Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le?

Hogy fogyjak le?

Figyelt kérdés
Nagyon meghíztam 1 év alatt, több mint 30 kilót helytelen étkezés, mozgásszegénység miatt. Bele akartam vágni egy diétába, mert ez tarthatatlan, de nem akartak lejjebb menni a kilók, pedig azt hittem jól csinálom. Elmentem háziorvoshoz, elmondtam neki a problémát, voltam alapvérvételen, cukorterhelésen, inzulinon és pajzsmirigyvizsgálatokon, nőgyógyásznál. Az emésztésem és értékeim mind rendben vannak. Az a baj, hogy pénzem egyáltalán nincs, különben már rég mentem volna magánba is meg dietetikushoz :( Mit tudok még tenni? Nem 1-2 napig próbáltam, hanem 2 hónapja 1800 kalóriát eszek a háziorvos tanácsára és semmi nem változik csak a gyomrom szűkült össze.
2022. jún. 24. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Edzeni mennyit meg mit szoktal?
2022. jún. 24. 16:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Semmit, de 1 órát sétalok munkába, es fizikai munkát végzek, megmozdulni se bírok ha olyan nap van a melóban.
2022. jún. 24. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Hat ugytunik az nem eleg. Sok elhizott fizikai melos van. Enis amellett edzek
2022. jún. 24. 18:27
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Csökkentsd le 1700ra.
2022. jún. 24. 18:55
 5/10 NTBS ***** válasza:
72%
Kevesebb kalóriabevitel, több mozgás.
2022. jún. 24. 19:39
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Nem biztos, hogy elég, ha csak kalóriákat számolgatsz (csökkentesz).

Az anyagcseréje alapvetően mindenkinek más. Ugyanolyan energiatartalmú és tápanyagtartalmú étrend mellett, ugyanolyan magas, ugyanolyan testsúlyú, egyforma korú és nemű 2 különböző ember szervezete nem feltétlen fog ugyanúgy reagálni.

Tehát, ha te fogyni szeretnél, akkor magadnak kell kitapasztalni, hogy a te szervetetednek mi a jó.

Ne csökkentsd ész nélkül az energiabevitelt, azt biztos, hogy nem a koplalás a megoldás. ( Tapasztalat). Ráadásul rengeteg negatív hatása lehet.

Ha nincs változàs 2 hónap után, alakíts az étrenden, addig amíg hozzá nem segít a fogyáshoz.

Persze vannak akik úgy is fogynak, ha ugyanazt eszik csak kevesebbet, ( kevesebb kalóriát) , mint korábban, pl csak az addigi adagjuk 3/4 részét, felét stb stb.

De vannak olyanok is akiknek ez önmagában abszolut nem elég, hogy kevesebb kcalt esznek és mozognak mellé, azt is nézniük kell mit esznek, milyen minőségben, és milyen arányban viszik be a tápanyagokat. Nekem is teljesen át kellett alakítanom az étrendemet, mind minőségben, mind tápanyagarányok tekintetében, egyáltalán nem volt elég hogy az energiabevitelem kevesebb lett és mozogtam mellé.

A másik dolog pedig az, hogy többet kell mozogni! Enélkül hosszú távon nehéz lesz koplalás nélkül egészséges testsúlyt elérni/ megtartani.

2022. jún. 24. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:
43%

"De vannak olyanok is akiknek ez önmagában abszolut nem elég, hogy kevesebb kcalt esznek."

Nincsenek ilyenek.

2022. jún. 25. 00:35
 8/10 anonim ***** válasza:

" Nincsenek ilyenek"

😂😂😂

De igen. Maximum te! ne nem vagy ilyen. Ettől még vannak ilyenek is. Tájékozódni kellene kicsit, felfrissíteni a hiányos tudásod. De Nyilvánvaló tényekről nem vitatkozom olyanokkal akik ilyen alap dolgokkal nincsenek tisztában. További szép napot!

2022. jún. 25. 01:08
 9/10 anonim ***** válasza:
8. Nyilvánvaló tények :) Mint például fizika és biológia? Tényleg ne menj bele semmilyen vitába, ha még az általános iskolát se jártad ki rendesen. A tény az, hogy nincsenek ilyenek. Valóban kár erről vitatkozni - hiányos tudásod meg neked van, de persze ezt sose fogod elismerni, csak mert te lefogytál 170 kilóról.
2022. jún. 25. 10:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Tudom mik azok a makrok, de azt már nem hogy ezeket hogyan kéne akkor számolni nekem egy ennyire kötött diéta nem fér bele hogy mindent is megnézek mielőtt a számba venném
2022. jún. 25. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!