EtelAllergia mellett mégis hogyan fogyjak?
Úgy néz ki hisztaminos vagyok és tobben emlitettek hogy ennek az alapja a SIBO.
Sajnos híztam 8kg-ot és probaltam egy dietat viszont végig kiuteses voltam, viszkettem, puffadtam stb tunetek...
Szeretnék egy dietetikust vagy barkit aki az ilyen esetekben is tudna segíteni.
Az a legnagyobb problémám hogy az edesseget nem bírom elhagyni, gyenge vagyok tudom... Es a legrosszabb, hogy olyat próbálok enni amitol nem viszketek/kiuteses leszek de ezek az ételek hizlalnak. Gluten es lakzozmentesen etkezem mivel azóta nincs puffadas.
Kerlek, írjatok ha tudtok olyan szemelyt aki írna etrendet vagy barmilyen etkezesi tanácsot adni.
(heti 3X edzeni jarok)
163/65kg
Ajanlani nem tudok sajnos senkit, de alapvetoen etelerzekenysegnel is kaloriat kell szamolni a fogyashoz, de nyilvan azokbol az alapanyagokbol kell dolgoznod, amiket ehetsz.
Deficit nelkul nem lesz fogyas sem.
Bocs, de mi az a SIBO? Nem MO-on élek, és nem találok semmit a neten, ami passzolna a témába.
Az édességeket nem kell elhagyni, csak csökkenteni.
Másrészt a hisztaminmentes ételek nem feltétlen hízlalnak, de írd meg pontosan, miket értesz ez alatt. (Én is hisztaminproblémával közdök)
Ha nincs gondod, akkor fölösleges glutén és laktózmentesen étkezni.
Légy szíves, írd meg, miket tudsz enni, megpróbálok segíteni.
A "diétákat" sürgösen felejtsd el, ezeknek semmi értelme, csak idöt meg eenrgiát pazarolsz rájuk.
Ha tényleg fogyni akarsz, akkor életmódváltásra van szükséged - ez már a hisztaminérzékenység miatt is kellene -, és olyan étrendet kell összeállítani, amit életed végéig tudsz tartani anélkül, hogy lényeges dolgokról le kellene mondanod.
Emellett el kellene kezdeni a kalóriaszámolást (kaloriabazis.hu kifejezetten jó erre a célra), mert amíg a kereten belül maradsz, addig nem hízol, ha megfelelö kalóriadeficitet tartasz, akkor fogyni is tudsz különösebb lemondás nélkül.
Kontaminalt vekonybel szindromat jelenti. Ott is mint a hisztaminnal van egy lista. Mit lehet es mit nem lehet enni.
A hisztamin pro listabol ettem, azaz amiknek alacsony a szintje. És csak diszno hust. Viszont ugyanúgy maradtak a tunetek. De egy csoportban írták, hogy tobb esetben is fenn áll a glutenerzekenyseg, laktoz intolerancia. Szóval ezeket is atvaltottam ugye glutenmentes kenyer, peksutemeny, kokusztej es abba maradt minden.
Így most disznohussal, glutenmentes kenyer, zabkasa, paprika,uborka 90-96% sonka, szőlő, alma meg még par dolgot eszek de ezek szerint elég sok kalória van ezekben a dolgokban... :(
A kalóriatartalom a mennyiségtöl függ! Nem mindegy, miböl mennyit viszel be, meg az egyes élelmiszercsoporton belül is van lehetöség kevesebb kalóriásat választani. Pl a disznóhúsnál igen nagy eltérés van a karaj meg az oldalas között. 100 g karaj 143 kcal, 6 g zsír és 21 g fehérje mellett, 100 g oldalas meg 263 kcal, 21 g zsír és 15 g fehérje - ebböl is láthatod, hoyg dupla annyi karajt ehetesz azonos kalória mellett, mint oldalast.
Ez érvényes gyakorlatilag mindenre, amit felsoroltál
Ugyanúgy, mintha nem kéne gm és lm étrendet folytatnom :)
Semmi különös, figyelek a kcalra és mozgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!