Létezhet hogy kevés izom mellett is ilyen sok kalóriát kéne ennem?
Sziasztok!
Nemrég kezdtem edzeni nagyjából 4 hónapja. Előtte nem edzettem mást.
Fogalmam sincs mennyi kalóriát kellene ennem, de azt olvastam hogy nőknél 1600 körül kéne enni tömegeléshez. Nem vagyok túlsúlyos de a kevés izom mellett elég sok zsír van rajtam. Ha megeszek 1600 kcalt félek hogy zsírban is hízni fogok, mivel a kevés izom miatt nem használ annyi kalóriát a szervezetem. Szóval szerintetek mennyi lenne a reális kalória? Izom növelés a cél úgy hogy ne hízzak zsírra.
20/L vagyok 166cm 65kg
A magasságod/sulyod alapján az 1600 kcal erösen fogyókúrás mennyiség, ez még a súlytartáshot is kevés, ahhoz is 1800 kcal kellene!
Másrészt ha ennyire nem vagy tisztában a szervezet müködésével és kalóriaigényével, akkor olvass utána, ha csak "élsz", azaz fekszel az ágyban és nem csinálsz semmit, akkor is rengeteg kcalt használsz a szív-tüdö-vese müködéséheza testhömérsékleted fenntartásához, ez a te esetedben 1500 kcal, ez az a minimum,ami az éleben maradáshoz szükséges!
Ha már felkelsz, eszel-iszol, megmosdasz, elmégy munkába, ott ülsz a munkaidö végéig, akkor már az 1800 kell ehhez!
Ha elkezdesz sportolni, akkor ezt emelni kell, nem csökkenteni.
Az elsővel nem értek egyet. 1600 szerintem kb egy súlytartás, esetleg enyhe tömegnövelés a sport menn,iségétől és minőségétől függően. (Hasonló magasságú és súlyú nőként írva)
Egyébként persze a számok támpontot adnak de genetika hormonok stb mind meghatározza. Próbáld ki az 1600at két hétig és figyeld meg az eredményt. Utána fogsz tudni módosítani.
Zsírmentes tömegnövelés pedig nincs. Hiába a rengeteg fehérje, izom mellett mindig felszed zsírt is az ember és ha eléri a kívánt izomzatot, leadja.
Ha most kezdted a mozgást, ahogy írod, akkor simán fogsz tudni egyszerre zsírt leadni és izmosodni. Ez addig megy, míg sok a zsír és kevés az izom.
A keretet meg ki kell tapasztalni. Simán kellhet több is, mint 1600.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!