Pilatestől lehet úgy fogyni, mint súlyzós edzéstől?
1400 kalóriát próbálom tartani.
Viszont én nem csak súlyt akarok veszíteni, hanem zsírt is. Sok helyen láttam, hogy kevés kalóriával és cardióval "skinny fat" leszel, és hamar visszajönnek a kilók, viszont súlyzós edzéssel jobb formánk lehet ami jobban fenntartható.
"Sok helyen láttam, hogy kevés kalóriával és cardióval "skinny fat" leszel, és hamar visszajönnek a kilók"
Nem keveset kell enni, hanem annyit, ami pont elég az észszerű fogyáshoz. Normális esetben az ember sem a megfelelő mennyiségű evést, sem a sportolást nem hagyja abba, amikor eléri a kívánt eredményt, így visszajönni sem fognak a kilók. A sport ahhoz kell, hogy fenntartsad a meglévő izmodat, és akkor értelemszerűen nem leszel skinnyfat.
Amíg eszel elég fehérjét és deficitben vagy, zsirt fogsz veszteni.
Ha izmot is szeretnél felszedni tehat ha formas akarsz lenni akkor jo az eroedzes. A sulyzos edzes hatekonyabb, de a pilates is hasonlo. Viszont kindez csak akkor ha ugy vannak osszeallitva a gxakorlstok hogy minden izmot megmozgasson es pont annyit csinalsz amit meg eppen birsz
Fogyni bármitől lehet, ha deficitben vagy. Viszont formás a súlyzós edzéstől leszel. A pilátesz nem fogja azt a terhelést nyújtani az izmaidnak, mint a súlyemelés, tehát nem fogsz izmosodni (ami deficitben egyébként is korlátolt, de teljesen kezdőként nem lehetetlen).
Ellenben én azt mondom, ha nem tetszik a súlyemelés, ne csináld. Ugyanis nem lesz igazán motivációd hozzá egy idő után. Ha a pilátesz jobban tetszik, csináld azt. Aztán ha mégis kedvet kapsz a kondi folytatáshoz, bármikor visszamehetsz.
7-eske, nézzél már meg egy gyakorló Pilates-est, olyan törzsizomzata van, amiről a gyúrás csávók az edzőteremben csak álmodhatnak max. Mondjuk nem felfújt cucc.
Amúgy fogyni nem fogsz tőle kifejezetten, a törzsed lesz erősebb.
Egy kiegészítés: egyik év januárjában kezdtem a Pilatest.
Heti két Pilates, s 1 lm úszás volt az adag.
Nyáron hazamentem látogatóba, a repülőről leszállva, az első megjegyzése a csaladtagnsk az volt, hogy "milyen izmos lettél!"
Úgyhogy de, a Pilates izmosít, csak nem olyan formában, ahogy a gyúrás.
Inkább olyan balett -táncos forma lesz.
Menjél el normális edzőterembe. Keress egy jó edzőt, aki megszeretteti veled az eszést. Hidd el van ilyen. :) 8-aska téged sem az eszedért szeretnek.... „olyan törzsizomzata van, amiről a gyúrás csávók az edzőteremben csak álmodhatnak max" Persze! Mint a natur, mind a koxos testépítő csak álmodni mer róla! Sőt! Még egy atléta is!...😂😂😂😂
Ez a pilates pont olyan, mint ano a flabelos volt. A sok hülye bedől neki, aztán 1-2 év oszt feledésbe merül. Javítja a tartást. Azt... 😂😂😂Hány testépítőt láttál már görbe háttal? Mindegy, hogy hobby, vagy profi.Én egyet sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!