** válasza:
80%
Fogyni akkor fogsz, ha kalóriadeficitben vagy. Számold a kalóriákat, legyél deficitben, és ennyi. Tölts le egy telefonos kalóriaszámláló alkalmazást, és ne gyorskajákon élj. Ennyi a nagy megoldás.
2022. okt. 3. 11:23
 7/22 Embercsempész válasza:
64%
Ne egyél, ilyen egyszerű.
2022. okt. 3. 11:33
 8/22 anonim ***** válasza:
80%

Mennyi ideig tart megcsinálni egy reggeli zabkását( 5p, nulla, ha overnight), egy feherjeshaket kavéval (1p), egy rántottát(5p), vagy egy tk szendvicset? (3p).

Tízórai magok vagy gyumolcs, azonnal fogyasztható, ebéd lehet vasárolt sali is, szintén, vacsira meg csak van már fél órád este, de ha nincs csinálsz egy túrókrémet gyümölccsel (5p) vagy egy spenótfőzeléket (10p).

2022. okt. 3. 13:01
 9/22 anonim ***** válasza:
67%

Gratulálok mindenkinek, aki olyan jól szervezi az életét, hogy van ideje, energiája, és/vagy pénze kaját készíteni, vagy a kész felhozatalból a valóban egészségeset enni. Ebben SEMMI irónia nincs, komolyan, tök ügyesek vagytok. :D :) nekem is volt sűrű idoszakom, amikor megoldottam, de jelenleg ez nem az.

Kedves kérdező, én értelek, mert jelenleg nekem is annyira sűrű az életem, hogy konkrétan alig vagyok otthon, aludni járok haza. Nem ritka,hogy a két munkahelyem mellett hazaérek éjjel 3-4 fele, és reggel 8/9-re már megyek a másik helyre, hétvégém nagyjából sosem volt, és emellett ha van szabad pár órám, abban a magam előtt görgetett ügyeim valamelyikét intézem. Nálam a lakás is hamar elúszik, így például ma egy nagytakarítás pihenős pár percében néztem fel ide is, és terveztem főzni, de nem tudom mennyi időm-energiám marad a végére. Szóval abszolút értem,milyen,amikor csak rendelsz egy kaját, ami lehetőleg olcsó, mert erre van idő, energia.

Mégis azt mondom, meg lehet oldani, de nem feltétlen kivitelezhető mindig az otthoni főzés. Valamint pár éve én simán nekiálltam éjjel 1-kor is főzni másnapra, de öregszem, vagy csak kimerultebb vagyok, mert ezekben a hónapokban amióta ilyen sűrű, most nem megy.

A kalóriaszámlálás egy jó ötlet, de számold bele, hogy mennyivel növeli a kalóriaigényed az életmódod. Én ha van időm, igyekszem tömegközlekedés helyett sétálni, de jó megoldás a biciklizés, a reggeli pár perces ébresztő torna, ha másra nincs is idő.

Valamint ajánlom,hogy nézz körül a napi menüs és kiszállítós-előre rendelős helyeken, a legtöbb már az adagok kalóriatartalmát is feltünteti, nem is drága, és ha előre tervezhető a heted, jó megoldás lehet, vannak diétás menük is. De lehet van a munkahelyed közelében egy napi menüs hely, ahová be tudsz ugrani déli órákban. Ha pedig mégis akad szabadnapod főzni, érdemes nagyobb adagot készíteni, és kiporciózva lefagyasztani.

Ha rád tör a nasizhatnék, érdemes a nyers zöldségszeletek (Répa, zeller, vagy amit szeretsz), gyümölcs (alma, banán), nyers szeletek, aszalt gyümölcsök, olajos magvak kategóriáihoz nyúlni a csokiszeletek és ropik-chipsek helyett. :) de ezekkel is mértékkel,nyilván.

2022. okt. 3. 13:57
 10/22 anonim ***** válasza:
67%

Nincsen heti 3x 40 perced mozogni valamit?

A gyorskajáról meg annyit, hogy egy pl thai + rizs (vagy bármilyen zöldségek + husi) 25 perc alatt kész.

Én minden nap főzök, de nem töltök évezredeket a konyhában, sőt.

2022. okt. 3. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!